Skocz do zawartości
Darek308

Komp Zamula :/

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem bo nie wiem dlaczego ale strasznie muli mi komputer i dysk wydaje głosne dzwieki gdy mysli. Moj komputer to AMD Athlon 2600 512 ram geforce fx5500 maxtor 120GB nagrywarka dvd nagrywarka cd

Zrobiłem screen moich procesów:

Dołączona grafika

Kto wie co moge zrobic?? wszystko mi muli :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem bo nie wiem dlaczego ale strasznie muli mi komputer i dysk wydaje głosne dzwieki gdy mysli.

Komputery NIE myślą ... przynajmniej ja nic o tym nie wiem ;)

Azareus tak ma, ten program do "optymalizacji" RAM pewnie też zwiększa użycie dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz NIS 2006 / Azareus / RapidMem na kompie z A2600+ i zaledwie 512MB RAM ... w dodatku dysk chodzi w trybie PIO. Dlaczego uważasz że powinno to wszystko chodzić szybciej? Ten typ tak ma!

Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum, problem był opisywany więcej niż 1 raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze dysk ci pada Maxtor nie jest za dobra firma :)

Maxtor robi dobre i szybkie dyski, lepsze od WD czy Seagate

Masz NIS 2006 / Azareus / RapidMem na kompie z A2600+ i zaledwie 512MB RAM ... w dodatku dysk chodzi w trybie PIO. Dlaczego uważasz że powinno to wszystko chodzić szybciej? Ten typ tak ma!

Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum, problem był opisywany więcej niż 1 raz.

skad wiesz ze mu dysk chodzi w PIO ? jasnowidz ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm w sumie to ja tez sadze ze maxtor to dobry dysk ale chciałbym wiedziec co moge zrobic... jak cos to moge zrobic screeny :/ bo strasznie mi muli

tzn jak muli ? co muli ? dysk mieli ? wolno foldery sie otwieraja ? ile masz wolnego ramu? jak z defragmentacja dysku ? jakei uzycie cpu ?

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy wszystko mi muli tzn np jak mam właczonego azureusa i włacze gre to mi sie strasznie tnie, albo jak włacze photoshopa to tez muli. A zurzycie ramu z rapid mem to srednio 32%wolnego A co do procka to różnie.

Defragmetowalem dysk, ale strasznie głosno pracuje [nawet połozyłem go na specjalnej gabce i zamontowałem wentyla zeby sie nie grzał i mam tem dysk 27-31 stopni.

Edytowane przez Darek308

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxtor robi dobre i szybkie dyski, lepsze od WD czy Seagate

tu kazdy moze miec swoje zdanie ;)

co do tematu... chyba jasne ze komp muli jak jest na nim zainstalowany nis 2006 i azureus... wywal nortona i zainstaluj nod32 + np: firewall w winie, zonealarm lub outpost.. do tego to torrentow zainstaluj bitspirit.. potem przelec kompa jv16, registry mechanic i zdefragmentuj dyski.. zobaczysz ze pc dostanie kopa :)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kompie z A2600+ i zaledwie 512MB RAM ... w dodatku dysk chodzi w trybie PIO.

A co athlon 2600+ zły?? 512 ramu mało?? powinno mu w windzie śmigać wsio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi