costi Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Swoja droga, jest jakis mod, ktory pozwala zaczac gre juz po wyjsciu z Arroyo? Przyznam, ze moze i bym do F2 wrocil, ale jak mam znowu przechodzic Temple of Trials i walczyc z ogrodkiem szamana, to mnie odrzuca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Świątynie przechodzisz bardzo szybko a ogródek możesz sobie odpuścić. Ja będę musiał kiedyś jeszcze raz przysiąść, bo zawsze omijałem miasto Ghuli nad Vault City. Kiedyś trzeba nadrobić zaległości [; @Costi - down ;) Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Niby mozna, ale moja dusza munchkina nie przebolalaby straconego expa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 A czy ktos probowal grac postacia ze szczesciem ustawionym na maksa? oczywiscie kosztem innych cech, nie mowie o czitowaniu. Zawsze mnie zastanawialo jak by wygladala rozgrywka w takim przypadku, ale nigdy sie nie "odwazylem" zrobic takiej postaci :)Ofc ze raz tak grałem ;]. SmallGuns, Science i Speech + wysoka CHA i LUCK na 10 :). Dziwnie sie gra bez 10AP ale XP leciało na prawo i lewo. Dużo więcej random enconterów miałem + dużo "kritikali" ;d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ofc ze raz tak grałem ;]. SmallGuns, Science i Speech + wysoka CHA i LUCK na 10 :). Dziwnie sie gra bez 10AP ale XP leciało na prawo i lewo. Dużo więcej random enconterów miałem + dużo "kritikali" ;d.Plus przeciwnicy mieli większego pecha w walce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zassałem soundtrack'i i taki wniosek mnie naszedł, że w te stare gierki pokroju Fallout'a, Diablo czy Starcrafta warto chociażby dla muzyki grać :D To w dużej mierze dzięki niej, te gierki mają "swój" klimat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) No bo soundtrack z fallouta 2 jest genialny, jak z reszta soundtracki kilku innych gier z tamtego okresu ;) Najbardziej podobaja mi sie dwa kawalki, ten z modoc jest przepiekny i z new reno Edytowane 4 Stycznia 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja póki co F2 przesłuciach!ę po raz pierwszy i jest świetny, równie genialny jest soundtrack z Diablo 2, no i muzyka w Tristram z Diablo ;) Ta gitara mnie rozwala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Tez walkowalem ten kawalek wieleeee razy, piekny motyw z gitarka. Mowa oczywiscie o nucie z tristram. Wracajac do f2: narobilem Wam ochoty? :lol: I jeszcze kilka tutaj http://www.mediafire.com/imageview.php?qui...kfh&thumb=4 Edytowane 4 Stycznia 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 ja dobrze widze? dawaj linki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) http://www.nma-fallout.com/forum/viewtopic...asc&start=0 z tego co czytalem to jest juz to bardzo sprawnie dzialajaca wersja. Jutro sam sprawdze. ps. za kilka dni wychodzi najnowsza wersja Restoration Project, wiec lepsza rozdzialka + ten patch i mozna na nowo przysciasc do falloucika :) Edytowane 4 Stycznia 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Daj znać jak te mody wyjdą ;] (restoration project) - no chyba ze na NMA beda o tym pisali. Narazie jest wersja 1.2 ;d. F2 for life ;! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Stary blagam Cie, no nie przed sesja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 http://www.wykop.pl/link/226843/fallout-on...la-finalna-beta - sprawdzal ktos to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jeszcze nie ale na pewno sprawdzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Póki co popytałem w tego mmo 30 minut i nie przypadł mi do gustu. Może wkrótce zrobię drugie podejście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Może tutaj znajdę odrobinę pomocy ;) Pogrywam sobie ostatnimi czasy w Fallout'a i natrafiłem na takiego random encounter'a z Pariah Dog'iem....wszyscy mniej więcej wiedzą o co chodzi :D Zabiłem bestię, ale pomimo tego nadal posiadam Jinxed perka, a zwłoki tego kundla pojawiają się zawsze tam gdzie ja...w necie rozwiązaniem problemu pecha było ubicie psa...a tutaj pomimo, że to zrobiłem nadal się za mną wlecze :) Wie ktoś jak temu zaradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Poratujcie :) Mam problem z grafika w Fallout 2. Pare dni temu wstawilem Windowsa 7, jesli sie nie myle, to pewnie to jest przyczyna tego stanu rzeczy. Grafa to 9600GSO, probowalem najnowsze stery NVidii, jak i modyfikowane X-Treme-G i jest to samo, gra sie wlacza, mozna grac, ale sa przeklamania na grafie. Mial ktos podobny problem ? Dodam, ze gra nie jest zaisntalowana, mam ja tylko na osobnej partycji, ale nigdy to nie powodowalo zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 A moze XP Mode cos pomoze? Oczywiscie trybow zgodnosci probowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 (edytowane) Tryby zgodnosci oczywiscie sprawdzalem. A XP Mode to co to takiego ? EDIT: Z tego co czytam na necie, to XP Mode wymaga VT, a ja mam E2140 wiec niestety nie ma... Edytowane 2 Grudnia 2009 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Nie wiem jakie dokładnie masz te problemy, ale u mnie pod Vistą jak miałem wymuszony Vsync w sterach to gra chodziła tragicznie wolno i były różne błędy graficzne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 (edytowane) Bledy sa tego rodzaju, ze czesc jest wyswietlana prawidlowo, a czesc (niektore napisy, czesci pancerzy itp.) wygladaja jak by mialy 256 kolorow. Sprobuje w wolnej chwili z tym VSync, bo teraz na lapie siedze. Edytowane 2 Grudnia 2009 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Poszukaj pliku o nazwie "High Resolution Patch" do Fallouta 2, umożliwia ustawienie dowolnej rozdzielczości w grze. Stareńki F1 w 1280x800 wygląda ... dziwnie, ale bardzo ułatwia walkę i spacery. Przekłamania, o których piszesz, zdarzają mi się z owym patchem lub bez, pod XP, w momencie kiedy wychodzę z gry Alt+Tabem na pulpit i wracam do gry. Pomaga powtórne użycie kombinacji Alt+Tab, choć nie zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ok, poszukam. Tak sobie teraz przypomnialem o Falloucie, bo chce sprobowac tego online, wiec musze cos wymyslic ;) A przy okazji, to niestety Vsync nie pomogl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Wersja Online nie ma wiele wspólnego z singlem, czy to F1, czy F2. Obrazki te same, ale filozofia i sposób gry całkowicie odmienne. Nie graj w singla, bo się tylko nadenerwujesz przy Online, że tak słabo na początku idzie :> Z oryginalnego F2 potrzebujesz tylko dwóch plików, critter.dat i master.dat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 (edytowane) Singla to ja juz z 5 razy przeszedlem, wiec za pozno na ostrzezenia ;) EDIT: Kurde z tym High Resolution jest problem. US 1.02d UK 1.02e French 1.02d German 1.02d Chinese 1.02? Russian 'Lev Corp' A ja mam wersje PL... EDIT: Masz Jonas piwo, z wersja PL tez ladnie lata ten patch ;) Problem z grafa rozwiazany. Edytowane 2 Grudnia 2009 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Masz Jonas piwo, z wersja PL tez ladnie lata ten patch ;) Problem z grafa rozwiazany.Wystarczy "j" zamiast "J". Cmokaski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 @ DziubekR1 . Mam to samo co ty . F2 PL z Extra Klasyki + W7 = na domyślnych ustawieniach nawet się nie włącza , już w instalatorze jest sieczka z grafiką , ale da się go zainstalować . Tryb zgodności z XP SP 2 pomógł . Co ciekawe - z zasintalowanym modem RP działa bez trybu zgodności , co prawda ma problemy z grafą ( najgorzej na filmikach - ledwo co widać ) , w menu i w samej grze idzie sie do tego przyzwyczaić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 U mnie tryby nic nie pomogly, ale problem rozwiazuje ten mod High Resolution. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 I ja mam małe pytańko.Zainstalowałem Fallouta 2 i gdy go włączę to pojawia się filmik z postacią człowieka,oświetlonego przez światła auta.U mnie ten filmik jest wyświetlany klatka po klatce,ale każda klatka jest wyświetlana przez 2 sekundy.Wygląda to tak jak bym miał kartę chyba jeszcze na ISA i nie mogła by sobie z tym poradzić.Czy wiecie może co jest nie tak.Dodam że Fallout online śmiga normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...