Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dolaczylem do grona posiadaczy x1800gto. Za 616 zl stalem sie posiadaczem karty firmy 3dConnect. Troche poczytalem, wgralem bios z Sapphire'a XL oraz zmodowany 3DConnect 16 pipes - niestety szczescia zabraklo i musze zadowolic sie 12 potokami. Co ciekawe na pudelku producent napisal:

Dołączona grafika

Po oradiatorowani Radka i zamontowaniu Evercool'a Turbo 2 z wiatrakiem Scythe'a 120mm @5v osiagnalem 630Mhz dla rdzenia oraz 630 dla pamieci bez dotykania napiec. Jutro z nimi powalcze - chociaz szukam ustawien do pracy 24/7 a nie do bicia smarkow wiec 'szalec' nie bede ;)

Temperatura GPU w idle'u 51C, VRM (Voltage Regulator Modules) 60C. Podczas grania temperatury wzrastaja o 10C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh @fredus - nie wiesz, ze jak sie odkryje/pobawi juz czyms "maly chlopiec", to chce cos innego? wieksi chlopcy funkcjonuja podobnie - tylko zabawki lepsze i drozsze :]

ja tez juz mysle, o czyms pokroju x1900gt/x1800xt 512mb

wiem cos o tym :wink:

rzeczywiście jest tam napisane sixteen pixel shaders więc teoretycznie powinny sie dac bezproblemu odblokowac a tu takie kaprysy, szafirki sie nie modują, conecct jak widac chyba też, więc pozostaje tylko HIS :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde już niewiele mi brakuje do jonathan'a ... musze sobie jakieś noralne chłodzenie skołowac bo na deflaucie mam 80c w stressiee... ;/ i prawie non stop freez w markach - ale nie jest źle

Znajde jakąś wode to zobaczymy :P

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biosem mozna duzo osiagnac :D

A jakie napiecie na GPU

Kurcze mam swierzy system wiec moze dzisiaj tez sie pobawie w benche :D

no dzisiaj kupuje flopa to się pobawie z biosem

Ręcznie 1.275v

Tylko nie za dużo bo znów wpadne w depreche ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi