Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie panowie o tej grafice http://sklep.komputerowy.pl/products/conne...800xt/4330.html bedzie sie dobrze krecic czy to jakis kicz bo mowiac szczerze nie mialem jeszcze grafy z tej firmy a niechce ryzykowac bo to troche kaski ejst. Jak mozecie wypowiedzcie sie czy ejst to cos warte:]

Edytowane przez MeoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sadzicie panowie o tej grafice http://sklep.komputerowy.pl/products/conne...800xt/4330.html bedzie sie dobrze krecic czy to jakis kicz bo mowiac szczerze nie mialem jeszcze grafy z tej firmy a niechce ryzykowac bo to troche kaski ejst. Jak mozecie wypowiedzcie sie czy ejst to cos warte:]

Bierz HIS'a (moduje sie na 16p) albo Sapphire'a (bardzo dobrze sie kreci) nic wiecej sie nie liczy!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz HIS'a (moduje sie na 16p) albo Sapphire'a (bardzo dobrze sie kreci) nic wiecej sie nie liczy!!!!!

Tak, ale zauważ, że ta karta jest o 60zł drozsza od HIS'a (cena HIS'a z esc.pl) i jest to XT, ktore juz "na dziendobry" ma 16 potokow i 625/1500, ktore przy niektorych HIS'ach jest granica O/C, a tutaj zabawa dopiero sie zaczyna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale zauważ, że ta karta jest o 60zł drozsza od HIS'a (cena HIS'a z esc.pl) i jest to XT, ktore juz "na dziendobry" ma 16 potokow i 625/1500, ktore przy niektorych HIS'ach jest granica O/C, a tutaj zabawa dopiero sie zaczyna :)

A to przepraszam..............................to przez mecznie codziennie wstaje o 4.30 :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci się uda kupić tą kartę w tym sklepie za tą cenę to ja Ci kupię drugą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne wyniczki - obawiam se jednak, ze to za sprawa fajnego proca i ramu, a nie samej grafy... widzialem juz kilka wyzej taktowanych hisow na 16p ale na 939 (SD, opkach) i zaden nie przekroczyl 10k. szkoda - ale przynajmniej wiadomo w co inwestowac :]

gratulacje dobrego wyniku - krec dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki jeszcze jedno pytanie.Co jest lepsze z tych dwoch kart: ATI x1800GTO czy ATI X1900GT.Wiem ze x1800GTO idzie zmodowacna XL ale chcialbym abyscie sie wypowiedzieli bez takowej opcji zmiany biosa.Wiec czekam na opinie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kupnem mam czas jeszcze do lutego wiec napewno duzo sie zmini z tego co wiem wyjdzie seria x1700 albo x1650 pozniej x1950 wiec napewno cos stanieje a chcialem na grafe max 800zl przeznaczyc wiec mysle ze bez problemu w radka x1900GT bede mogl sie zaopatrzyc:) Mimo ze widze w testach GF wymiata i odsadza ATI jestem zdecydowany na kanadyjski koncern;] mam od 5 lat ich grafiki i naprawde nigdy sie nie zawiodlem:) ale pozyjemy zobaczymy;] teraz czas na jakis pozadniejszy zasilacz;] bo trzeba proca skrecic ile sie da;] Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze olej ten sklep - przeczytaj o sprawie R.I.P'a w temacie o r580 - nice joke.

Co do wyniczków Nostromo - 10 k pękło - C2D i 16p robi swoje bo do taktów Jon Pewina i moich byłych duzo brakuje

EDIT - Jon ma ostatnio problemy z pamięcią;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro odradzacie mi kupno w tym sklepie poslucham waszej dobrej rady:) Po glebszym zastanowieniu wole dolozyc kase i wiedziec ze mam saphire nice karte niz power color gecuba czy jakis conect3d ;/ Wole pewny sprzet:) a co do modelu jestem prawie pewien ze bedzie to x1900GT saphire ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wciaz nieprzyklejonego ;) faq dodalem specjalny bios pod HIS'a (dzieki Ptys) oraz dodalem wynik Nostromo.

Co do kart - Jesli nie kupujesz GTO HIS'a moze to byc kazda inna firma. Na 16 potokow i tak nie ma co liczyc a wyniki zaleza w duuzej mierze od chlodzenia, napiec, timingow i.. poswieconego na o/c czasu. Nie przekreslalbym firmy Connect3D gdyz u mnie kreci sie ona bardzo ladnie (700/828 przy 1.2v/2.05v) a jeszcze pokaze na co ja stac przy lepszym chlodzeniu i nizszej temperaturze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość kart to referenjcyjne konstrukcje ATI robione przez Sapphire dla ATI (BBA) tylko z innymi nalepkami. Praktycznie każda firma jest dobra, jedynie HIS się wyróżnia bo to jest X1800XL tyle, że z innym biosem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro odradzacie mi kupno w tym sklepie poslucham waszej dobrej rady:) Po glebszym zastanowieniu wole dolozyc kase i wiedziec ze mam saphire nice karte niz power color gecuba czy jakis conect3d ;/ Wole pewny sprzet:) a co do modelu jestem prawie pewien ze bedzie to x1900GT saphire ;]

ja odradzam ten sklep nie z powodu tego ze grafa ktora kupilem byla padnieta na wstepie (bo takie rzeczy sie zdarzaja i nazywaja sie poprostu PH ;p ) ale z powodu obslugi i czasu realizacji. Wolalbym zaplacic te pare zl wiecej i kupic w jakims popularniejszym sklepie. Po 1. tam nigdy praktrycznie nikt nie odbiera (skutkuje jedynie dzwonienie na komorke). Po 2. na maile rowniez trzeba troche czekac. i 3 kwestia Pan mowil mi ze DOA (czyli padniety sprzet na dzien dobry) realizowane sa w pierwszej kolejnosci i trwa to kilka dni, tymczasem czekalem 22dni :/ A te ceny ta jak mowilem sa tam smieszne, skoki roznia sie od 10 do nawet 300zl!!! w np 2dni. mega lol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest przeciez nierealne...

wyobrazcie sobie, ze jakis sklep sciaga specjalnie dla klienta karte - z kads tam. zajmuje im to 2 tyg od dnia zamowienia...

to teraz tak - klient otrzymal padnieta karte, odsyla ja do sklepu.

co sklep ma zrobic? wydac nowa - ale z kad?

wysylaja wiec niesprawny sprzet (pewnie w paczce - przy okazji z innymi reklamacjami) do hurtowni/serwisu/dystrybutora - zajmuje im to ok tyodnia, ten odsyla do sklepu nowy sprzet do sklepu - tydzien, sklep odsyla do klienta - kolejne kilka dni - teraz sie spiesza i nie bawia sie karta w sklepie przed wysylka, bo klient kqrwiony :]

3 tygodnie jak nic :P

hehe - beznadzieja

dlaego kupuje tylko w duzych sklepach kolo domu (czesto taniej niz w jakichs dziwnych internetowych)

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz w czechach zepsuje Ci się coś - wymieniają od ręki a potem to ich problem.

BTW. Jak kupiłem x1800gto w normalnym sklepie i do dzisiaj czekam KU..WA na karte - już nie wiem co myśleć ... a tak btw. hurtownia tej firmy jest na drugim krańcu wrocka więc też nie ma problemu z wysyłka - brak słów

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie miałem wiekszych problemów z tym sklepem. Zdecydowanie jednak nie warto dzwonić na stacjonarny - tylko na komórkę. Na e-maile odpowiadali najdalej następnego dnia, a komórka odbierana była z miejsca. Jeszcze, co prawda, nie oddawałem nic na gwarancji na szczęście, ale z kontaktem większych problemów nie miewałem. Ceny zaś tam mają bezkonkurencyjne dla wszystkich znanych mi sklepów i pewnie tam będę jeszcze kupował.

Co do kurierów natomiast - to z całą mocą mogę przyklepać wspomnianą złą opinię i to jest najsłabsza strona tego sklepu. No + może jeszcze mnóstwo sprzętu, którego już w hurtowniach dawno nie ma i nie będzie (vide X1800GTO MSI), a widnieje w spisie. Ale to już nie jest domena tylko tego sklepu.

Jedyne co mogę radzić to nie pytać tych Pańów o zdanie - mam wrażenie, że się średnio orientują. Poza tym - bez problemów.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz dać jakiego orba ?

Moge dac, ale to po sesji...

Dzieki za graty. Fakt, na pewno jest to po czesci "wina" sprzetu, moze jak bede mial wiecej czasu w pazdzierniku to zrobie jakis extreme i zlamie 11k

Pozdro!

Edytowane przez Nostromo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi