mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Pamieci i gpu nie sa na tym samum poziomie. Rozumiem ze chodzi ci o blok wodny ;> Tak myslalem :sad: No to bedzie kolejna komplikacja. Dopuki nie mam grafy nic nie zrobie. Na razie i tak skupiam sie na bloczkach na CPU i NB dopiero potem grafa (to bedzie jazda). Koncepcja na bloczek na grafe jest mozliwe ze bedzie problem z uszczlnieniem tego ale jeszcze zobacze. :D Myslalem tez aby fabryczne chlodzenie ostro przeobic ale utrata gwarancji mnie jakos przeraza. Apropo prockow To wiem niestety ze bedzie ciezko ale licze na szczescie. Budzet mam nie za duzy a chce max wydajnosci uzyskac. Moze uda sie jakiegos Opka zalatwic do testow :D Edytowane 10 Lipca 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Myslalem tez aby fabryczne chlodzenie ostro przeobic ale utrata gwarancji mnie jakos przeraza.??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ??!! Z tego co wiedzialem chlodzenie fabryczne jest na plytce miedzianej grubosci okolo 2-3mm. Mozna sie pokusic o usuniecie wszystkiego (wentyle itp) i zrobic cos w rodzaju bloku wodnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zawsze na czas serwisu bedziesz mogl pozyczyc od ktoregos z nas :P No pomysl nie glupi zamiast gabeczek mozna by dac troszeczke miedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Z tego co wiedzialem chlodzenie fabryczne jest na plytce miedzianej grubosci okolo 2-3mm. Mozna sie pokusic o usuniecie wszystkiego (wentyle itp) i zrobic cos w rodzaju bloku wodnego.good and cheap idea :-D zrób tak a chłodzonko zawsze sobie pozyczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 No pomysl nie glupi zamiast gabeczek mozna by dac troszeczke miedzi Na pamięci, w taki upał ??!! No chyba że klime w pokoju, noi konecznie wentyle na radiatorki, bo miedź jak się ostro zgrzeje to będzie jeszcze gorzej z temperaturkami :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Wracają co tego ati toola #527 to macie screen ;/ - Ot:jak chesz moge Ci opka sprzedac :-) Sprobuj tej metody: http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...p;postcount=208. btw. z ciekawosci ile za 'opka' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Heh nie zrozumiales mnie Jak masz radiator fabryczny to na dole masz gabeczki ktore przekazuja cieplo. Zamiast tego mozna by dorobic male blaszki miedziane tak aby stykaly sie z radiatorem. Mysle ze ten 1mm nie zrobi zbyt duzej roznicy w podstawie bloku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Sprobuj tej metody: http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...p;postcount=208.Dzięki ! :-) Przynajmniej wiem o co chodzi ... a nie moge tego zrobic bo ... nie mam flopka : )))))))))))) a na windowsie nie zabardzo kapuje ;/ znacie jakieś progamy do zmienia voltów na mem(spora regulacja:)) - bo no corze wale biosami :-)? Edytowane 10 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Hehe cos wykombinuje. Na razie mam inny pomysl oczywiscie bloczek GPU + Mem tylko troche inna koncepcja. Fakt ze mi to troche czasu zajmie (remont Chaty) ale w miare mozliwosci czasowych cos bede dlubal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Siemka. Podniosłem napięcie na rdzeniu karty do 1.150V :) atitoolem (biosami narazie się nie bawie) Rdzeń poszedł z 545Mhz na stabilne 575Mhz Pamięciom dałem 1.95V i z 595Mhz poszły na 640Mhz Proc puszczony na 2Ghz, memki na 230mhz 3DMark2005 - 8400pkt - czyli robi się ciekawie Ogranicza mnie procesor a w zasadzie wysokie temp. Pora na WC :wink: Dzisiaj zaczynam skrobac bloczek na GPU Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 +16 potoków tak? niskie napięcia - ładnie się zapowiada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Moj na 1.28 doszedl do 680MHz pozniej juz schody Musze pobawic sie napieciem pamieci bo ida na default. Ale jakos w atitoolu nie mam tej zakladki do zmiany napiec :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 witaj w klubie ;-) http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...p;postcount=208. 800 MHZ NA DEF !?!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 825 :D Zmienialem tylko napiecie na rdzeniu w programie do edycji biosow Trzeba by bylo zapytac SlowsilVa jakie jest napiecie na pamieciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Trzeba by bylo zapytac SlowsilVa jakie jest napiecie na pamieciach ale chyba nie bedzie specjalnej petycji w tej sprawie ;) tak jak podawalem wczesniej: Napiecie dla rdzenia 1.25v dla pamieci 2.05v oraz 2.0v Osobiscie zaczalem zabawe z podkrecaniem od windowania napiec - ale dopiero Twoj bios pozwolil osiagnac stabilne 700/1650 :) i szczerze mowiac nie probowalem po jego aplikacji obnizac napiecia dla pamieci wiec nie wiem czy to konieczne minimum. Edytowane 10 Lipca 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Kurde a jakie sa dafaulty?? Nie slalem ci pliku oldbios.bin albo stary.bin?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zebym ja to pamietal ;) Jak tylko wroce z pracy to sprawdze obydwie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ja def mem miałem 725 ;( dopiero przy 2,2v złapał wiatr w żagle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Hmmm chyba jak sie skoncza upaly zarzuce wyzsze napiecie na pamiatki i bede dalej je meczyl :D Takie dodatkowe 75MHz bardzo by mnie ucieszylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkmajestic Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Prawda, nowe sztuki venic-ów są tragiczne. Jak rozmawiałem z Arche_ to 3 sztuki na 10, chodzą na 2500Mhz przy 1.42-1.45v i srednio jedna na 2.7-2.8Ghz :lol: a to jeszcze przy bardzo dobrym chłodzeniu, bo freezery są już za słabe. Ot taki np. mój, vyby selekt na 2500Mhz, a 2.7Ghz przy 1,55v to winda się nie włącza, tylko reseciki :mur: @gitman, moge się z toba zamienić, z dopłatą zgrzewki puszek coca-coli :lol: PS. sorry za OT Za duza temperatura i sie resetuje. To chyba jasne... Sorry za ot. A co do x1800Gto to bardzo sympatyczna grafa, mial mozliwosc pogrania na niej i moim zdaniem jest warta zakupu chociaz cena nie jeste zbyt atrakcyjna. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 NO ale ceny leca w dol. I to powiem ze calkiem ostro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Jak widac po małej zabawie z biosami etc. ta karta jest bardzo krętliwa w dodatku spadająca cena powoli robi ją atrakcyjniejszą kartą niż 7600GS/GT :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 akurat do ceny 7600gs od galaxy to mu daleko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 a gs wydajnoscią do gto :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 nie tak daleko jak ci się wydaje. ;) nie żeby płacić 200zł za 1500pkt i 5 fps w grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ceny lecą w dół :) w cenie IceQ można już dostać pełnego X1800XT :) 990 na allegro. Myślałem o X1800GTO ale chyba jednak wybiore pełna wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 No ja tez mysle teraz o innej karcie, ale w odstawke idzie 7800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 aaaa - moja gto umarła ;((( Wyświetla tylko niebieskie kolory ;/ - gwarancja ;( zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 A co zes zrobil? Podkrecales i przegrzales :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...