DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 hehe - dobry zart - c2d 4ghz i 800memki na 3 3 3 :] normalnie nienormalny komp :] ps. jak sie tak wogole sprawuja nowe 7900gs w porownaniu do x1800gto ? Komp, normalny, ale nie na polskie realia. Dla uzytkownikow np. XS'a taki konfig to nic. Ot zwykly komp. Jak sie sprawuje hmmm no wole GS'a i to znacznie bardziej. Moze dlatego, ze stery ATI zawsze jakies nie dorobione mi sie wydawaly, wieczne problemy z nimi. OC na 7900 hmm fajne :lol: 450/1360@635/1920 na def chlodzeniu i bez modow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 co do strerow mam dokladnie odwrotne zdanie - ale to nie o tym temat. a jak wydajnosciowo - na podobnych taktach ? (nie kazda grafa sie tak kreci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 co do strerow mam dokladnie odwrotne zdanie - ale to nie o tym temat. a jak wydajnosciowo - na podobnych taktach ? (nie kazda grafa sie tak kreci) Tzn jak na podobnych ? Nie ustawialem przeciez 79GS na takty GTO, czyli 500/1000 bo musialbym ja znacznie obnizyc na mem. A, ze nie kazda sie tak kreci to wiadomo, bo slynne Galaxy dobijaja az do 600/800 i wala artami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Tzn jak na podobnych ? Nie ustawialem przeciez 79GS na takty GTO, czyli 500/1000 bo musialbym ja znacznie obnizyc na mem. A, ze nie kazda sie tak kreci to wiadomo, bo slynne Galaxy dobijaja az do 600/800 i wala artami. Zapodaj porownianie do X1800GTo mowie o 2003/2005/2006 jestem cieakw jaka bedize roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Zapodaj porownianie do X1800GTo mowie o 2003/2005/2006 jestem cieakw jaka bedize roznica.Porowanie, ale jakie dokladnie ? Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06. A na 79GS jest : 26k w 03/~10.8k w 05/5.Xk w 06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Porowanie, ale jakie dokladnie ? Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06. A na 79GS jest : 26k w 03/~10.8k w 05/5.Xk w 06. Widac ogromna roznice w 03. W pozostalych marka nie jest az tak wielka roznica. Mysle ze ladnie wykrecone 1800gto mogloby nawiazac walke z 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) chodzilo o ustawienie gto i gs na podobne takty - powiedzmy 600/750 i puszczenie markow twojego gs'a nie ma co porownywac z gto ktore posiadales bo trafiles na skrajnosci - dobrze kretliwe nv i miernie ati. ps. galaxy jest iec kieskie? to jakiego gs'a masz u siebie teraz ? i czy moze sie orientujesz jak chodzi wersja 512mb ? Edytowane 1 Października 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pan_samochodzik Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 chodzilo o ustawienie gto i gs na podobne takty - powiedzmy 600/750 i puszczenie markow twojego gs'a nie ma co porownywac z gto ktore posiadales bo trafiles na skrajnosci - dobrze kretliwe nv i miernie ati. ps. galaxy jest iec kieskie? to jakiego gs'a masz u siebie teraz ? i czy moze sie orientujesz jak chodzi wersja 512mb ? GS'y ma 2, jeden galaxy zalman i jeden Asus referencyjny. Asus robi więcej na rdzeniu(680 vs 610) a na mem robią tyle samo ok. 1900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 GS'y ma 2, jeden galaxy zalman i jeden Asus referencyjny. Asus robi więcej na rdzeniu(680 vs 610) a na mem robią tyle samo ok. 1900 maleautko, bardzomaleautko, teraz pan samochodzik ;) mierzyliscie vgpu tego asusa? daje wiecej czy poprostu lepszy egzemplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 maleautko, bardzomaleautko, teraz pan samochodzik ;) mierzyliscie vgpu tego asusa? daje wiecej czy poprostu lepszy egzemplarz? Miernik mi gdzies wcielo i nie wiem ile jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Sorry - ale gafa :D nie patrzyłem na szczegóły (mnożnik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Porowanie, ale jakie dokladnie ? Porowanie to ja ma teraz : max wykrecony ile sie dalo X1800GTO, ktorego mialem ( krecil sie on marnie ). 18k w 03/~9k w 05/~4.Xk w 06. A na 79GS jest : 26k w 03/~10.8k w 05/5.Xk w 06. No to lipka ja 700MHz mniej na procku i z mniejszymi taktami na grafie mialem podobne wyniki. Wiec wcale tak pieknie nie jest ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zobaczymy co pokaze taki uzbrojony w 16 potoczków His jak procusia niedługo puszcze pod lepsze chłodzonko ;) licze ze w 3D01 pykne te 45k :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zartujesz?? Ja mam prawie 52k wiec zaden problem sadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Nie żartuje ;) pamietaj że siedze na platformie o jedną generacje do tyłu względem C2D :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 A nawet dwie :-) Pamiętaj że w 01 coraz mniej do gadania ma gpu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 A nawet dwie :-) Pamiętaj że w 01 coraz mniej do gadania ma gpu... Proc tam duzo daje, ale wysoko taktowana karta takze. Szczegolnie w naturze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Bo natura jest najbardziej wymagająca :-) róznica przy axp a c2d pewno koło 30 k nawet mogła by byc przy 7900gtx sli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 axp i gtx ? hehe - potwor na miare asrocka :] i jeszcze niech wsadza tam sdramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 :-) troszke przesadziłem ale i tak na początku myslałem o duronku bo nie byłem pewien tych 30 k :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 No to na HWboocie rzadzimy wraz z jonathanem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Witam. Uznali mi gwarancje Radka 9800 i moge sobie cos za to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Jakos mi sie nie podoba jakosc grafiki w GF7600GS, jakas taka nieostra i tak sobie mysle czy by nie doplacic do X1800GTO. Np. PowerColor ATI Radeon X1800GTO 256MB DDR3/256bit TV/DVI/VI PCI-E - 699zł Tylko mi powiedzcie ktory model jest dobry do podkrecania ? Ktore radzicie ? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 GS odpada... chyba, że nie masz kasy. Bierz Tula albo Sapka (chyba, że HIS jest w przestępnej cenie to akurat jest bez dyskusji) Napewno Ci się opłaci :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 GS odpada... chyba, że nie masz kasy. Bierz Tula albo Sapka (chyba, że HIS jest w przestępnej cenie to akurat jest bez dyskusji) Napewno Ci się opłaci :-)Tylko nie Tul'a - PowerColor'a. One sie nie kreca. Hmmm Sapphire ok, z tego co widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 ja bym wybral x1900gt/x1950pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Hipo bede musial zamiesc w 2003 i 2005 moze z 2006 powalcze. Czy wam aquamark przechodzi normalnie i podaje wynik?? Czy sam mark smiga a zamiast wyniku widzicice czarny ekran?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Ja widziałem "Critical Error" dlatego olałem ten markk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Mozecie mi poradzic ? Musze cos wziac w zamian za padnietego Radka 9800LE. I maja cos takiego PowerColor ATI Radeon X1800GTO 256MB DDR3/256bit TV/DVI/VI PCI-E - 699zł przy czym bede to mial o 330zl taniej. Mam teraz to co w podpisie ale nie zachwyca mnie jakosc 2D, jakies takie nie ostre, choc karta sie fajnie kreci. Czy warto zmienic na tego PColora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Niezbyt warto. PowerColor dupnie sie kreci w 90% Tylko taki masz wybor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Hipo bede musial zamiesc w 2003 i 2005 moze z 2006 powalcze. Czy wam aquamark przechodzi normalnie i podaje wynik?? Czy sam mark smiga a zamiast wyniku widzicice czarny ekran?? Na Aqua3 ani razu nie zobaczylem wyniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...