jonathan Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Brak mocy panowie Brak mocy Moze teraz jakis 8800?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Narazie mój X1800XL na rdzeniu 630Mhz, pamiątki nie katuje, gdyż czekam na radiatorki więc 600Mhz. Jutro dalsze testy. Zatanawiam się czy przykleić radiatorki klej termiczny dwuskładnikowym, czy na taśme dwustronną termiczną? Radiatorki mam własnej roboty dość duże i nie wiem, czy lepiej klejem je potraktować. Radiatorki to pocięty Spire RamCool http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10725 Edytowane 5 Listopada 2006 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiLkUU Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam Jesli macie jeszcze ten kosmiczny bios :] autorstwa jonathan'a to prosilbym o podeslanie mi go na poczte Kwilk1987@intria.pl ,nie prosilbym o to ale te biosy z faq za nic nie chca sie prawidlowo rozpakowacciagle jakis blad Pozdrawiam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Witam Jesli macie jeszcze ten kosmiczny bios :] autorstwa jonathan'a to prosilbym o podeslanie mi go na poczte Kwilk1987@intria.pl ,nie prosilbym o to ale te biosy z faq za nic nie chca sie prawidlowo rozpakowacciagle jakis blad Pozdrawiam :] Mozna je jedynie rozpakowac total commanderem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ehhhhhhh cos mi sie z chlodzeniem na moim Hisie stalo :( wentyl zaczal cholernie halasowac. Strasznie terkocze. Temperaturki sa w normie no ale troche mnie to wkurza. Stalo sie to od jakiegos czasu. Nie wiem moze przez to ze kkompa mam na biurku i wentyl nie dziala do dolu. Ehhhhhhhhh szkoda........ i tak karta bedzie niedlugo wodowana. Chyba rozkrece wentyl i co pokombinuje. Moze jakies sugestie??:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Właśnie mam to samo. Terkocze sobe, chociaż wentyl wcale nie ukurzony. Tzn, coś tam jest, ale trzeba się wpartywać, żeby cokolwiek zobaczyć. Przedmuchałem sprężonym powietrzem i lipa, nic nie pomogło :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiLkUU Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 mi sie tak kiedys zrobilo na ati silencer ,przesmarowanie wiatraczka pomoglo na jakis czas ,przynajmniej wydawal cichsze odglosy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Dobra problem rozwiazany :D Zrobilem tak wywalilem caly ten plastik czyli obudowe. zostawilem tylko HP z reszta i dalem nawiew. Wentylato super cichy nie jest ale spelnia swoja role. Nie trzeszczy i nie halasuje. Jutro fotki wrzuce Edytowane 8 Listopada 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Nareszcie dzis znalzlem chwilke wolnego czasu i potestowalem swojego Gigabyte'a X1800XL :D Napiecia podnioslem odpowiednio dla rdzenia 1.25 V i dla pamieci 2.05V. Marki na ustawieniach 650/1400 oprocz 2006 bo on byl robiony na 650/1260. Juz wiecej niz z tej karty nie wycisne. To jest max na co ja stac i Zalmana V700Cu :D Edytowane 9 Listopada 2006 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 2,5V na rdzeń ? :o to chyba jakiś błąd ... wyniczki jakieś takie przecietne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Oczywiscie byl blad ale juz poprawione all :D Wyniki porownujac do tych z FAQ sa jak najbardziej ok jak na takie przetaktowanie. Z reszta niektorzy maja ponad 700MHz na rdzeniu i wyniki sa nizsze, ale tutaj to raczej 3GHz Toledo robi swoje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Albo mi sie wydaje albo podawalem wyniczki ciut wyzsze na opku144 Z reszta wyniczki podajemy z GTO a nie XL :D Ale nie bede sie czepial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 @ jonathan Słuchaj bo masz chyba takiego szafirka jak mój o ile mnie pamięć nie myli. Dziś zamontowałem pentagrama xc-70cu ale to nie o to chodzi tylko co ujrzałem napisanego na rdzeniu!!! Na rdzeniu mam napisane mobility radeon x1800 !!! Masz takie samo gpu czy może normanie r520 tam u Ciebie jest napisane?? Acha pamięci właśnie też odkryłem ze mam 1,4 ns ale za chiny nie chca przekroczyć szatanskiej wartości 666mhz :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ja u siebie mam 2ns i chodza spokojnie na 700MHz. Oczywiscie musialem zwiekszyc napiecie na 2.05V, wiec to moze byc jedyna rada dla Ciebie, no i oczywiscie radiatorki obowiazkowo i najlepiej do tego jakis nawiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Zwiekszyłem napięcie na 2,05 w ati tray toolu i nic niestety :( . 666 mhz powyzej sypie artami :(. Jakaś padlina ta moja karta jakis gpu dziwoląg od mobilnego wsadzili . Ide do arestu i ją zareklamuję niedługo :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 A nawet nie wiem co tam mam Jak bede przy tym kompie i bedzie mi sie chcialo go rozkrecac tomoge luknac?? Moze chcesz ja kupic?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Jonathan a powiedz mi po co ?? :P Mam x 1800gto przecież może nie ąż taką petardę ale jestem zadowolony jako tako . Jutro ide wymienic na inny egzemplarz więc może mi sie trafi cus lepszego. Edytowane 15 Listopada 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moherbrother Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam. Mam prośbę czy mógłby mi ktoś podesłać oryginalny bios do sapphir'a x1800gto, flashowałem bios a sobie oryginału nie zgrałem :mur: . moherbrother@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) Czy tak ciężko z http://www.techpowerup.com/ zassac?? Hehe mam juz nową karciszkę :). Aczkolwiek dużo więcej nie idzie ale zawsze wiecej ;). Na mamkach 702 i na gpu 670 przy 1,275V Edytowane 11 Listopada 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Gregor dalej chcesz wiedziec jakie mam oznaczenie chipsetu?? Karte mam juz wyjeta i pewnie bede demontowal chlodzenie wiec nie problem mi bedzie zerknac co dokladnie tam wlutowali. Tylko ze jak co to w poniedzialek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) No chciałbym ;), bo teraz na moim jest r520 i kręci się lepiej, w poprzedniej był mobility radeon x1800 i 651 max przy 1,275. Jak tam jonathan obiecałeś :P. No moze nie obiecałeś, ale mówiłeś że sprawdzisz. Słuchajcie chłopaki na jakich voltach na gpu non stop jedziecie, bo zastanawiam sie nad 1,3v non stop, bo wyżej idzie karta znacznie tylko nie wiem czy nie wybuchnie,bo juz dzis jedna odeszła w zaświaty x1950 pro :(. Edytowane 14 Listopada 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Witam ponownie, takie mam pytanko, utworzylem sobie kilka profili w ATIToolu ( Granie, Noc, Standard :D ) i modyfikuja one takty, napiecia i ustawienia wiatraka, na noc mam 520/500, zas do grania 620/620 i dosc duze roznice w napieciach. Tak sie zastanawialem jak moj gto bedzie znosil takie zmiany kilka razy dziennie. Moze mu sie cos stac czy raczej spokojna glowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Nie wiem jak to bedzie znosił , ale mój narazie znosi je dosc dobrze. Na 1,3v na gpu jade non stop na noc wylaczam na standard czyli 1,1V.Kurcze przydał by się jeszcze jeden quad pixel shadreów ;). Edytowane 15 Listopada 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 witam ponownie... i jak - ma ktos oryginalnego biosa od szfirka ?? moze mogla by mi ta osoba podeslac na maila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 http://www.digital-daily.com/video/sapphir...gto/index02.htm Normalnie kit albo typ miał farta jak cholera . Ja juz 2 sztukę mam i dupcia. Pójde po 3 :P. @chase1 http://www.techpowerup.com/bios/ Tutaj jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 nie tyle kit, co stara wiadomosc... jedna z 1'szych sztuk x1800gto -> mozna sie modowac... nastepna ?9jak widac po forum) nie czy ten bios na techpowerup jest faktycznie "oryginalny" - czy tez jakis modowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Oryginalny sam go zassałem i zapodałem dla swojej, bo jak zwykle zapomniałem zdumpować swojego. Hmm , ale co oni takiego zrobili , że sie nie da dodatkowych 4 odblokować?? W x800gt był lasercut, a tu nie widzę żadnego lasercuta może jakiś mały myk wystarczy zastosowac ;). Edytowane 15 Listopada 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 A teraz jest on-die lock. Miałem coś takiego w x850PRO VIVO (pci-e). Brak cięcia, a i tak mogłem sobie podmieniać biosy i cały czas było 12 potoków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Śkoda :( , ale narazie 9200 pkt mi styka w 3d2005. Dziwi mnie to tylko że x1950pro ma ich az 36 a nie 12 i wcale duzo wiekszej mocy nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 mozecie mi pomoc ? Wlasnie dostalem X1800GTO Saphire. Wlozylem, sciagnalem stery OMEGA. Puszczam BF2 i [gluteus maximus]. Skoki FPF z 11 do 60, gra sie rwie, pomimo ustawienia wysokich detali w sterach, to w grze nie ma wogole AA , wszystko kanciaste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...