chase1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 no to juz mam wlasnego gto. jakwroce z plywalni i pubo zamontuje w kompie i zdam relacje z "pierwszego uruchomienia" :P niestety testy dopiero koloczwartku (praca/uczelnia/pub/basen) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Prwda jest taka ze kazdy wezmie ta karte ktorej producenta woli/ma wieksze zaufanie. No ale Panowie jest to temat o X1800GTO a nie o wyzszosci X1800GTO nad 6800GT i odwrotnie :D chyba chodziło Ci o 7600GT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Tak tak Jeden wal :] 7600, 6800, 7800 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 @jonathan - podeslij mi prosze biosika na 16p... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 @jonathan ciekawi mnie dlaczego twoje Gto, nie ma aktywnego czujnika temperatury na grafie?? Przeciez fizycznie Ati na pewno nie pozbawilo R520 w Gto czujki. Czy ktos sie orientuje czy X1800Gto innych producentow, tez maja zablokowane czujniki temperatury? Nie da sie go uruchomic jakas modfikacja w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 u mnie pokazuje temp w ccc w zakladce do "podkrecania" - o ile mozna to tak nazwac naazie o grafie moge powiedziec jedno - jest masakrycznie glosna. jutro jak bede mial chwilke zakladam wode, bo to goowno mnie rozbraja (przyzwyczailem sie juz chyba do spania przy kompie w ktorym nie kreca sie zadne wiatraki, pompka siedzi zamnieta w gabce - podobnie jak hdd :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dopiero po zmianach sterow w CCC w koncu pokazal mi sie czujnik :D Chyba tez bede staral sie zwodowac caly sprzet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) .... kolega Caleb ktory ma GF 7600GT i chyba dlatego trzyma strone tej karty ponieważ ją posiada i głupio mu przynzac racje że X1800GTO jest lepszą kartą ..... Hehe, wiesz 3 mce temu x1800gto bylo ze swoja cena moglo sie schowac, pewnie tez bys ja osral ... ja przez te 3 mce doskonale bawie sie grajac we wszytsko i nie zastanawiam sie kiedy cena spadnie jeszcze o 50 zl zebym sobie kupil grafe :D, mozesz sobie wiezyc lub nie ale dzis tez wzialbym 7600gt poprostu ta karta mi pasuje a byc moze wejde sobie w Szli, zobaczymy.. Nie chce sie powtarzac ale dla tych co nieczytaja postow: nie jestem przeciwko ati, uwazam ze dopiero teraz warto zainteresowac sie x1800gto gdy cena oscyluje w okolicy 750 zl. Pozatym wg mnie powinna byc lepsza przy tych parametrach :[] Finito ;] p.s tylko nie bijcie please :lol: Bic nikt nie bedzie :D twoj wybor ;] Edytowane 8 Czerwca 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 aaa - zapomnial bym - to gdzie sie zmienia V z softu? w atitoolu beta 14 jakos nie znalazlem takiej opcji. kilka spostrzezen everest nie rozpoznaje wogole karty graficznej rozdzialka 1024x768 na najnowszych catalystach rozwala mi caly obraz - i sporej jego czesci poprostu nie widze. przy 800x600 i 1280x1024 jest ok. innych nie testowalem dzisiaj zakladam wode na gpu, radiatorki na memki... mam nadzieje,ze nie bede musial robic nowego topu oc... narazie przesunolem tylko do konca suwaki w ccc i coz - dziala. choc te 50 czy tam 75mhz wiecej, to dla mnie zadne oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 A kto mowil ze V zmienia sie z softu?? :D Ja edytowalem poprostu bios i po sprawie. Wgraj ten ode mnie i sie baw. Pozniej najwyzej dobierze sie nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 na nic nie mam czasu... wczoraj nawet kompa w domu nie wlaczylem. moze dzisiaj sie uda (o ile gdzies po pracy nie zabladze :P ) ktos pisal, ze V mozna tez zmieniac (w malym stopniu) jakims softem z poziomu windy... chyba ze mo sie juz cos pomieszalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Podobno w najnowszym ati toolu jest taka możliwosć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 jonathan popytaj moze po ludziach z fc z twojej okolicy, wlozysz na karte i zrobisz rekordzik jakis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Najblizej to chyba Yotomeczek. Narazie zerkne jak bedzie sie sprawowal na wodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Jeszce troche poczekamy, a 7600gt bedzie porownywany z x1900xt :lol2: . Nie pamietam juz, ale czy to jedne z najnowszych kart ATI padaja jak muchy?? :lol2: Jakosc wykonania w tez w ATI jest przeciez gorsza :blink: :lol: Sorry za OT, ale czytam niektore wypowiedzi to az mnie skreca. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jeszce troche poczekamy, a 7600gt bedzie porownywany z x1900xt :lol2: . Nie pamietam juz, ale czy to jedne z najnowszych kart ATI padaja jak muchy?? :lol2: Jakosc wykonania w tez w ATI jest przeciez gorsza :blink: :lol: Sorry za OT, ale czytam niektore wypowiedzi to az mnie skreca. [OT] Możesz powiedzieć, jak 76GT ma dorównać x1900XT ??? Z tego co wiem, to na naszym forum padły tlko dwie karty na r520 (1XL i 1XT) I co masz do jakości wykonania. Może ona być różna wtedy gdy producent zrobi kartę na swoim PCB. Co do jakości, to proponuję zajrzeć do tematu o 79GT i zobaczyć, co dzieje się z tymi kartami. [/OT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Co do jakości, to proponuję zajrzeć do tematu o 79GT i zobaczyć, co dzieje się z tymi kartami. [/OT] Dokładnie, luki nie pisz że bzdet że jeszcze niedługo i 7600GT będzie lepszy od X1900xt <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) [OT] Możesz powiedzieć, jak 76GT ma dorównać x1900XT ??? Z tego co wiem, to na naszym forum padły tlko dwie karty na r520 (1XL i 1XT) I co masz do jakości wykonania. Może ona być różna wtedy gdy producent zrobi kartę na swoim PCB. Co do jakości, to proponuję zajrzeć do tematu o 79GT i zobaczyć, co dzieje się z tymi kartami. [/OT] Dokładnie, luki nie pisz że bzdet że jeszcze niedługo i 7600GT będzie lepszy od X1900xt <_< Oj, my sie kompletnie nie zrozumielismy. Moja wypowiedz z zalozenia miala miec charakter ironiczny. Coz musze zmienic styl wypowiedzi:P ps. wiem przeciez, ze to NV padaja ja muchy(7900gt) i wg mnie jakosc kart ATI jest duzo wyzsza. A juz mnie zjechaliscie no! Edytowane 9 Czerwca 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Heh wiesz zabrzmiało to za poważnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Z tego co wiem, to na naszym forum padły tlko dwie karty na r520 (1XL i 1XT) I co masz do jakości wykonania. Może ona być różna wtedy gdy producent zrobi kartę na swoim PCB. Jeśli chodzi o x1800xl to mi osobiście padły 2. Na tym forum jeszcze dwóm osobą zdechły, więc 4 na bodajże 7 które tu się przewinęły. Proponuje poczytać zachodnie fora dowiecie się ile tego bubla ATI wypuściło. Padają karty(7900GT) od xfx firmy, która robi selekcję, więc nie ma co generalizować, osobiście omijam karty firm wypuszczające podkręcone karty. Inną sprawą jest to, że kupując kartę typu GT czy XL należy liczyć się z tym, że ich jakość jest różna bo oczywiste jest to że są to karty zrobione z odpadów, więc loteria. Mnie do kart ATI przyciąga to, że w przypadku ich produktów nie ma skoków wydajności chodzi mi o to, że jedna gra chodzi np. 30fps a druga o podobnych wymaganiach 15. Zresztą, co tu pisać jeszcze ludzie jadą na 9500,9800 i są zadowoleni. Podsumowując w mojej ocenie karty od ATI są lepszym wyborem a 7600 vs 1800gt tu bym nie miał wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 7600 vs 1800gt tu bym nie miał wątpliwości. Na kogo korzyść?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Na kogo korzyść?? :wink: Noi po co ta wypowiedz ? :blink: Przeciez caly czas chwali ati, wiec chyba logiczne ze.....x1900gt :P Ale spoko, respeckt fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Z tego co pamietam to temat o X1800GTO :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 to jak to jest z tym softowym zmienianiem V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Z tego co pamietam to temat o X1800GTO :> Właśnie, więc nie wiem poco poruszasz temat innej karty, dlatego zapytałem :mur: no ale OK pozdro Edytowane 10 Czerwca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 http://pclab.pl/art20306-1.html his x1800gto iq3 fajnie, potoczki odblokowały, ale nei bawili sie w zwiekszanie v, ale wyniki i tak gorsze od twojej karty jonathan, ale jak to na labie jak oc to nie do nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 szkoda kasy na tego his'a.... poczytałem o tym x1800gto i według mnie i nie tylko :P jest lepszą propozycją od 7600gt, sam sie teraz zastanawiam nad ta kartą bo mój radek z podpisu odmówił współpracy niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 no nie wiem czy szkoda kasy dopłacic 100zł i miec zajebsite chłodzenie 16 potoków 16 ropów, 256bit pamieci przeciw 12 niby poptokom :D, 8 ropom, 128bitowej szynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 w sumie ta rożnica ceny teraz jest do zniesienia... chlodzenie samo tez troche kosztuje a tu jest z kartą razem... no i te potoki... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) no nie wiem czy szkoda kasy dopłacic 100zł i miec zajebsite chłodzenie 16 potoków 16 ropów, 256bit pamieciGdzie tą kartę widziałeś za 850pln? :blink: Jej cena oscyluje na poziomie 1000pln a w tej cenie można kupić xl czy też dołożyć coś koło 150pln i kupić 7900gt, 1900gt można dostać za 1100 Edytowane 10 Czerwca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...