Skocz do zawartości
Gość Bari

2 Wentylatory Jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupic 2 wentylatory do obudowy (okna) 12cm oczekuje od nich :] zeby byly wmiare wydajne no i ciche a cena zeby tez niebyla zbyt wysoka .Jak mozecie to podawajcie linki lub pelne nazwy zebym mogl poszuac tez w sklepach w krakowie dzieki... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar wymienić wentylatory, gdyż te co mam chodzą głośniej niż kosiarka do trawy...choć obudowa jest nowa...

Zależy mi przede wszystkim na ciszy i chłodzie..choć przypuszczam, że to nie idzie za bardzo w parze.

Otóż na boku jest 120 i wdmuciach!e powietrze do środka, a z tyłu jest 92 i je wysysa...

Mój Tagan 480 też wypompowywuje ciepłe powietrze...ale ciepłe powietrze pojawia się dopiero po paru godzinach, więc jeśli chodzi o ten aspekt jest super....

Chcę to jakoś wypośrodkować nabywając klasowe wentyle - cena nie istotna- myślę, że napewno będzie ciszej...

Naprawdę jest głośno a w odległości 1m słychać terkotanie aż nie do zniesienia...

Proszę o radę co kupić jaką 120 i 92 ???????????????

Mam parę typów ale proszę WAS o radę!!

R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesują tylko stodwudziestki. Sam mam Papsta 4412 F/2GLL i to świetny wentyl. Na początku łożyska trochę cykały (przy przyłożeniu ucha), ale już się wyrobiły i działają jak trzeba. Jest tylko jedno "ale": ściągałem je z Niemiec z różnymi gratami i wyszły mi poniżej 50zł / sztuka. Za cenę w Polsce bym ich nie kupił, prędzej Scythe S-Flex SFF21D (800 obr./min.) albo SFF21E (1200 obr./min.).

TU kolejny test (Aerocool, Papst, Scythe, Yate Loon - marzenie...).

Na podstawie samego testu bym nie kupował, nie ma to jak osłuchać sobie w sklepie albo lepiej: sprawdzić w domu (no ale nie każdy sklep się na to zgadza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..wynika z tego , że chyba nabędę Fandery!! tylko czy z tej oferty czy może te z nowej - pytałem i powiedzieli, że mają być nowe pod koniec kwietnia!!- jeszcze się zastanawiam... ale mam pytanie..

Czy można wenyle podpiąć pod płyte i jednocześnie żeby pokazywane były obroty na panelu?????

Jak to trzeba zrobić jak można i czy te fandery się do takiego podpięcia nadają??

R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to ja bede bral te akasy ,jakbyscie mieli jeszcze jakies propozycje codo swiecacych wentyli to napiszice a ta akasa to jest glosna bo pisza 18Db ale ja nie wiem ile to jest nie mam do czego porownac

Edytowane przez Bari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sugeruj się tym, że piszą 18dB. Prawdopodobnie jest on głośniejszy. Nie znam sklepów komputerowych w krakowie, ale najlepiej by było, gdybyś poszukał jakiegoś z chłodzeniem i tam porównał interesujące cię radiatory.

http://www.cooling.pl/index.php?cPath=30_67&sort=3a&page=2

masz tutaj do wyboru do koloru, ale nie znam ich prawdziwych poziomów głośności. Mogę tylko powiedzieć, że Fander jest NAPRAWDĘ cichy, bo sam mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi