Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Są dwa sposoby.

1.Mod na atitoola - był kilka stron wczescnie(działa! do 2,45v)

2.Program OverClocer http://rapidshare.de/files/29958210/overclocker.zip do 2,2

Edit:

http://sklep.komputerowy.pl/products/conne...00gto/4192.html

bez komentarza

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku też nie łapałem o co chodzi - wgrywałem zły bios i karta nie bootowała ;/ - więc znalazłem w muzeum flopa fleshnełem bios gto (albo xl głowy nie da) wbijam - po h wchodze do atitoola i zonk Fan conrol, voltage control, amperki i inne śmieci ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana biosu i znowu testy

Dziwne bo niższe takty a wynik troche wyższy-chyba ciaśniejsze tymingi na ramie bo już sie pojawiają kropki od 665 MHz w tym samym momencie testu 3 na poprzednim biosie dopero od 700 sie pojawiały

Ale musze popracowac nad schłodzeniem tego potwora bo zalman zaczyna sie pocic 78 st i wychodzi do windy!!!

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwie sie bo chase1 mowił ze ma samsungi 1,4ns na tej grafie a te kosci z loozikiem powinny robic (teoretycznie) 750-800 bez zbednych zabiegów.

Czy w tych twoich biosach jest ten ze zmienionymi tymingami?? Jeżeli tak to którty to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będzie ;-)

Jak chcesz moge Ci podrzucic dry ice ale bloczek sam musisz skołowac :D

Gdyby nie te zamachy terrorystyczne, mogłaby juz być. Ale tak dla pewności, że nie sprawdzą paczki, bo będzie mieć wartość ok. 700$ poczekam jeszcze te 2 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie pokażą sie GTO2 w rozsądnych cenach to wciagam albo Hisa GTO albo XL normalnego, jedno tylko mnie martwi :| GTO zwykłe mają po 6 mosfetów natomiast oba XL'e jakie widziałem miały po 5. Czy to nie wpłynie na życie karty w negatywny sposób (znając życie dostanie u mnie równo w palnik, bloczek wysokie vcore itd ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie pokażą sie GTO2 w rozsądnych cenach to wciagam albo Hisa GTO albo XL normalnego, jedno tylko mnie martwi :| GTO zwykłe mają po 6 mosfetów natomiast oba XL'e jakie widziałem miały po 5. Czy to nie wpłynie na życie karty w negatywny sposób (znając życie dostanie u mnie równo w palnik, bloczek wysokie vcore itd ;) )

5 mosfetami bym się nie martwił, bo chyba nawet x1800XT 256MB ma tyle samo. 6 mosfetów ma XT 512MB i HiS x1800GTO IceQ

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie z placu boju. Na wstepie dzieki jonathan i gutman1. Ta karta to potwór i widzę że poprostu NIE MOZNA jej porównywać z 7600 gt. Dlaczego zpytacie?

A powiem wam: -dlatego

Trochę to trwało ale wynik jest.

Jonathan to są jednak 1,4 ns-tyle zrobiły na 2,151v(dawałem na wyrost) i jest jeszcze zapas (0 artów przy tych taktach)

Jeśli chodzi o rdzeń to zwiększanie powyżej 1,3v nic nie dawało 705 to max

Aha i jak to osiągnąłem zapytacie. Powiem tak żle zacząłem zabawę. Winę za zwiechy przy wyższych taktach i arty w 3 tescie ponosiły sterowniki(cat 6,6 i 6,7).

Kombinacja najnowsze omegi+bios od Jona dało efekty ;].

ps.Poprawiłem też nawiew i as5 przesmarowałem rdzeń dołożyłem swoje radiatorki na zasilanie ramu i na ram dałem zalmany-efekt temp idle około 51st stres do 65st

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciach...

A mogę prosić o wynik w marku 06 :rolleyes:

Wiem wiem jestem monotematyczny, ale jakoś nikt nie zaprezentował wyników (sreen, orb) o które pytałem :sad:

Temat nie dość, że jest tylko o jednej karcie to i również o jednym marku :? :wink: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dla pana "monotematycznego" :wink: zrobiłem 2k6

Trochę kiepsko ale nie chce mi sie tego marka wogule odpalać . . .

ALe zrobiłem też 2k3

- wynik bez rewelacji ale po 3 dniach testów mam dość

Pozdrawiam

Dziwi mnie twoj slaby wynik w 03 i bardzo dobry w 05.

Ja na 1800 xt 512 z biosem od pe robie na srednio zasmieconym systemie

19045 ale w 05 nie moge przekroczyc 8900.

Myslalem ze to sprawa slabego cpu (p4 4ghz) ale przeciez od niego

wynik bardziej jest uzalezniony w 03 a nie w 05.

Teraz juz sam nie wiem co jest grane .........

Powinno byc na odwrot. Slaby wynik w 03 i lepszy w 05.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pewin dzięki :D

@seraf chyba właśnie "zawalidrogą" u Ciebie jest to P4 :? W temacie o r520 również był kolega z P4 i również notował marne wyniki :sad: Przesiedka na A64 taktowanego zaledwie 2,5GHz dała mu 10k w 05 (oczywiście nic nie sugeruję) :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pewin dzięki :D

@seraf chyba właśnie "zawalidrogą" u Ciebie jest to P4 :? W temacie o r520 również był kolega z P4 i również notował marne wyniki :sad: Przesiedka na A64 taktowanego zaledwie 2,5GHz dała mu 10k w 05 (oczywiście nic nie sugeruję) :) pozdro

To wiem ale w 05 powinno byc odwrotnie.

A ja mam wmiare wynik w 03 a w 05 i 06 takie sobie.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seraf

Powiem tak: na wyniki u mnie wpływ miał bios tzn oryginalny od gto 670/670 w 2k5 miałem 9118 a na innym chyba od xl na 680/720 8900pkt

A artefakty zniknęły gdy zainstalowałem najnowsze omegi i dzieki temu doszedłem do 900 na mem

Aha i pokaż screny z wynikami z marków i rozwinieta zakładką details.

U mnie jak na rdzeniu przegiołem z MHz to miałem freeza i ati tool zaniżał taktowania do poziomu def i tak po przejsciu połowy marka max oc druga połowa szła na standardowych taktach i wyniki byly śmieszne . . .

edit

Jak ktoś mi pożyczy zasilacz ktory pociągnie mojego SD@3ghz+gto max oc to zrobie wiecej pkt bo niestety probowałem ponad 2860 podniesc i już jest spory problem a i ramów też nie mam rewelacyjnych.

Edytowane przez Pewin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi