jonathan Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Te 10K to ja na athlonie zlamie :D Na conroe narazie sie nie napalam. Kilka innych wydatkow wczesniej mnie czeka, Komp to nie cale zycie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Komp to nie cale zycieJa bym tu polenizował :) Edytowane 23 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ja bym tu polenizował :) Z czasem zmienisz zdanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 hyhy - czlowiek musi jeszcze pic - zeby byl szczesliwy :) ciekawe czy powiedzmy x2@ by tu nie pomogl a teraz zagadka - ile moze wynosic temp GPUVRM jak sie go nie chlodzi niczym poza radiatorem bez nawiewu (gpu-woda, mem - radiatory) ?? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 120c ? :) x2 teraz tak staniały więc pewnie zaraz coś dorwe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 gutman1: może jak trafi Ci się dobra sztuka, to wkońcu dogonisz jonathan'a. BTW: w Bielawie mieszkasz na stałe ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) mam nadzieje - gonie go od ..huhu.... zalezy o którą pytasz ;) bo są na DolnymS dwie pod w-w i pod d-w Na stałe mieszkam we wrocku ale w bielu(d-w) też często przebywam ;) Edytowane 24 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Heh Tak szybko sie nie dam Pozostala mi jeszcze mozliwosc zwiekszenia V na pamieciach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) bez nawiewu temp zatrzymuje sie na 75'C... radiatorek parzy :] ale komp chodzi stabilnie przy 600/600 (profil do grania) nie wiem ile wynosi temp w prawdziwym stresie - godzinka bednchowania, albocos... - zawsze zapominam sprawdzic :P po dodaniu wiatraka wiejacego "w strone" grafy od dolu temp niemal odrazu spadla o 10'C no ciekawe jak to wplynie na wyniki... sam sie wlasnie zastanawiam nad zmiana - albo procka na x2, albo odrazu proca, plyty i ramu na cos nowego - conroe (niestety e6300) albo am2/930 Edytowane 24 Lipca 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Pozostala mi jeszcze mozliwosc zwiekszenia V na pamieciachMusisz mi to przypominać... Ja nie wiem jak można mieć takie dobre ramy na grafie (może to jakis xtkowski odpadek i ma 1.2ns?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Oznaczenia na nich wedlug samsunga to 2ns :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 are u kidding? lol to chyba u samsjunga coś pomylil i zamiast prototyp 0,2 ns przykleili 2 ns... ja na swoich 1,4 jade maximum bez zmiany voltów 730 a pazurki dopiero przy 2,2v pokazują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Nie zartuje Troche slaba jakosc, no ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 ale bc20 widać - dziwne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Dokladnie. Szczerze oznaczenie zbytnio mnie nie interesuje. Grunt ze chodza jak chodza i mam nadzieje na wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=4691 -lolcena spadla - 799. ile wam sie srednia kreci ten his po modzie na 16 potokow ? dostal kots z was moze nie modowalnego hisa ? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Ja mam His'a. Ale nie modowalem go bo mi plyta padla i dopiero dzisiaj dostalem zastepcza. Za modowanie/krecenie wezme sie jak dostane swoja plyte, a to troche moze zajac jeszcze czasu. HIsow na forum jest malo......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Mój HiS zmodował się bez problemu. Jeszcze nic nie kręciłem bo mam za dużo pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Ja tez mam szafirke :) Dzisiaj przelecialem caly topic od samego poczatku - to sie naczytalem :wink: Ja wyciagnelem w 3dmarku 7200 cos tam ale nie moge skonfigurowac porzadnie mojego sprzetu MSI K9 Platinium, atlon 3500, geil 2x512 667. Podciagnelem FSB na 270, w grafie podkrecilem zegary ale szczegolow nie pamietam i wykrecilem cos ponad 7200. Ale caly czas mam problemy ze stabilnoscia systemu teraz jade na standardowych ustawieniach i jak dojde do ladu ze sprzetem to zabiore sie za karte. A jeszcze jedno wymienilem standardowe chlodzenie na acelero - troche sie pospieszylem z tym wiatrakiem bo nie wiem czy grafa nie jest walnieta. jeszcze raz rozbiore ja i przesmaruje porzadna pasta i zobacze co bedzie. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Zmien lepiej zasilacz. Te 350W to ciut za malo na krecenie tego sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Problem jest taki ze jak zasilacz to i obudowe. Kurcze przed zlozeniem sprawdzalem pobor pradu dla tego zestawu i wychodzilo cos kolo 300W i tak z zapasem... link z forum pclab. A moj zasilacz to raczej dobry sprzet, tak mi sie zdaje ale wezme miernik i przemierze napiecia i sie zobaczy co w trawie piszczy. Ostatnio w 3dmarku dostalem komunikat, ze VPU recover zrestartowal acelerator...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 nie rozumiem.. dlaczego zasilacz i obudowe? Co on nitami jest przyczepiony do budy ;D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Wylacz VPU recover. Moze i do Defaultowych ustawien wystarczy, ale zobacz jak wzrasta pobor pradu przy kreceniu proca i grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jeśli chodzi o zasilacz to niestety prawda - przy o/c rośnie apetyt na prąd Sam zamierzam zmienic mojego Neoteca 420W na Enermaxa 500W i myśle, że sprzętowi już styknie na dłuższy czas. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 nie rozumiem.. dlaczego zasilacz i obudowe? Co on nitami jest przyczepiony do budy ;D ? Mam taka sprytna obudowe gdzie nie wymienisz samego zsilacza :oops: ArcicCooling. Podlaczylem zasilanie jeszcze na plycie do samej grafy i sie zobaczy. Przemierze jeszcze miernikiem napiecia i zobacze co sie dzieje w stresie. Swoja droga zasilacz wcale sie nie przegrzewa a przy duzym przeciazeniu chyba powinien. Jak to wina zasilacza to sobie na razie temat z podkrecaniem odpuszcze :mur: Ale swoja droga to na stronie http://extreme.outervision.com/index.jsp sprawdzilem jaki pobor pradu bedzie dla mojego sprzetu i wyszlo ok 320W (juz z uwzglednieniem o/c procka do 3GHz i grafie 1900XTX) ale pewnie jak to w zyciu bywa rzeczywisosc okaze sie inna :sad: Jonatan zastosuje sie do wskazowek i wylacze ten recover. Rano oba smarki 05 i 06 przeszly bez wiekszego problemu, wyniki nie byly powalajace ale to juz cos. Moze macie rade na to, ze jak odpalam plytke to wydaje dwa piski - bios AMI - wg tego co znalazlem to wyglada na blad parzystosci pamieci??? Po wyciagnieciu jednej kosci temat sie powtarza? Pojedyncze kosci zdaja testy bez problemu ale w dualu memtest nie przechodzi, zaraz sypie bledami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Moze przekladka kosci w dwa pozostale porty cos Ci da MSI ma czasmi jakies takie odchyly podobnie jak i DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jak wroce do domu to potestuje... Swoja droga to fajna to zabawa z tym o/c tylko czasu brak Wczoraj siedzialem do 3 rano a na 8 do pracy B) Sprawdzilem ze moj procek bierze przy o/c 3Ghz i 1.6 V dodatkowo 70W :wink: Ale wieczorem biere miernik zapuszczam cos stresujacego i sprawdzam napiecia - sam jestem ciekaw :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) TOT11 no ciekawe jak twój szafirrrrrrrrr sie wykręci @jonathan a ty co dalej czekasz na ochłodzenie?? :wink: Edytowane 25 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 NA ochlodzenie badz na 2x 4400+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 widze że ambica Ci spada :) nie dawno miał być Conroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...