Gość fredus Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 A przeczytałes recenzje na pclabie?...tam jest recka tej karty, i pisze, że kazdy egzemplarz się moduje na te 16 potokow... No to tymbardziej ta oferta jest atrakcyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) http://www.bit-tech.net/news/2006/06/27/sa...ases_x1800gto2/ no i będzie GTO2 :D Wydaję się być ciekawą propozycją aktywne 16 potoków i 512MB vram po o/c będzie coś jak x1800xt :) Jeżeli cena będzie rozsądna (powiedzmy 1k) to bardzo ciekawy produkt :wink: Niestety jako sceptyk myślę, że cena urwie nam łeb :sad: pozdro Edytowane 1 Lipca 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 http://www.bit-tech.net/news/2006/06/27/sa...ases_x1800gto2/ no i będzie GTO2 :D Wydaję się być ciekawą propozycją aktywne 16 potoków i 512MB vram po o/c będzie coś jak x1800xt :) Jeżeli cena będzie rozsądna (powiedzmy 1k) to bardzo ciekawy produkt :wink: Niestety jako sceptyk myślę, że cena urwie nam łeb :sad: pozdro Na początku chyba cena będzie faktycznie trochę wysoka. Ale przypomnijmy sobie jak było z x800GTO2. Cena na początku ok. 1000 zł, po ok. miechu można było kupić tę kartę w niektórych sklepach za ok. 800 zł (sam ją wtedy kupiłem i byłem z niej bardzo zadowolony). Jesli cena będzie wynosić koło 900 zł ta karta będzie moja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Jesli cena będzie wynosić koło 900 zł ta karta będzie moja ;)z 512MB ram? baaardzo watpie. tym bardziej, ze bedzie to wersja limitowana, w sumie lepsza od 1800xl, a on nie kosztuje 800PLN ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 z 512MB ram? baaardzo watpie. tym bardziej, ze bedzie to wersja limitowana, w sumie lepsza od 1800xl, a on nie kosztuje 800PLN ;) Może cena od początku nie będzie aż taka atrakcyjna, ale można zauważyć, że od jakiegoś czasu ATI systematycznie obniża ceny swoich kart z wyższej półki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Nom fajne to GTO2 tylko żeby cena na starcie nie była kosmiczna albo chociarz żeby spadła do jakis możliwych granic :) p.s trzeba przyznać że ATI robi coraz ciekawsze karty :wink: Edytowane 1 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 hmmm mógłby mi ktoś podac linka do biosów z xl ... znalazłem chyba 3 ale za każdym razem w ati win flashu pisze p/n mismatch a ja nie mam stacji dyskietek ;p btw. też mam ramy 1,4ns Narazie w marku 9128 Jak dojde wyżej walne screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 hmmm mógłby mi ktoś podac linka do biosów z xl ... znalazłem chyba 3 ale za każdym razem w ati win flashu pisze p/n mismatch a ja nie mam stacji dyskietek ;p btw. też mam ramy 1,4ns Narazie w marku 9128 Jak dojde wyżej walne screena Sprawdz tutaj http://www.techpowerup.com/bios/ Jest tam bios od szafirka i gecube z tego co zauwazylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 ej - tak gadalem z kumplem.. moze mam poprostu za slaby zasilacz (480W)? niby napiecia stabilne, ale kto wie... moze poprostu karcie malo A. teraz na testy ciagnie w sumie niewiele - venice 2800mhz, 2x1gb 245mhz wd250gb i dvd rw.. sam juz nie wiem musze zalatwic sobie mniej ramu i odkrece proca... zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Sprawdz tutaj http://www.techpowerup.com/bios/ Jest tam bios od szafirka i gecube z tego co zauwazylem. no własnie z tej stronki mam.. Musze sobie wreszcie flopa załatwić chyba :P co do zasilki u mnie na 480w thermaltake luzacko ciągnie (sprzed jak w sygy tylko zasilacz 480) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Ja swoja krecilem na Chieftecu 450W i na Taganie 480W. Bez zadnego ale leci. Co do biosow to najlepszym wyjsciem jest albo fdd, albo zgranie biosow na c: i odpalanie wszystkiego z plytki bootujacej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 aaaaaa dobry pomysł :-) tylko tylko tylko - wzucił bym win 98 ale ten znowu nie widzi ntfs ... zaraz coś poszukam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Nowy everest w koncu rozpoznaje karte Oto dane o tempach przez niego podane: http://img131.imageshack.us/my.php?image=11ms2.jpg A to o samej karcie http://img131.imageshack.us/my.php?image=27xl.jpg ale prawda jest taka: http://img131.imageshack.us/my.php?image=36ck1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Co to jest tu GPU VRM?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 w sumie to sam sie zastanawiam.... podobno cos od ukladu zasilania grafy... jutro obadam z dodatkowym nawiewem ps. gdzie w poznaniu mozna wyfrezowac/zeszlifowac 2mm gr. materialu (miedzi) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 w sumie to sam sie zastanawiam.... podobno cos od ukladu zasilania grafy... hmm..może to mosfety?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Mozliwe. Ja narazie nie rozgryzlem. Wiem ze temperatura jest bardzo zblizona do temperatury rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) no nie wiem - u mnie prawie 15'C roznicy (w tej chwili na gpu mam 48'C, a na gpu vrm jest 61'C) mysle, ze to bedzie wlasnie to - u ciebie na cale pcb wieje zalmanik, ja mam tylko na gpu blok zalozony, a reszta sie grzeje... hmm - a moze to wlasnie dlatego mam takie rpoblemy z oc?! musze to obadac :] Edytowane 3 Lipca 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 A sproboj zrobic cos takiego: I zobacz czy tempy sie zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 to twoj radek, czy cos z neta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 To dokladnie ta moja bestyjka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Siemka. Mógłby mi ktoś z Was podać wymiary tej karty? (dł szer.) oraz najlapiej od pierwszej z lewej kostki ram do serii ostatnich po lewej. Bardzo prosze :) PS właśnie kupiłem tą karte od HIS'a - zobaczymy co potrafi, no ale musze najpierw płyte główną wymienic na PCIE :] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Fajna maszynka ale czemu prawie wogóle kondensatorów niema?? :lol2: Hehe, a tak pozatym to nie pozornie wygląda a taka bestia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Wczoraj czytalem kolejny test Sapphira na zagranicznym portalu. Chlopaki pisali o OC ale jakies lamy. Uzyli tylko sterownika i wyszlo im 550/575 jako max :lol: chase1 wojowales cos wczoraj z moim biosem?? Grzechu spiesz sie chlopaku z ta plyta. Chce zobaczyc co te 16 potokow da tej karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 tyle kasiory na hisa udałeś :o :) no nie mozemy się doczekać ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frugos Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 przepraszam za maly offtopic. mam pytanie-mam semprona 3000+ 64 bit, plyte gigabyte, 1024ram i dvd.czy chieftec 450W da sobie rade z utrzymaniem napiec gdy kupie tego radka?(nie bede sie bawil w podkrecanie :) ) dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 A poczytaj sobie co ja pisalem Moj 3200+@2600MHz 2x512 Dfi infinity NF4 I ten radek troszke podkrecony Zasilacz szef 450W nawet na wyzsze obroty nie wchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 co to sa za radiatorki ? qrde - juz sie nie moge doczekac czy to przez to 65'C i wiecej tak sie kreci.... czy mam taka sztuke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 To jest pociety Thermaltake A1414 Byly kiedys takie komplety na kostki ramu http://allegro.pl/item111949731_thermaltak..._radiatory.html Cos takiego tylko ze alu Ale z tego co pamietam to te zlote to tez bylo alu z domieszka czegos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 czekamy na jakieś testy tego HIS'a ciekawe czy rzeczywiście jest możliwość@16p, okaże sie czy warto dopłacac do HIS'a B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...