Grzechu Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 No własnie jakie polecacie mi sluchawki tzw. "douszne" w cenie do 35zl z ladnym basikiem, jak na ten rodzaj sluchawek. Słuchawki beda uzywane do odtwarzacza cd/mp3. Prosze o podanie firmy i modelu :wink: Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 w tej cenie dobrych sluchaweczek z basikiem nie dostaniesz raczej. przykro mi nie w naszym kraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Nie chodzilo mi o jakies porzadne sluchawki tylko o takie w podobnej cenie i ktore jakos juz basik odtwarzaja, a nie tam bfff bfff bfff :D Widzialem ostatnio sluchawki za 32 zl Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo. Napiszcie jakich uzywacie sluchawek i czy jestescie z nich zadowoleni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Moze jakies stereo ? wiesz , takie do dwoch uszuff naraz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 po co ci dobre jak chcesz do odtwarzacza mp3 tego uzywac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 ja mam Senheiser mx400 , tylko basiki takie sobie, fajne basy są na panasonikach(nieznam modelu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 technicsa model nauszny(wielkie piguly) pasmo od 3-27000hz. najlepsze jakie widzialem. zadne sennheisery tak nie graja (no moze te za 700, ale nawet na nie nie patrze. bass taki, ze glowa sie trzesie i syczki tez zajebiste. polecam firme technics Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 po co ci dobre jak chcesz do odtwarzacza mp3 tego uzywac ?Jest napisane CD/MP3 - wiec nie tylko mp3 bede sluchal. Reed - mam sie smiac :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 technicsa model nauszny(wielkie piguly) pasmo od 3-27000hz. najlepsze jakie widzialem to prawda sa b dobre 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 po co ci dobre jak chcesz do odtwarzacza mp3 tego uzywac ?Po co? Założe się że nie rozróżnisz dobrze skompresowanej (190kbps) vbr'em mp3 od oryginalnej cd. Chyba że rzeczywiście jesteś w tych promilach ludzi o nadzwyczaj wrażliwym słuchu. A poza tym weź sobie posłuchaj 128kbps mp3 na dobrych (Sennheiser) i na średnich słuchawkach (Philips, Sony) to będziemy mieli o czym gadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Nie chodzilo mi o jakies porzadne sluchawki tylko o takie w podobnej cenie i ktore jakos juz basik odtwarzaja, a nie tam bfff bfff bfff :D Widzialem ostatnio sluchawki za 32 zl Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo. Napiszcie jakich uzywacie sluchawek i czy jestescie z nich zadowoleni. LOL Z takim pasmem przenoszemnia to sa dobre Woofery, a nie sluchawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Po co? Założe się że nie rozróżnisz dobrze skompresowanej (190kbps) vbr'em mp3 od oryginalnej cd. Chyba że rzeczywiście jesteś w tych promilach ludzi o nadzwyczaj wrażliwym słuchu. Ktos tu sie chyba zabardzo przejol i zartu nie zrozumial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Ja tylko napisalem to co widzialem na pudelku, a zreszta wekszosc firm podaje podobne pasma przy sluchawkach tego typu. np. http://www.panasonic.pl/product_detail.php?id=404 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo.Nie sugeruj się tym co pisze producent o paśmie przenoszenia bo to jest w ogóle niemiarodajne. Najlepiej jak byś sam posłuchał. Z tego co pamiętam, najtańszy model Sennheisera ma dużo basu(MX300 sprawdź ile kosztują, myślę że coś koło 50zł) . MX400 ma mało basu a dużo sopranu, a MX500 (których jestem szczęśliwym posiadaczem) są bardziej zbilansowane i ta głębia, ehh... Zdecydowanie polecam Sennheisera. Takie "markowe" firmy jak Sony i Technics wymiękają w przedbiegach. Ale oczywiście Sennheiser tak na prawdę pokazuje co potrafi od jakichś 300zł. Idźcie sobie raz do sklepu high-end (do prawdziwego, a nie takiego w mediamarkt) usiądźcie na kanapie załóżcie słuchawki Sennheisera za 600zł. Po prostu kopara opada i gęba się otwiera. W Łodzi jest taki salon BEST przy ŁDKu. Polecam. Byłem świadkiem jak chłopak prawie dwie godziny wybierał wzmacniacz i głośniki. Ten sprzedawca zna się na rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 proste - sony z serii WL - miałem kiedyś dwunastki - rewelacja, ceną też nie zabijają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Nie chodzilo mi o jakies porzadne sluchawki tylko o takie w podobnej cenie i ktore jakos juz basik odtwarzaja, a nie tam bfff bfff bfff :D Widzialem ostatnio sluchawki za 32 zl Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo. Napiszcie jakich uzywacie sluchawek i czy jestescie z nich zadowoleni. LOL Z takim pasmem przenoszemnia to sa dobre Woofery, a nie sluchawki czlowieku , wez sobie najpierw poczytaj na ten temat a dopiero potem sie wypowiadaj....nie dosc ze sie nie znasz to sie jeszcze smiejesz z czyjejs wypowiedzi tak sie sklada ze wiele modeli sluchawek ma m/w takie pasmo przenoszenia, a dobre woofery nie maja pasm po 20 000 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 tez popieram Sennheisera, ale jak chcesz wydac 35 zeta. to kup sobie aiwa albo sony. sam mialem kiedy takie wielkie sluchawy aiwa. zajebiste. a bass malo lba nie zmiazdzyl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Nie chodzilo mi o jakies porzadne sluchawki tylko o takie w podobnej cenie i ktore jakos juz basik odtwarzaja, a nie tam bfff bfff bfff :D Widzialem ostatnio sluchawki za 32 zl Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo. Napiszcie jakich uzywacie sluchawek i czy jestescie z nich zadowoleni. LOL Z takim pasmem przenoszemnia to sa dobre Woofery, a nie sluchawki czlowieku , wez sobie najpierw poczytaj na ten temat a dopiero potem sie wypowiadaj....nie dosc ze sie nie znasz to sie jeszcze smiejesz z czyjejs wypowiedzi tak sie sklada ze wiele modeli sluchawek ma m/w takie pasmo przenoszenia, a dobre woofery nie maja pasm po 20 000 ;] Chodzilo mi o dolna granice. Te 15 Hz to chyba pobozne zyczenie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Też miałem niebawem zadać takie pytanie , też potrzebuje słuchawek tyle że ja mam mniej ograniczone fundusze do 200zł(max 300 jeżeli będą dużo lepsze od tych za 200) jakie polecacie słuchawki w takiej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Też miałem niebawem zadać takie pytanie , też potrzebuje słuchawek tyle że ja mam mniej ograniczone fundusze do 200zł(max 300 jeżeli będą dużo lepsze od tych za 200) jakie polecacie słuchawki w takiej cenie ?Sennheiser, AKG. W tej cenie to już kupisz na prawdę przezwoite słuchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Chodzilo mi o dolna granice. Te 15 Hz to chyba pobozne zyczenie producenta.Myśle że jak dobre słuchawki to mają dolne koło 40Hz A 15Hz nawet woofery tyle nie wyciągną. No chyba że jakieś extream drogie. Sam jak kupowałem głośniki to sprawdzałem pasmo. No i zazwyczaj te podawane przez producenta są znacznie zawyzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Tylko sony inne są niewarte swojej ceny w tym wypadku 35 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Też miałem niebawem zadać takie pytanie , też potrzebuje słuchawek tyle że ja mam mniej ograniczone fundusze do 200zł(max 300 jeżeli będą dużo lepsze od tych za 200) jakie polecacie słuchawki w takiej cenie ?Wlasnie szukalem sluchawek na allegro i tam zauwazylem kilka modeli sluchawek Sennheiser'a :wink: Majdan po co ci takie sluchawy? PS. nie mam ograniczonych funduszy, ale poprostu nie mam ochoty wydawac wiekszej kasy. :wink: Pozdrowka i dzieki za odpowiedzi - biore albo Sony albo Panasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Wlasnie szukalem sluchawek na allegro i tam zauwazylem kilka modeli sluchawek Sennheiser'a :wink:Nie zrażaj się. Mówiłem o takich tylko, że ten akurat model ma mało basów. Sporo basów ma MX300. No a o tych poważniejszych modelach na razie tylko marzę. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Wlasnie szukalem sluchawek na allegro i tam zauwazylem kilka modeli sluchawek Sennheiser'a :wink: Majdan po co ci takie sluchawy? PS. nie mam ograniczonych funduszy, ale poprostu nie mam ochoty wydawac wiekszej kasy. :wink: Pozdrowka i dzieki za odpowiedzi - biore albo Sony albo Panasonic. Zwykle urzęduje w nocy i niestety niemoge za bardzo rozkręcać głośników bo wszyscy śpią ,a nieznosze grać po cichu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 zakres 20-20k jest podawany na każdych słuchawkach, nawet takich od ruskich za 5 zyli :D z tego co wiem to subwoofery ciągną 30- 180, mówimy ofkoz o tych tańszych :D na słuchawkach za 30zł wątpię że usłyszysz coś poniżej 40hz... jak się mylę to nie być 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Też miałem niebawem zadać takie pytanie , też potrzebuje słuchawek tyle że ja mam mniej ograniczone fundusze do 200zł(max 300 jeżeli będą dużo lepsze od tych za 200) jakie polecacie słuchawki w takiej cenie ? Polecam KOSS lub Grado dużo basu i oldskulowy urok (design) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...