Nobish Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam zamiar kupić jedną z nich, jak sądzicie która lepsza ? Słyszałem że 1800XT ma w wielu grach poblemy, gorszą jakość obrazu i gorszy AA. Która z nich wydajniejsza ? Jak sie kręcą ? 7900 po oc bedzie lepsze niz 1800xt po oc ?:) czekam na opinie :) Gram w 1024x768 która bedzie lepsza do grania w takiej rozdźielczości ? +AA ofc :) Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Nobish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 cena jest taka sama ale co do wydajnosci to nie wiem. Wydaje mi sie ze x1800XT bedzie wydajniejszy ale nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Bierz 7900gt, tańsze i do tego konkretne o/c :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobish Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Bierz 7900gt, tańsze i do tego konkretne o/c :> niechodzi o cene, chodzi o wydajność i jakość 1800xt tez ma podobno niezle oc, widziałem pare testów w necie i na wiekszośći 1800xt byl lepszy od 7900(bez oc) jak bedzie po oc ? ktoś się orientuje ? Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Nobish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zalezy po jakim o/c :D Greg pogonil swojego GT dosc konkretnie :wink: A z tymi XT za 1300zl sa podobno jakies problemy przy o/c (ale sprawa nie jest jasna bo zaden porzadny overclocker nie dopadl tych tanich XT) :? Z tych dwoch wybralbym jednak XT :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Brałbym XT tylko jak z O/C tanich XT to nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jak bym miał te dwie do wyboru to brałbym 1800XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobish Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) hm?? no mi właśnie chodzi o tą xt za 1300, czym ona sie różni od tych xt za 1800 ?:P taki np http://www.allegro.pl/item94147322_gecube_...z_x1800_xt.html Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Nobish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Niby niczym :? Ale uzytkownicy napotykaja jakies problemy z o/c tych egzemplarzy, moze dlatego, ze sa to jakies lezaki magazynowe :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 http://benchmark.pl/artykuly/zestawienie_G..._empiryczne.htm X1800XT lepszy wg. tego wykresu :) Tu masz od Sapphire;a za 50zł więcej http://www.jes.com.pl/index_lista_o.php?kategoria=1&id=2316 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 To zestawienie empiryczne akurat jest niemiarodajne. Przykładowo X1600 Xt = X800XL. Chciałbym zobaczyć, w jakim tytule oprócz 3dmarka (na którym pewnie się opierają) X1600T jest na równi z X800XL i 6800GT. A FX5900 U > 9800 Pro.- W jakiej w miarę nowej grze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tak samo radek 9500pro<9600XT, w nowych grasz te 8 potoków rozwala 4 od 9600. Ja jednak stawiam na radka X1800XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tak samo radek 9500pro<9600XT, w nowych grasz te 8 potoków rozwala 4 od 9600. Ja jednak stawiam na radka X1800XT.Chyba miało być 9500pro>9600XT ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary666 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Sprzęt do grania to AMD+NVIDIA - zapamietaj na wieki, wielu producentów optymalizuje swoje gry dla NVIDIA - 3DMARK to nie wszystko - to jest tylko taktyka marketingowa - "wynik słaby - musisz zmienić karte", ale z rzeczywistością gier komputerowych nie wiele ma wspólnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) :lol2: :D :lol2: niezle @ezary666, czarownice tez istnieja :lol: i trzeba je palic na stosie (teraz i na wieki) Jakos gry pokazuja inna rzeczywistosc niz ty piszesz. Co do 3Dmarka to sie zgodze ale do stwierdszenia " Sprzęt do grania to AMD+NVIDIA - zapamietaj na wiek " juz nie, po prostu jest to nie prawda. // Szczegolnie dobrym tego przykladem jest cala seria FX-ow od nvidii :P Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 z tych dwoch wzialbym 1800xt powody 1- 512 mb na pokladzie 2- HDR + FSAA za nvidia przemawia tylko rewelacyjne OC i wieksza po nim wydajnosc Wyor nalezy do ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...