jasne_oczywiste Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mam pytanie - mam pamieć o szybkości 133 MHz i nie chce ona działać na "starszym" komputerze a na nowszym chodzi. Czy przyczyną może być to, że ta starsza płyta główna nie jest przystosowana do takiej prędkości pamięci i temu jej nie wykrywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mam pytanie - mam pamieć o szybkości 133 MHz i nie chce ona działać na "starszym" komputerze a na nowszym chodzi. Czy przyczyną może być to, że ta starsza płyta główna nie jest przystosowana do takiej prędkości pamięci i temu jej nie wykrywa? Jets to raczej niemożlwie - ja wkładałem pamięć ddr 400 (200 mhz) do płytki która obsługuje tylko ddr 200 (100 mhz) i było ok - ram sam się przestawił na wolniejszy tryb pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mam pytanie - mam pamieć o szybkości 133 MHz i nie chce ona działać na "starszym" komputerze a na nowszym chodzi. Czy przyczyną może być to, że ta starsza płyta główna nie jest przystosowana do takiej prędkości pamięci i temu jej nie wykrywa?mowisz o sd-ramach czy o ddr'kach? podaj jaka to platforma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Wszystko będzie działać ;) Ja wkładałem do starego kompa 256mb sdr 133 i działały po prostu jako 66, to samo było z ddr'ami - też działały na wolniejszych obrotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie napisales co za komputer,pewnie ten "starszy" jest na jakims BX-ie. Jesli nie wykrylo prawidlowo od razu to nic nie poradzisz. Musisz znalezc pamiec przeznaczona do starszych plyt, moze byc nawet 133mhz. Sam do niedawna mialem 2 kosci sdr 256mb 133mhz i dzialaly na kazdej plycie:) sprzedalem je za 300zł :D Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez XwA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jednostronne ramki nie bardzo chciały śmigać na BX'ach ale czasem pomagało przełożenie do innego slotu. U mnie do tej pory w drugim kompie śmigają mieszane pamięci (jednostronne i dwustronne) na płytce Asus P3B-F (czyli BX 440) i dopiero ułożone w odpowiedniej kolejności są poprawnie wykrywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) No własnie (specjalnie nie zakładam nowego tematu :P) mam drobne pytanie : Mam teraz dwie pamieci wsadzone do mojego drugiego kompa (w podpisie to 1 :)): 1. Kingston 256 jednostronna 3,0cl 266mhz 2. TwinMos 512 dwustronna 2,5cl 400mhz Oczywiscie wszystko działą poprawnie, ale zwiazku z tym ze TwinMos wraca do 1 kompa: 1. Jeśli kupie Elixir dwustronna 3,0cl 400mhz to z tymi kingstonami bedzie chodzic 2. Czy uda sie (bez kingstonów) pentiuma 4 2,4ghz póścic na szynie 200 czy tylko 133 ? Bo w ustaweniach płyty mam auto/200/266 :/ PS JEst ktos w stanie udzielic mi odpowiedzi bez pisania nowego tematu ? Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez jorda88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...