jonathan Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Kombinuj kombinuj I napisz jaki bios bys chcial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 taki, zeby mi poszla na 16p :] hyhy a tak pozatym, to spoko - wyedytowac biosa to ja sobie umiem... od czego hexden i rabit!? :P zastanawiam sie tez, czy flashowanie atiwinflashem ma na to jakis wplyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A u mnie blok na ram sie przyda, bo po wodowaniu kompa karta nie bedzie tak dobrze wentylowana. Zresztą blok będzie kosztować mnie tyle co komplet dobrych radiatorów, a ile przy tym zabawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Wczoraj dolaczylem do grona posiadaczy x1800gto. Za 616 zl stalem sie posiadaczem karty firmy 3dConnect. Troche poczytalem, wgralem bios z Sapphire'a XL oraz zmodowany 3DConnect 16 pipes - niestety szczescia zabraklo i musze zadowolic sie 12 potokami. Co ciekawe na pudelku producent napisal: Po oradiatorowani Radka i zamontowaniu Evercool'a Turbo 2 z wiatrakiem Scythe'a 120mm @5v osiagnalem 630Mhz dla rdzenia oraz 630 dla pamieci bez dotykania napiec. Jutro z nimi powalcze - chociaz szukam ustawien do pracy 24/7 a nie do bicia smarkow wiec 'szalec' nie bede ;) Temperatura GPU w idle'u 51C, VRM (Voltage Regulator Modules) 60C. Podczas grania temperatury wzrastaja o 10C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 napisal to moze z lenistwa :lol: skad ja tak tanio dorwales :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 niezla cena.. a pudelko - napis to pewnie pozostalosc po xl/xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 No ale nie rozumiem co jest nie tak na tym podelku :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 No ale nie rozumiem co jest nie tak na tym podelku :|'Sixteen pixel shader processors' :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Na X1900XT przeczytasz "48 pixel shader procesors" i co teraz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 ale x1900xt ma a x1800gto nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 gto ma 12 a nie 16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 a co do ceny to pewnie netto skombinował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Panowie x1900xt tez ma np 16 potokow Tu chodzi o jednostki pixel shader ktorych x1800 czy to gto/xl/xt ma wlasnie 16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no ale 4 zablokowane w przypadku x1800gto a na pudełku jest napisane sixteen ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Czy tam jest napisane Pipe-line czy pixel shader?? Fuck Juz sam sie pogubilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Napisane jest pixel shader.. ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 eh @fredus - nie wiesz, ze jak sie odkryje/pobawi juz czyms "maly chlopiec", to chce cos innego? wieksi chlopcy funkcjonuja podobnie - tylko zabawki lepsze i drozsze :] ja tez juz mysle, o czyms pokroju x1900gt/x1800xt 512mb wiem cos o tym :wink: rzeczywiście jest tam napisane sixteen pixel shaders więc teoretycznie powinny sie dac bezproblemu odblokowac a tu takie kaprysy, szafirki sie nie modują, conecct jak widac chyba też, więc pozostaje tylko HIS :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) ale x1800gto ma "12 Pixel Shader Processors" edit Piszecie tak szybko, że nawet moje posty się nie edytują. :D Edytowane 4 Lipca 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 MOze ktos strzelic screena takiego jak podalem wyzej na normalnym biosie od x1800gto?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 wg. specyfikacji ma 12potoków pikseli ;) Masz bios od xl i widzisz jego specyfikacje czyli o 4 ps więcej. Namylili teraz z tymi ps, vertexami, ropami,tmu -_- jakby nie można było zostać przy potokach jak za R300 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 No wlasnie. Na dodatek jestem po 3 godzinach snu, no ale moj blad Dzisiaj chyba pobawie sie 3Dmarkiem06 i Aquamarkiem. Tylko nie wiem jak w te upaly z OC :/ Panowie do boju wspomagac nasze forum w HWBOT!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 skad ja tak tanio dorwales :o a co do ceny to pewnie netto skombinował :) :wink: kupowalem w Bit Computer w Krakowie. Sprzedawca mial tylko wersje VIVO za 769 zl ale z niewiadomych wzgledow zaoferowal mi ja za 745 zl B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Krec ja!! :P Kurcze to chyba malo mozliwe aby byly takie rozbierznosci w mozliwosciach OC tych samych kart :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 sam bym se taką pokręcił ^^ ale niestety owej nie posiadam.. a tak totalnie offtopowo jonathan testowałeś tego silver knighta, którego sprzedajesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Dostalem tylko na sprzedaz. Nie chce mi sie kompa rozkladac aby siie w to bawic. Jak wracam o 22 do domu po 12 godzinach roboty. To jedyne co robie to sie kapie cos wszamam i zapuszczam sobie GT4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 kurde już niewiele mi brakuje do jonathan'a ... musze sobie jakieś noralne chłodzenie skołowac bo na deflaucie mam 80c w stressiee... ;/ i prawie non stop freez w markach - ale nie jest źle Znajde jakąś wode to zobaczymy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 No ladnie Jakie takty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 odpowiednio 685core i 785mem jeszcze z nimi powalcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Biosem mozna duzo osiagnac :D A jakie napiecie na GPU Kurcze mam swierzy system wiec moze dzisiaj tez sie pobawie w benche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Biosem mozna duzo osiagnac :D A jakie napiecie na GPU Kurcze mam swierzy system wiec moze dzisiaj tez sie pobawie w benche :D no dzisiaj kupuje flopa to się pobawie z biosem Ręcznie 1.275v Tylko nie za dużo bo znów wpadne w depreche ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...