Skocz do zawartości
maciejj406

Problem Z Geforce 6800gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z moją kartą graficzną Leadtek Geforce 6800GT AGP, po włączeniu komputera, komputer wydaje sygnał gotowości a zaraz później jeden długi sygnał i nie wyswietla obrazu na monitorze. Karta działała przez 8 miesięcy bez zarzutów. Gdy wyjme wtyczke z dodatkowym zasilaniem karta graficzna informuje mnie "dzwiekowo" o tym fakcie. Karta zachowuje się jakby nie miała biosu. Zainstalowałem inną karte Geforce 5200 AGP i wszystko działa. Może ktoś ma jakiś pomysł lub miał już taki problem? Moja konfiguracja sprzętowa : Athlon64 3400+, Gigabyte K8NS Pro, 1,5GB DDRAM, 2x Seagate Cheetah 73GB SCSI U320 połączone w RAID 0 + kontroler LSI 500 Express 128MB, Matrox 250GB SATA. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja takie cos mialem jak karty nie docisnelem:)

Ale to chyba pamiec daje dlugi sygnal, o tyle o ile ten sygnal dlugi jest sygnalem standardowym do kazdej plyty.

Ale skoro piszesz ze na innej karcie dziala, to moze to byc uszkodzenie karty. Chociaz sprobuj przeczyscic Złącze AGP na karcie spirytusem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem sprzęcik z gf 6800gt i po wpięciu zasilacza 550W wyskakuje mi artefakty na monitorze:/(przy 350 gasl odrazu)

Wie może ktoś o co chodzi?

Edytowane przez KOzi]K[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, również posiadam tą kartę i mam problem ponieważ podczas włączania komputera wyskakują artefakty i w windowsie również są.

Nie wiem co robić bo karta już nie jest na gwarancji a reszta komputera jest w 100% sprawna zasilacz markowy 400Wat więc proszę nie zadawać pytań co do sprzętu. Na starej karcie wszystko jest ok.

Interesuje mnie również czy posiadacze karty zaobserwowali, że pewien tranzystorek dotyka radiatora ? Chodzi mi o ten kondensatorek co jest w załączniku zaznaczony na czerwono ? Nie wiem czy powienien on stykać czy nie ale u mnie styka się z chłodzeniem.

HELP :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi