Gość Bari Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam mam zamiar kupic 2 wentylatory do obudowy (okna) 12cm oczekuje od nich :] zeby byly wmiare wydajne no i ciche a cena zeby tez niebyla zbyt wysoka .Jak mozecie to podawajcie linki lub pelne nazwy zebym mogl poszuac tez w sklepach w krakowie dzieki... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 szukaj fanderów lub akasa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 W Spinpoint.pl na mogilskiej maja i Akasy i Fandery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Mam zamiar wymienić wentylatory, gdyż te co mam chodzą głośniej niż kosiarka do trawy...choć obudowa jest nowa... Zależy mi przede wszystkim na ciszy i chłodzie..choć przypuszczam, że to nie idzie za bardzo w parze. Otóż na boku jest 120 i wdmuciach!e powietrze do środka, a z tyłu jest 92 i je wysysa... Mój Tagan 480 też wypompowywuje ciepłe powietrze...ale ciepłe powietrze pojawia się dopiero po paru godzinach, więc jeśli chodzi o ten aspekt jest super.... Chcę to jakoś wypośrodkować nabywając klasowe wentyle - cena nie istotna- myślę, że napewno będzie ciszej... Naprawdę jest głośno a w odległości 1m słychać terkotanie aż nie do zniesienia... Proszę o radę co kupić jaką 120 i 92 ??????????????? Mam parę typów ale proszę WAS o radę!! R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 120mm -> Fander 92m -> Fander ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Mój typ był taki Papst 4412 F/2GLL - 120 NoiseBlocker BlackSilent XE2 92 A przepływ powietrza musi się równoważyć???????????? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Nie patrz na te noiseblockery. Wcale takie rewelacyjne nie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 glacialtechy, to samo co fander a tansze o ponad 10pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jeśli chodzi o 120 ...to biorę- Papst 4412 F/2GLL - 120X120X25 natomiast 92-ka.....to albo...... Y.S-Tech -- 92 Ultra Silent NoiseBlocker SE Blue OEM 92 Papst 3412 N/2GLE -- 92 ...który??? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 a moze przeczytaj jakis test i wtedy pomysl? jak dla mnie 120mm - fander i 92 mm - zdecydowanie fander :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Mnie interesują tylko stodwudziestki. Sam mam Papsta 4412 F/2GLL i to świetny wentyl. Na początku łożyska trochę cykały (przy przyłożeniu ucha), ale już się wyrobiły i działają jak trzeba. Jest tylko jedno "ale": ściągałem je z Niemiec z różnymi gratami i wyszły mi poniżej 50zł / sztuka. Za cenę w Polsce bym ich nie kupił, prędzej Scythe S-Flex SFF21D (800 obr./min.) albo SFF21E (1200 obr./min.). TU kolejny test (Aerocool, Papst, Scythe, Yate Loon - marzenie...). Na podstawie samego testu bym nie kupował, nie ma to jak osłuchać sobie w sklepie albo lepiej: sprawdzić w domu (no ale nie każdy sklep się na to zgadza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Kurde ja juz nie wiem co wybrac w koncu :/ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 fuzz podał linka - pomarańczowa Akasa wypadła nieźle, jak masz okno to inwestuj, wentyl ładnie wygląda. Do tego jest tani i (po spowolnieniu) w miarę cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jak to jest z tym powietrzem...suma wdmuchiwanego i wydmuchiwanego musi się równoważyć???? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jak to jest z tym powietrzem...suma wdmuchiwanego i wydmuchiwanego musi się równoważyć???? R. a jest inna mozliwosc? chyba nie sadzisz ze powietrze wpada i czesc nie wylatuje, w przyrodzie nic nie ginie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Kurde ja juz nie wiem co wybrac w koncu :/ :mur:jak masz kase to bierz fandera !!! Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no a jak mam np. okolo 70 zl na 2 ?? czy lepiej 1 za 70 heh :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 a jest inna mozliwosc? chyba nie sadzisz ze powietrze wpada i czesc nie wylatuje, w przyrodzie nic nie ginie :wink: A jak "amba" wciela ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no a jak mam np. okolo 70 zl na 2 ?? czy lepiej 1 za 70 heh :] dozbieraj troche i masz 2 fandery :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Faner rulz, ale jak chcesz do okna, to lepiej akase, bo się świeci ( co za snobizm :) ) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Reinexen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 a jaki model akasy dokladnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ..wynika z tego , że chyba nabędę Fandery!! tylko czy z tej oferty czy może te z nowej - pytałem i powiedzieli, że mają być nowe pod koniec kwietnia!!- jeszcze się zastanawiam... ale mam pytanie.. Czy można wenyle podpiąć pod płyte i jednocześnie żeby pokazywane były obroty na panelu????? Jak to trzeba zrobić jak można i czy te fandery się do takiego podpięcia nadają?? R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 trzeba rozdwoić kabel od obrotów (czerwony i czarny to kable od napięcia, a trzeci to obroty). Wszystki wentylatory z pomiarem obrotów da się tak "przerobić" http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=619 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) ok to ja bede bral te akasy ,jakbyscie mieli jeszcze jakies propozycje codo swiecacych wentyli to napiszice a ta akasa to jest glosna bo pisza 18Db ale ja nie wiem ile to jest nie mam do czego porownac Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 18dB to nie jest tak dużo ;]] Ale i tak polecam Fandera lub jeśli masz regulatory lub softowa regulacje obrotów - Glacialtech'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 ALE fander nie jest kolorowy do okna:} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Nie sugeruj się tym, że piszą 18dB. Prawdopodobnie jest on głośniejszy. Nie znam sklepów komputerowych w krakowie, ale najlepiej by było, gdybyś poszukał jakiegoś z chłodzeniem i tam porównał interesujące cię radiatory. http://www.cooling.pl/index.php?cPath=30_67&sort=3a&page=2 masz tutaj do wyboru do koloru, ale nie znam ich prawdziwych poziomów głośności. Mogę tylko powiedzieć, że Fander jest NAPRAWDĘ cichy, bo sam mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zamówiłem 120 i 92...dzięki WASZYM opiniom...o 120 fandera jest obecnie ciężko wszystko się rozeszło... R. Martwi mnie jedna rzecz jak będę chciał zmienić obroty wentyli to będę musiał otwierać obudowę??!! :angry: R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Kurde no to ja juz nie wiem:/ czy kupic ta akase czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Kurde no to ja juz nie wiem:/ czy kupic ta akase czy nie bierz fendera jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...