ToMiToM Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam wszystkich! Mam wykupiona usługę w MP 256 chcę miec dostep do internetu przez dwa komputery. Internet dostarczany jest przy posrednictwie modemu TERAYON TJ 720. Moje pytania brzmia następująco: 1.co mam zrobić, slyszałem rożne wersje, że trzeba zgłaszać , nowy ip dostać, etc. 2.jak wygląda podłączenie do tego modemu routera?czy to mozliwe i bedzie działać? 3.obecnie mam podłaczone 2 kompy w lan , 1 udostepnia siec drugiemu ale dzieje sie cos nie tak, na drugi komputer jakby nie wysylal danych (objawia się to w grach online) tylko mógł je przyjmować :/ wiem że trochę zakręcilem ale jestem zielony lolek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 jesli ten modem ma wyjscie RJ45 ( oprocz USB ) to zwykly router wystarczy a jesli chodzi o gry to moze jakis FW? jesli masz w umowie ze nie mozna dzielic lacza to musisz drugie IP wykupic ( zeby bylo legal ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...