Darek308 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mam problem bo nie wiem dlaczego ale strasznie muli mi komputer i dysk wydaje głosne dzwieki gdy mysli. Moj komputer to AMD Athlon 2600 512 ram geforce fx5500 maxtor 120GB nagrywarka dvd nagrywarka cd Zrobiłem screen moich procesów: Kto wie co moge zrobic?? wszystko mi muli :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A kiedy ostatni raz robiłeś formata?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 ze screenu nic złego nie wynika szukaj raczej problemu w złej konfiguracji systemu ( sterowniki i inne [ciach!]ły typu niepotrzebne pliki ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mam problem bo nie wiem dlaczego ale strasznie muli mi komputer i dysk wydaje głosne dzwieki gdy mysli.Komputery NIE myślą ... przynajmniej ja nic o tym nie wiem ;) Azareus tak ma, ten program do "optymalizacji" RAM pewnie też zwiększa użycie dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Moze wlaczyl sie tryb PIO... Sprawdz w manadzeze urzadzen, kontrolery czy w podstawowym i pomocniczym jest tryb DMA.... Moze smieci, robale, wirusy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek308 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) formata robiłem tydzien temu cos koło tego, mam nortona 2006 i robie skany codziennie wieczorem i niz zadnych wirusów :P Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Darek308 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrugacz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Moze dysk ci pada Maxtor nie jest za dobra firma :) jak zrobiles formata to odrazu mulil ci komp ? czy po jakims czasie ps. komputer nie mysli tylko pracuje. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Mrugacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Masz NIS 2006 / Azareus / RapidMem na kompie z A2600+ i zaledwie 512MB RAM ... w dodatku dysk chodzi w trybie PIO. Dlaczego uważasz że powinno to wszystko chodzić szybciej? Ten typ tak ma! Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum, problem był opisywany więcej niż 1 raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek308 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A mozecie mi napisac co moge zrobic zeby wszystko chodziło dobrze [nie muliło] I nie wiem dlaczego ale dysk głosno pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Moze dysk ci pada Maxtor nie jest za dobra firma :) Maxtor robi dobre i szybkie dyski, lepsze od WD czy Seagate Masz NIS 2006 / Azareus / RapidMem na kompie z A2600+ i zaledwie 512MB RAM ... w dodatku dysk chodzi w trybie PIO. Dlaczego uważasz że powinno to wszystko chodzić szybciej? Ten typ tak ma! Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum, problem był opisywany więcej niż 1 raz. skad wiesz ze mu dysk chodzi w PIO ? jasnowidz ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek308 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 hmm w sumie to ja tez sadze ze maxtor to dobry dysk ale chciałbym wiedziec co moge zrobic... jak cos to moge zrobic screeny :/ bo strasznie mi muli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) hmm w sumie to ja tez sadze ze maxtor to dobry dysk ale chciałbym wiedziec co moge zrobic... jak cos to moge zrobic screeny :/ bo strasznie mi muli tzn jak muli ? co muli ? dysk mieli ? wolno foldery sie otwieraja ? ile masz wolnego ramu? jak z defragmentacja dysku ? jakei uzycie cpu ? Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek308 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) znaczy wszystko mi muli tzn np jak mam właczonego azureusa i włacze gre to mi sie strasznie tnie, albo jak włacze photoshopa to tez muli. A zurzycie ramu z rapid mem to srednio 32%wolnego A co do procka to różnie. Defragmetowalem dysk, ale strasznie głosno pracuje [nawet połozyłem go na specjalnej gabce i zamontowałem wentyla zeby sie nie grzał i mam tem dysk 27-31 stopni. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Darek308 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 skad wiesz ze mu dysk chodzi w PIO ? jasnowidz ? :>Nie ma zainstalowanych żadnych sterowników :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek308 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ale sterowników do czego?? do dysku nie mam :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Maxtor robi dobre i szybkie dyski, lepsze od WD czy Seagate tu kazdy moze miec swoje zdanie ;) co do tematu... chyba jasne ze komp muli jak jest na nim zainstalowany nis 2006 i azureus... wywal nortona i zainstaluj nod32 + np: firewall w winie, zonealarm lub outpost.. do tego to torrentow zainstaluj bitspirit.. potem przelec kompa jv16, registry mechanic i zdefragmentuj dyski.. zobaczysz ze pc dostanie kopa :) Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek308 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 co to jest jv16, registry mechanic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zrób jeszcze screena z cpu-z(taki programik, wpisz w google cpu-z i ściągnij). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 na kompie z A2600+ i zaledwie 512MB RAM ... w dodatku dysk chodzi w trybie PIO. A co athlon 2600+ zły?? 512 ramu mało?? powinno mu w windzie śmigać wsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...