Skocz do zawartości
860lacov

Jak Skalibrować Rgb W Lcd?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Co prawda zmieniam wartości i czeronego i zielonego i niebieskiego, ale i tak nie mam pojęcia czy kolory są zbliżone do naturalnych. Jak to sprawdzić?

Po prostu chciałbym wiedzieć, że kiedy coś robię to przy ewentualnym wydruku nie zaskoczą mnie zupełnie inne kolory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie jestes daltonista to chyba wyraznie widzisz jakie kolory sa na monitorze, a co do wydrukow to nigdy nie beda kolory identyczne jak na monitorze, zawsze beda bledsze albo bardziej nasycone, to tez zalezy jaka masz drukarke, to jak widzisz kolory zalezy tez jaki masz monitor... a co do samych ustawien rgb to juz jest indywidualna sprawa zarowno uzytkownikow jak i samych monitorow, ja w swoim benq FP91GP mam Red 50, Green 50, Blue 54. Na tych ustawieniach bialy jest bialy, czerwony to czerwony itd.... a jak u ciebie bedzie to juz nie wiem... na monitorku ktory mam w pracy Dell calkowicie nie moge sie polapac w ustawieniach rgb bo ten dell jest jakis dziwny, takze sam widzisz.

Edytowane przez kierownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem dyskietkę razem z monitorem na której był profil kolorów dla tego monitora.

Jeśli masz prblemy z ustawieniem kolorów to proponuję Nokia Monitor Test - tam jest kilka ekranów kontrolnych według których jest łatwiej regulować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi