Skocz do zawartości
Grzechu

Słuchawki - jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chodzilo mi o jakies porzadne sluchawki tylko o takie w podobnej cenie i ktore jakos juz basik odtwarzaja, a nie tam bfff bfff bfff :D

Widzialem ostatnio sluchawki za 32 zl Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo.

Napiszcie jakich uzywacie sluchawek i czy jestescie z nich zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

technicsa model nauszny(wielkie piguly) pasmo od 3-27000hz. najlepsze jakie widzialem. zadne sennheisery tak nie graja (no moze te za 700, ale nawet na nie nie patrze.

bass taki, ze glowa sie trzesie i syczki tez zajebiste. polecam firme technics

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co ci dobre jak chcesz do odtwarzacza mp3 tego uzywac ?

Po co?

Założe się że nie rozróżnisz dobrze skompresowanej (190kbps) vbr'em mp3 od oryginalnej cd. Chyba że rzeczywiście jesteś w tych promilach ludzi o nadzwyczaj wrażliwym słuchu.

A poza tym weź sobie posłuchaj 128kbps mp3 na dobrych (Sennheiser) i na średnich słuchawkach (Philips, Sony) to będziemy mieli o czym gadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzilo mi o jakies porzadne sluchawki tylko o takie w podobnej cenie i ktore jakos juz basik odtwarzaja, a nie tam bfff  bfff bfff :D  

Widzialem ostatnio sluchawki za 32 zl Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo.

LOL Z takim pasmem przenoszemnia to sa dobre Woofery, a nie sluchawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philipsa z pasmem przenoszenia 15-20000hz wiec tam samych sopranow by nie bylo.

Nie sugeruj się tym co pisze producent o paśmie przenoszenia bo to jest w ogóle niemiarodajne. Najlepiej jak byś sam posłuchał. Z tego co pamiętam, najtańszy model Sennheisera ma dużo basu(MX300 sprawdź ile kosztują, myślę że coś koło 50zł) . MX400 ma mało basu a dużo sopranu, a MX500 (których jestem szczęśliwym posiadaczem) są bardziej zbilansowane i ta głębia, ehh...

Zdecydowanie polecam Sennheisera. Takie "markowe" firmy jak Sony i Technics wymiękają w przedbiegach. Ale oczywiście Sennheiser tak na prawdę pokazuje co potrafi od jakichś 300zł. Idźcie sobie raz do sklepu high-end (do prawdziwego, a nie takiego w mediamarkt) usiądźcie na kanapie załóżcie słuchawki Sennheisera za 600zł. Po prostu kopara opada i gęba się otwiera.

W Łodzi jest taki salon BEST przy ŁDKu. Polecam. Byłem świadkiem jak chłopak prawie dwie godziny wybierał wzmacniacz i głośniki. Ten sprzedawca zna się na rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzilo mi o jakies porzadne sluchawki tylko o takie w podobnej cenie i ktore jakos juz basik odtwarzaja, a nie tam bfff  bfff bfff :D  

czlowieku , wez sobie najpierw poczytaj na ten temat a dopiero potem sie wypowiadaj....nie dosc ze sie nie znasz to sie jeszcze smiejesz z czyjejs wypowiedzi

tak sie sklada ze wiele modeli sluchawek ma m/w takie pasmo przenoszenia, a dobre woofery nie maja pasm po 20 000 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku , wez sobie najpierw poczytaj na ten temat a dopiero potem sie wypowiadaj....nie dosc ze sie nie znasz to sie jeszcze smiejesz z czyjejs wypowiedzi

tak sie sklada ze wiele modeli sluchawek ma m/w takie pasmo przenoszenia, a dobre woofery nie maja pasm po 20 000 ;]

Chodzilo mi o dolna granice. Te 15 Hz to chyba pobozne zyczenie producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem niebawem zadać takie pytanie , też potrzebuje słuchawek tyle że ja mam mniej ograniczone fundusze do 200zł(max 300 jeżeli będą dużo lepsze od tych za 200)  jakie polecacie słuchawki w takiej cenie ?

Sennheiser, AKG.

W tej cenie to już kupisz na prawdę przezwoite słuchawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o dolna granice. Te 15 Hz to chyba pobozne zyczenie producenta.

Myśle że jak dobre słuchawki to mają dolne koło 40Hz

A 15Hz nawet woofery tyle nie wyciągną.

No chyba że jakieś extream drogie.

Sam jak kupowałem głośniki to sprawdzałem pasmo. No i zazwyczaj te podawane przez producenta są znacznie zawyzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem niebawem zadać takie pytanie , też potrzebuje słuchawek tyle że ja mam mniej ograniczone fundusze do 200zł(max 300 jeżeli będą dużo lepsze od tych za 200)  jakie polecacie słuchawki w takiej cenie ?

Wlasnie szukalem sluchawek na allegro i tam zauwazylem kilka modeli sluchawek Sennheiser'a :wink:

Majdan po co ci takie sluchawy?

PS. nie mam ograniczonych funduszy, ale poprostu nie mam ochoty wydawac wiekszej kasy. :wink:

Pozdrowka i dzieki za odpowiedzi - biore albo Sony albo Panasonic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie szukalem sluchawek na allegro i tam zauwazylem kilka modeli sluchawek Sennheiser'a :wink:

Nie zrażaj się. Mówiłem o takich tylko, że ten akurat model ma mało basów. Sporo basów ma MX300.

No a o tych poważniejszych modelach na razie tylko marzę. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majdan po co ci takie sluchawy?

PS. nie mam ograniczonych funduszy, ale poprostu nie mam ochoty wydawac wiekszej kasy. :wink: 

Pozdrowka i dzieki za odpowiedzi - biore albo Sony albo Panasonic.

Zwykle urzęduje w nocy i niestety niemoge za bardzo rozkręcać głośników bo wszyscy śpią ,a nieznosze grać po cichu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakres 20-20k jest podawany na każdych słuchawkach, nawet takich od ruskich za 5 zyli :D

z tego co wiem to subwoofery ciągną 30- 180, mówimy ofkoz o tych tańszych :D

na słuchawkach za 30zł wątpię że usłyszysz coś poniżej 40hz...

jak się mylę to nie być 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem niebawem zadać takie pytanie , też potrzebuje słuchawek tyle że ja mam mniej ograniczone fundusze do 200zł(max 300 jeżeli będą dużo lepsze od tych za 200)  jakie polecacie słuchawki w takiej cenie ?

Polecam KOSS lub Grado

dużo basu i oldskulowy urok (design)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi