Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Haha :) Kamikaze Bios by Jon :-) przez 11 sekund (mierzone stoperem:P) leciały Vizy w Winampie - lookneł na CP - 87 C ;! rzuciłem się na wyłącznik ale i tak komp mnie umiegł :) szary ekran

Ale co najśmieszniesz nie widzałem artyfaktów :D

Co do scanu to mam coś walniętego i już przy 520/520 ma arty :) a w grach i markach (ah!) nigdy nie widzałem (wyjątek 3 test w marku03)

kolo ma podobnie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205949

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja narazie sie wstrzymuje

Moze nastepne testy porobie juz na conroe.

800MHz na rdzeniu ladnie ja doszedlem do 755 ale juz artami sypal atitool

Moze tez przestane na niego patrzec :D

Zaczekam na zime i pojedzie sie wiecej V na rdzeniu i na pamiatkach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

conroe ?

hm - czyzbys rezygnowal z opka? czy poprostu skorzystasz z opcji "wymiany za doplata" ?! :]

przykleilem radiatorki na uklad zasilajacy , i.... temp wzrosla o 2'C :)

sam juz nie wiem co o tym wszystkim myslec

z kolei po zastosowaniu sprezynek do skrecania bloku (dzieki Ryba) temp na gpu spadla mi o ok 3 - 4'C bez ruszania czegokolwiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj bo zaraz Piter Cię dopadnie:P

OFF

Szczerze mowiac jestem rozczarowany ta firma i ich obsluga. Serwis jest do bani walcze z nimi juz kolejny raz, padajacy radzio 9600pro. Nie lubie byc olewany i zmywany tekstami typu jest w drodze. A szkoda slow.

Koniec off

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawiłem (Naprawiły się :P) Marki - mam prośbie niech ktoś zapuści na def. marka 03 - chcem spr czy mi wyniku nie zaniża bo po ostanich bojach mogł się coś pokiełbasic

EDIT : :-) no comment Dołączona grafika

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Od jakiś dwóch tygodni jestem posiadaczem Radzia x1800gto by Sapphire. Wczoraj spróbowalem podkręcić grafe i pojawiły sie problemy. Rdzeń poleciał na max 540 więc wrzuciłem biosa z podniesionym napięciem (jechałem stopniowo od 1.1 do 1.25). Problem jest taki, że po podniesieniu napięcia przez Rabita (obojętnie o ile) pojawiają się arty przy standardowym taktowaniu :blink: Kiedy się poddałem i wrzuciłem oryginalnego biosika z napięciem 1.1 to nawet tu pojawiają sie arty przy taktowaniu rdzenia 500mhz :sad: Agha dodam że przy oryginalnym biosie 3dmark 03 nie wykazał żadnych błędów, a ATI TOOL sypie artami po 30sekundach. Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam

PS. Dodam jeszcze że na grafe dmuchają dwa wentyle (buda jest otwarta oczywiście).

Edytowane przez Quietdeath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Od jakiś dwóch tygodni jestem posiadaczem Radzia x1800gto by Sapphire. Wczoraj spróbowalem podkręcić grafe i pojawiły sie problemy. Rdzeń poleciał na max 540 więc wrzuciłem biosa z podniesionym napięciem (jechałem stopniowo od 1.1 do 1.25). Problem jest taki, że po podniesieniu napięcia przez Rabita (obojętnie o ile) pojawiają się arty przy standardowym taktowaniu :blink: Kiedy się poddałem i wrzuciłem oryginalnego biosika z napięciem 1.1 to nawet tu pojawiają sie arty przy taktowaniu rdzenia 500mhz :sad: Agha dodam że przy oryginalnym biosie 3dmark 03 nie wykazał żadnych błędów, a ATI TOOL sypie artami po 30sekundach. Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam

PS. Dodam jeszcze że na grafe dmuchają dwa wentyle (buda jest otwarta oczywiście).

Karta slabo sie kreci. Ja zainteresowalbym sie zasilaczem. Modecom 350GTF to dobry zasilacz ale jak na twoja konfiguracje to moze byc juz za malo szczegonie jak chcesz podkrecac. x1800GTO potrzebuje troche pradu wiec podejrzewam ze to wlasnie zbyt slaby zasilacz blokuje karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Od jakiś dwóch tygodni jestem posiadaczem Radzia x1800gto by Sapphire. Wczoraj spróbowalem podkręcić grafe i pojawiły sie problemy. Rdzeń poleciał na max 540 więc wrzuciłem biosa z podniesionym napięciem (jechałem stopniowo od 1.1 do 1.25). Problem jest taki, że po podniesieniu napięcia przez Rabita (obojętnie o ile) pojawiają się arty przy standardowym taktowaniu blink.gif Kiedy się poddałem i wrzuciłem oryginalnego biosika z napięciem 1.1 to nawet tu pojawiają sie arty przy taktowaniu rdzenia 500mhz icon_sad3.gif Agha dodam że przy oryginalnym biosie 3dmark 03 nie wykazał żadnych błędów, a ATI TOOL sypie artami po 30sekundach. Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam

Ten ModeCom to dobra zasiłka ale nie do tego konfigu inni przy tych kartach leca na zasiłkach grubo ponad 400W i czasem zdarzają sie problemy więc jak chcesz kręcic to zmien zasiłke i to szybko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ModeCom to dobra zasiłka ale nie do tego konfigu inni przy tych kartach leca na zasiłkach grubo ponad 400W i czasem zdarzają sie problemy więc jak chcesz kręcic to zmien zasiłke i to szybko :D

LOL Fredus - chyba nie wiesz co piszesz ;/

Thermaltaku 550 W przy 1,35v 700/800 w scanie napięcie skacze mi (ITE SG)na lini 12v+ od11,2-11,5 - zasilacz wymięka !

W Stressien na 7300gs brał około ~260W

Więc MadeCom zaciach się na śmierc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do scanu to mam coś walniętego i już przy 520/520 ma arty :) a w grach i markach (ah!) nigdy nie widzałem (wyjątek 3 test w marku03)

Zrób (o ile jeszcze tak nie zrobiłeś) AtiTool>Settings>Artifact Scanning>i odznacz Use Old scanning metod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja lece na szefie 450W i taganie 480W daja rade :P

a kontorlowałes w ostanim czasie napiecią :-) ja tylko przypadkowo włączyłem żeby sprawdzic ile mam na chipsecie (66 !;/) a tutaj 11,2v biedny thermuś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u TT zasilki zawsze byly cudowne, ich 480 miala identyczne amperaze co sirtec 360 lub 420. TT bardzo zawyza moc na zasilkach lub podaje peak dla 10 sek pracy :lol: ciekawe ile realnie ma ta 550 :lol:

ja pracowalem z D930@4ghz i x1900xt 512mb 700/8x0 i 4*512ddr2 na swoim huntku 350w i napiecia mial jak najbardziej w normie i stabilne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Dziękuje za szybką odpowiedź na mój problem. Co do zasilacza to moge wydać +/- 150zł. Z tego co widziałem to w tej cenie jest Chieftec (ATX-410-212) 410W. Taka zasiłka wystarczy?. Wczoraj dla pewności odpaliłem jeszcze raz 3dmarka 03 na 9h w pętli i żadnych problemów, a ATI TOOL standardowo się wysypał. Dzisiaj odkręciłem proca na 1000mhz żeby nie przeciążać zasiłki (do tego odłączyłem jeszcze napędy) ale możliwości o/c w ogóle nie podskoczyły <_< Nie wiem co o tym myśleć :blink:

PS. Co do mojego ModeComa 350GTF to ma już 3 latka i w tym czasie był dwa razy w serwisie... Podczas ostatniej awarii zasmrodził mi cały pokój (czuć było spalenizne) ale jakoś go uratowali = ]

Edytowane przez Quietdeath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi