DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Powiem tyle. to cale CF bez kabla jest jak SLI bez mostka. O kant .... roztrzaskac. Jak juz zatrybi max perf. w sterach, bo dziala raz na 5 razy to wynik jest gorszy niz na jednej grafie :lol: Czegos takiego jak 50k w 01 nie widzialem i nie zapowiada sie na to abym zobaczyl. Imho gra nie warta swieczki takie laczenie bez kabla. Niby to dziala, ale nie tak jak ma. Np. puszczam nature 01 - mam max 630FPS'ow, puszczam za chwile i caly czas jest ~330 i sie nie zmienia :blink: To samo w drugim tescie 03 : raz jest np. na poczatku po 130FPS'ow a nastepnym razem tylko 75-90 caly czas :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 A mze plyta cos nie teges?? Chociaz na x1300 jakos to szlo Zobacze u mnie jak dorwe drugiego szafirka Mam nadzieje ze nie bedzie takiej padaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Czyli stąd wynika ze przydałoby sie kabelka załatwić tylko pytanie czy cos to da przy GTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Poszukalem troche na szybko. Znalazlem prawie identyczny konfig z CF, takze 975X, C2D, itp. Wyniki jak widac mam bardzo w normie, wiec na zabawe na warto tracic czasu. http://www.xtremesystems.org:16080/forums/...p;postcount=466 Skoro na CF wyniki sa mega pro :lol: to sobie zobacze czy sie to cus moduje i pobawie sie na jednej, bo dwie to ino miejsce na mobo zajmuja i dodatkowy kabel do zasilania sie ciagnie :lol2: Edytowane 27 Września 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) O widze ze ladnie ceny 1800gto leca, oby tak dalej, a juz chcialem lykac 7900gs :D http://allegro.pl/16318_x1300_i_nowsze.htm...p;change_view=1 Edytowane 27 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) A modowac tez sie nie moduja :lol: Wcisnalem jednej biosa, ktorego sam zrobilem z fabrycznego i kupa :-P Ale za to jest wiecej vgpu i wentyl na 100% non stop smiga. btw : wynik w 2k1 taki sam na jednej jak na dwoch :mur: Edytowane 27 Września 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 I to jest wydajność CF'a bez kabeleka :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Panowie orientujecie sie czy produkcja tej karty zostala juz zakonczona? Bo praktycznie jest juz nie do kupienia w zadnym ze sklepow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 tak jak wszsystkie karty ati w zakresie cenowym od 700 do 900 (x1800gto do x1900gt) też miałem taki problem i musiałem kupic od osoby prywatnej - jednakże te karty cały czas są produkowane (polska =) jak zawsze bez towaru) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Poszukaj na egielda.com.pl byl tam artykul wlasnie na ten temat. Kopa to daje CoreDuo i to niezlego. Zobacz wyniki benchmarkow na x1800 i CoreDuo Dzięki za namiary na artykuł. W końcu mogłem poczytać coś, co do do tej pory czułem bardziej intuicyjnie. 7600Gt i 7900GTX w niektórych sutacjach mają takie same wyniki z powodu słabego proca. Właśnie u mnie jest to samo. Dopuki nie załatwię sobie przynajmniej 2.5GHz na procu, to kasa na grafe wyrzucona w błoto :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Dopuki nie załatwię sobie przynajmniej 2.5GHz na procu, to kasa na grafe wyrzucona w błoto :mur:1. przeciez to bylo jasne - nie trzeba pisac o tym ksiazek 2. w czym problem - masz venice a nie wincha... poprostu go podkrec! co doCF - ciekawe czy daloby sie z nich wycisnac wiecej po polaczeniu kabelkiem ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Ała Jakie gnioty te karty, wczoraj bawilem sie memkami i jeszcze jakos im to szlo a dzisiaj gpu i co ? 615MHz na 1.3V nie dziala :mur: Memki toto ma Samsunga 1.4ns, ale takze nie powalaja na kolana - jakies 670MHz na 2.1V i bez zmiany timingow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Mowilem ci ze to qpa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Mowilem ci ze to qpa :DAno wlasnie zapomnialem dopisac :lol: Jon mi pisal, ze to gnioty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 qpa to ta karta - ale padaka(i) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Hahahah godzina kombinowania z biosami kart, aby znowu CF dzialalo :lol: Jedna przerobilem na XL'a z 12 potokami a druga byla nadal GTO i sie dziwilem, ze CF nie chce dzialac. No to dawaj dwie na XL 12 potokowe, ale w takim trybie toto nie dziala. W pupci to mam, takie zabawy bez kabla na koslawych kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Hahahah godzina kombinowania z biosami kart, aby znowu CF dzialalo :lol: Jedna przerobilem na XL'a z 12 potokami a druga byla nadal GTO i sie dziwilem, ze CF nie chce dzialac. No to dawaj dwie na XL 12 potokowe, ale w takim trybie toto nie dziala. W pupci to mam, takie zabawy bez kabla na koslawych kartach. Czekaj czekaj to w koncu jakie masz karty?? Jakiej firmy, bo juz sie totalnie zgubilem :? Jak to HIS to az dziwne ze sie nie moduje :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Czekaj czekaj to w koncu jakie masz karty?? Jakiej firmy, bo juz sie totalnie zgubilem :? Jak to HIS to az dziwne ze sie nie moduje :-| Tul do [ciach!]y nędzy, dwa razy pisał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 3 razy :-) Pewno zmyliła go ta naklejka z Xl'em :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Krotko i na temat : sik prosty na X1800GTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Teraz juz w sumie nie warto kupowac X1800GTO, jak za 700zł jest Galaxy 7900GS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Teraz juz w sumie nie warto kupowac X1800GTO, jak za 700zł jest Galaxy 7900GS... Teraz w sumie nie oplaca sie kupowac 7900gs, bo jest x1900gt za 850zl :mur: http://allegro.pl/item130841995__okazja_x1..._nowa_w_wa.html A nawet za 800... http://allegro.pl/item131112732__sapphire_...6mb_gddr3_.html Edytowane 30 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Niestety tak jest zawsze.... kupujesz cos fajnego a za miesiac jest cos lepszego i tanszego :mur: W sumie ja jestem ze swojego GTO zadowolony i w tym czasie co kupowalem nie bylo lepszej alternatywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 A mi się 7900gs i tak nie podoba :-) a po wynikach widac że róznie to bywa (te lepsze gtoki rozkladają gsy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 A mi się 7900gs i tak nie podoba :-) a po wynikach widac że róznie to bywa (te lepsze gtoki rozkladają gsy)Kto ma na jednym nie modowanym X1800GTO, z chlodzeniem fabrycznym wiecej :lol: http://service.futuremark.com/compare?2k1=9058106 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 wiesz... powiem tak - zmian proca i pamieci na cos bardziej przyziemnego niz fajnie kretliwy c2d i pusc marka jeszcze raz to zobaczymy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 CPU Intel Pentium 4 4013 MHz FSB 401 MHz Memory 1024 MB Graphics Chipset NVIDIA GeForce 7900 GS gdzie tutaj jest c2d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 u mnie c2d rozpoznaje czasami jako p4 , wiec w czym problem? pozatym na czym innym DEVILEK mogl by benchowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 gdzie tutaj jest c2d?A widziales P4 z multi x10 :lol: Proc, jak proc, memki takze normalne 800MHz 3-3-3-8. Grafa sama dala bardzo duzo, bo raczej 7900GS taktowany 635/910 to malo nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Proc, jak proc, memki takze normalne 800MHz 3-3-3-8. hehe - dobry zart - c2d 4ghz i 800memki na 3 3 3 :] normalnie nienormalny komp :] a tak wracajac do tematu - no - prawie - sciagnolem sobie wlasnie najnowszego atitray i w porownaniu z atitoolem pokazuje mi wyzsze Vgpu - o 0,0250V odczyt MVDDC i MVDDQ jest taki sam. tez tak macie ? ps. jak sie tak wogole sprawuja nowe 7900gs w porownaniu do x1800gto ? Edytowane 1 Października 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...