antek.77 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mam pytanie na temat karty graficznej galaxy gforce fx 5900zt. Czyli możliwości modowania tej karty. Słyszałem od jednych że jest gorsza od 5900xt a od drugich że lepsza od zwykłej fx 5900. Co jest prawdą. Standartowe zegary tej karty to: gpu 350MHz; pamięci 700MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 na standardowych taktowaniach jest to najgorszy gf z serii 5900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Napisz jak się kręci. 450 na GPU i można się bawić, przydadzą się też dobre pamięci. Bez tego karta nie warta uwagi. No i jest gdzieś przyklejony temat o FX5900 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek.77 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Napisz jak się kręci. 450 na GPU i można się bawić, przydadzą się też dobre pamięci. Bez tego karta nie warta uwagi. No i jest gdzieś przyklejony temat o FX5900 :lol2: Kartę podkręciłem w windowsie na 449 dla GPU i 900MHz dla Pamięci. Są to optymalne wartości, według sterownika (Force ware 81.98) Dalej nie próbowałem. Karta zacowuje się stabilnie z tymi ustawieniami. Dokładnie nie wiem jaki mają czas dostępu pamięci. Są to pamięci Hynix. Podam nadruk na jednej z kości HY 50U283222A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) prawdopodobnie są to pamięci 2,2 ns lub 2,5 ns... Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...