Skocz do zawartości
MusX

Wirtualna Siec Lan Miedzy Odleglymi Kompami

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec, troche sie juz z tym bawilem, ale nic nie spelnilo moich oczekiwan (nic tzn. Hamachi, bo to probowalem) i prosze nie polecac mi jakichs Kali.net bo ja chce zwykla siec a nie tylko mozliwosc gry w gierki.

co mi nie pasi w Hamachi:

1. TRZEBA SIE LACZYC PRZEZ SERWER HAMACHI I WBIJAC NA OKRESLONY KANAL

2. trzeba sie okrutnie nameczyc ze wszystkimi ustawieniami w windzie (no tego to nie wiem czy da sie uniknac, wiec to jest mniej wkurzajaca sprawa)

na swoim domowym kompie mam serwer ftp i html i chcialbym tez zalozyc serwer do LANa, jednak nie wiem czym...

"serwer do LANa" moze brzmiec dziwnie, wiec sprostuje to pojecie

instaluje odpowiedni program, zakladam "serwer LAN", znajomi instaluja odpowiednie programy, podlaczaja sie do mojego serwera wpisujac w owych programach moj adres ip (a nie wchodzac na kanaly na hamachi!) i siec gotowa

wydaje mi sie nierealne zeby takich programow jeszcze nie bylo, a nie moge znalezc zadnego. pomoze ktos? B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nikt nie ma zewn ip to tylko hamachi.

Zreszta przez serwery hamachi przechodzi tylko inicjalizacja polaczenia a nie wszystkie dane.

a ja wlasnie mam problem ze ktos ma wewnetrzne ip i nie moze sie polaczyc przez hamachi, jak zakladam ftpa to kazdy moze sie wbic, a na hamachi moga tylko ci co maja zewnetrzne tak jak ja. a tym co maja wewnetrzne nie umiem ustawic tak zeby dzialalo. da ktos jakas wskazowke? czy i jak sie ustawia forwardowanie czy cos innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi