gutman1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Są dwa sposoby. 1.Mod na atitoola - był kilka stron wczescnie(działa! do 2,45v) 2.Program OverClocer http://rapidshare.de/files/29958210/overclocker.zip do 2,2 Edit: http://sklep.komputerowy.pl/products/conne...00gto/4192.html bez komentarza Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Dzieki za te progsy. Z atitoolem cos mi nie lapalo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Na początku też nie łapałem o co chodzi - wgrywałem zły bios i karta nie bootowała ;/ - więc znalazłem w muzeum flopa fleshnełem bios gto (albo xl głowy nie da) wbijam - po h wchodze do atitoola i zonk Fan conrol, voltage control, amperki i inne śmieci ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Zmiana biosu i znowu testy Dziwne bo niższe takty a wynik troche wyższy-chyba ciaśniejsze tymingi na ramie bo już sie pojawiają kropki od 665 MHz w tym samym momencie testu 3 na poprzednim biosie dopero od 700 sie pojawiały Ale musze popracowac nad schłodzeniem tego potwora bo zalman zaczyna sie pocic 78 st i wychodzi do windy!!! Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Wynik juz niczemu sobie :D Ale pamiatki dalej kulawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ja miewałem 90 :-D i to na 1,275 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Dziwie sie bo chase1 mowił ze ma samsungi 1,4ns na tej grafie a te kosci z loozikiem powinny robic (teoretycznie) 750-800 bez zbednych zabiegów. Czy w tych twoich biosach jest ten ze zmienionymi tymingami?? Jeżeli tak to którty to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 To byl chyba r.rom No wlasnie to mnie dziwi, moje kostki 2.0 robia wiecej niz 1.4 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Jon ma 2ns. R series ma zmienione timingi Cas lat z 8 na 9. EDIT : tym razem byłes szybszy :-) Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Widzę, że karta jak wpada w odpowiednie ręce, to wynik sam się robi :wink: Może za jakieś 2 tygodnie powalczę z wami na szafirze x1800GTO2 :D Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 jak będzie ;-) Jak chcesz moge Ci podrzucic dry ice ale bloczek sam musisz skołowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 jak będzie ;-) Jak chcesz moge Ci podrzucic dry ice ale bloczek sam musisz skołowac :D Gdyby nie te zamachy terrorystyczne, mogłaby juz być. Ale tak dla pewności, że nie sprawdzą paczki, bo będzie mieć wartość ok. 700$ poczekam jeszcze te 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Bawisz się w jasnowidza... Co ma byc w tej pacze oprócz grafy (koszt prawie 300$) ;) Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Bawisz się w jasnowidza... Co ma byc w tej pacze oprócz grafy (koszt prawie 300$) ;) Oprócz grafy jeszcze e6300, Gigabyte DS4 i G.Skill HZ 2x1GB PC2 6400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Jak nie pokażą sie GTO2 w rozsądnych cenach to wciagam albo Hisa GTO albo XL normalnego, jedno tylko mnie martwi :| GTO zwykłe mają po 6 mosfetów natomiast oba XL'e jakie widziałem miały po 5. Czy to nie wpłynie na życie karty w negatywny sposób (znając życie dostanie u mnie równo w palnik, bloczek wysokie vcore itd ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak nie pokażą sie GTO2 w rozsądnych cenach to wciagam albo Hisa GTO albo XL normalnego, jedno tylko mnie martwi :| GTO zwykłe mają po 6 mosfetów natomiast oba XL'e jakie widziałem miały po 5. Czy to nie wpłynie na życie karty w negatywny sposób (znając życie dostanie u mnie równo w palnik, bloczek wysokie vcore itd ;) ) 5 mosfetami bym się nie martwił, bo chyba nawet x1800XT 256MB ma tyle samo. 6 mosfetów ma XT 512MB i HiS x1800GTO IceQ Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Własnie kupowalbym IceQ :] jednak 16potoków bardziej mi się przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam ponownie z placu boju. Na wstepie dzieki jonathan i gutman1. Ta karta to potwór i widzę że poprostu NIE MOZNA jej porównywać z 7600 gt. Dlaczego zpytacie? A powiem wam: -dlatego Trochę to trwało ale wynik jest. Jonathan to są jednak 1,4 ns-tyle zrobiły na 2,151v(dawałem na wyrost) i jest jeszcze zapas (0 artów przy tych taktach) Jeśli chodzi o rdzeń to zwiększanie powyżej 1,3v nic nie dawało 705 to max Aha i jak to osiągnąłem zapytacie. Powiem tak żle zacząłem zabawę. Winę za zwiechy przy wyższych taktach i arty w 3 tescie ponosiły sterowniki(cat 6,6 i 6,7). Kombinacja najnowsze omegi+bios od Jona dało efekty ;]. ps.Poprawiłem też nawiew i as5 przesmarowałem rdzeń dołożyłem swoje radiatorki na zasilanie ramu i na ram dałem zalmany-efekt temp idle około 51st stres do 65st Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Gratz. Widze ze bede mial co robic jak powroci moj procek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 A wysłałeś go chociaż? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 No to niezle robi sie ostra rywalizacja :D Jan a razie nie powalcze................ za slaby procek i zasilka :mur: No ale jak sie to zmieni to zobaczymy co HIS zdziala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Hehe a ja jutro jade po moją nową karte ;-) Pewin - wynik zajeb... nie ma to jak biosik jonathana - co nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 ciach...A mogę prosić o wynik w marku 06 :rolleyes: Wiem wiem jestem monotematyczny, ale jakoś nikt nie zaprezentował wyników (sreen, orb) o które pytałem :sad: Temat nie dość, że jest tylko o jednej karcie to i również o jednym marku :? :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 jednym marku o dwóch - nie policzyłes 2003 :D Jak będe miał ładny wynik w 2005 na nowej karcie to dam 2006 :P a jak nie to powiem, że pobili mnie w serwisie i karte zabrali[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja podawalem w 2001, 2003 i 2005 Teraz poczekam na nowego proca, jezeli nie dostane nowego to pewnie korekta, a wtedy moze pokusze sie o c2d 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 A ja dla pana "monotematycznego" :wink: zrobiłem 2k6 Trochę kiepsko ale nie chce mi sie tego marka wogule odpalać . . . ALe zrobiłem też 2k3 - wynik bez rewelacji ale po 3 dniach testów mam dość Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 A ja dla pana "monotematycznego" :wink: zrobiłem 2k6 Trochę kiepsko ale nie chce mi sie tego marka wogule odpalać . . . ALe zrobiłem też 2k3 - wynik bez rewelacji ale po 3 dniach testów mam dość Pozdrawiam Dziwi mnie twoj slaby wynik w 03 i bardzo dobry w 05. Ja na 1800 xt 512 z biosem od pe robie na srednio zasmieconym systemie 19045 ale w 05 nie moge przekroczyc 8900. Myslalem ze to sprawa slabego cpu (p4 4ghz) ale przeciez od niego wynik bardziej jest uzalezniony w 03 a nie w 05. Teraz juz sam nie wiem co jest grane ......... Powinno byc na odwrot. Slaby wynik w 03 i lepszy w 05. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 @Pewin dzięki :D @seraf chyba właśnie "zawalidrogą" u Ciebie jest to P4 :? W temacie o r520 również był kolega z P4 i również notował marne wyniki :sad: Przesiedka na A64 taktowanego zaledwie 2,5GHz dała mu 10k w 05 (oczywiście nic nie sugeruję) :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 @Pewin dzięki :D @seraf chyba właśnie "zawalidrogą" u Ciebie jest to P4 :? W temacie o r520 również był kolega z P4 i również notował marne wyniki :sad: Przesiedka na A64 taktowanego zaledwie 2,5GHz dała mu 10k w 05 (oczywiście nic nie sugeruję) :) pozdro To wiem ale w 05 powinno byc odwrotnie. A ja mam wmiare wynik w 03 a w 05 i 06 takie sobie. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) seraf Powiem tak: na wyniki u mnie wpływ miał bios tzn oryginalny od gto 670/670 w 2k5 miałem 9118 a na innym chyba od xl na 680/720 8900pkt A artefakty zniknęły gdy zainstalowałem najnowsze omegi i dzieki temu doszedłem do 900 na mem Aha i pokaż screny z wynikami z marków i rozwinieta zakładką details. U mnie jak na rdzeniu przegiołem z MHz to miałem freeza i ati tool zaniżał taktowania do poziomu def i tak po przejsciu połowy marka max oc druga połowa szła na standardowych taktach i wyniki byly śmieszne . . . edit Jak ktoś mi pożyczy zasilacz ktory pociągnie mojego SD@3ghz+gto max oc to zrobie wiecej pkt bo niestety probowałem ponad 2860 podniesc i już jest spory problem a i ramów też nie mam rewelacyjnych. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...