Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle Polska 20 lat za murzynami, biorąc pod uwage słabość x1900GT, GTO2 w X1800 wydaje sie być najlepszym wyborem.

No ale pewnie gto2 bedzie drozsze od gto. Pozostaje kupic HISa i po klopocie. Ladnie sie moduje i kreci :> A i chlodzenie tez jest w miare ciche i wydajne (max jaki widzalem to 52 stopnie a wentyl skrecony na ponizej polowy.

Na razie swojeje grafy nie krecilem za ostro bo mi zasilka nie wyrabia (malo A na +12V). Pare postow wyzej jest screen z 3dmarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po wymianie 6800gt na 1800xt 512

zauwazylem 2 niepokojace sprawy.

Pierwsza to jakosc tekstur. Nie wiem czy mi sie cos

w oczach porzestawialo ale w prey, markach

sa one jak by wyprane, strasznie blade.

Na nv mialy wiecej szczegolow i byly

duzo ladniej filtrowane. To samo hdr.

Przeszedlem niedawno obvi na 6800gt i hdr byl

sporo ladniejszy. Na ati wszystko jest jakies blade i czegos

brakuje. Nie pomaga nawet ustawienie anizo w catalystach.

Czy problemem jest nie przeinstalowany system po nv ?

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jon podeślij mi biosa tego na którym wykręciłeś najwyżej - mam grafe chase1. Karta ma potencjał ale albo mój zasilacz już mówi nie albo to wina biosu od xl (brak efektu-12potoków jak było tak jest) pewinfam@wp.pl

Ostatnio na forum modne jest zwalanie na zasilacz - 450 W - spoko wystarczy - chyba że masz liquid nitrogen pod ręką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gutman co sie tak denerwujesz:)

Bios na ktorym karta do mnie doszła(od XL 16 pot)mocno ograniczał oc miałem resety freezy zcinki a na koniec arty, a i tak działał na 12pot.

na stockowych ustawieniach wyniki wyglądały tak

Marki:2k1 29827 niezle

2k3 13280 tyle co 7600gs tez na stocku

2k5 6878 tu juz duzo więcej

Jednak szyna 256bit robi swoje

Procek2860MHz

Probowałem oc i za każdym razem reset. Przyczyną był radiator przyklejony do mosfetów od zasilania ramów-nie przylegał do wszystkich

Zdjąłem go i wszystko wrociło do normy.

Teraz tak: -do oc w obawie że zabraknie amperków grafie proc opusciłem do 2550 MHz i testowałem tylko 2k5 bo wyniki 2k1(28xxxpkt) i 2k3(15350pkt) przy tych taktach proca bardzo niskie.

Na biosie od xl'a udało mi sie max wycisnąc 610/720 i zapusciłem marka 2k5 wynik średni 8588pkt

Podnoszenie napięcia nie pomagało a nawet pogarszało sytuację najczęsciej kończyło się resetem.

To było wczoraj a screnów nie zamieszczam bo nie ma sie czym chwalic

A dzisiaj po zmianie biosa na: "1,2v 550/600mod" poprawa i tu już konkrety

Po 1 wieksz stabilnośc

Po 2 lepsze oc

na rdzeniu 1,25v/na mem def v

A na tym obrazku widac wszystko:)

To nie jest Koniec (mam nadzieję) ale pojawiły się arty w trzecim tescie(tylko w momencie gdy smok przelatuje nad statkiem-mnóstwo małych kropek). napiecie podniose wyżej(do ilu jest bezpiecznie) ale najpierw poprzestawiam nawiew.

To tyle na dziś chciałem 9k i mam tyle ale jutro pewnie dalej będę sie bawił. Pozdr

Ps procek do tych testów wrocił w wyższe okolice(jak widac na screnach) pozostałe marki również wkrótce.

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi