gutman1 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Jon proszę wyśli mi tego biosika :) ja tez chcem dowartościwować memki - Jak wyglada sprawa CrossFire w x1800 ?? NooBowskie pytanie ale nie jestem w temacie... Edytowane 30 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Te karty (x1800GTO) nie wymagają karty master. Tylko, że takie CF, to nie ta wydajność :cry: Natomiast XL i XT muszą mieć kartę Master Edytowane 30 Lipca 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Mógłbyś jaśniej ? Napewno niekupie 2 gto ale mój kumple szuka grafy i bym mu polecił (tylko żeby wynik zrobić;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Przy hiendowych kartach ATI jest potrzeba karta nardzędna, czyli tak zwana Master. Ona jest odpowiedzialna za generowany obraz z obu kart. Pomijam już fakt, że dostępność tych kart u nas jest prawie zerowa, a jeśli się pojawią, to mają drakońskie ceny. W przypadku kart x1800GTO, x1900GT, x1600xx i x1300xx nie potrzeba karty maste. Komunikują się one przez port PCI-E. Jednak takie CF nie daje takiego zysku wydajności jak z kartą MASTER. Acha: najważniejsze, trzeba mieć płytę główną z chipetem ATI i to najlepiej RD580 w przypadku x1800GTO, bo tam mamy 2xPCI-E16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 a w % ? Ex: 1 gto to 100% to 2 wyrobią hmm na 120% bez mastera? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) a w % ? Ex: 1 gto to 100% to 2 wyrobią hmm na 120% bez mastera? :) Nie jestem w stanie ci powiedzieć, bo nie robiłem nigdy takiego CF. Tu masz pokazane, jak na wynik w 3DMarku wpływa chipset przy "CF" Edytowane 30 Lipca 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 chcesz jeszcze tego biosa ? podaj mi na pw adres na jaki mam ci to wszystko wysac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 No jasne :D wszystko na PM wysłałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 No i jak wyniki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Też jestem ciekaw jak z Twoim biosikiem radzi sobie karta gutmana. Mam propozycje - może by tak przykleić temat o tej karcie - przez to może mielibyśmy większą rywalizację jeśli więcej osób by się nią zainteresowało? Jonathan - co Ty na to?? :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Trzeba by bylo go sklejac z r520 Nie wiem czy jest sens Jest nas moze 6 osob :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 No tak :/ zapomniałem o temacie o r520 No to nie - bo sie bajzel zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Dzięki właśnie dostałem mail - niezła kolekca :D Jak tylko będe w domu to wezme się do pracy - mam nadzieje że docisne te 400 ptk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jako, że dzisiaj troche chłodniej to zrobiłem małe testy z małego podkręcania :] A więc: 3DMark2005 - 9166 pkt 3DMark2003 - 16632 pkt Procesor 2.7Ghz Ram 225Mhz 2.5-3-3-7 1T - słabo bo nie mam nawiewu na nich Karta: rdzeń 600Mhz 1.2V pamięci 666Mhz :wink: 2V Jonathana pewnie nie dogonie taktowaniami karty (przez 16p.) ale zanosi sie na to, że w 3dm będzie walka. Koniecznie musze zmienić zasilacz i chłodzenie, ale najpierw buda. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jako, że dzisiaj troche chłodniej to zrobiłem małe testy z małego podkręcania :] A więc: 3DMark2005 - 9166 pkt 3DMark2003 - 16632 pkt Procesor 2.7Ghz Ram 225Mhz 2.5-3-3-7 1T - słabo bo nie mam nawiewu na nich Karta: rdzeń 600Mhz 1.2V pamięci 666Mhz :wink: 2V Jonathana pewnie nie dogonie taktowaniami karty (przez 16p.) ale zanosi sie na to, że w 3dm będzie walka. Koniecznie musze zmienić zasilacz i chłodzenie, ale najpierw buda. Pozdrawiam te zegary core to przed czy po modzie na 16 ? Na ile ustawiasz na codzien ? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Wyniki podaje na 16 potokach. Na codzień jade na 520 i 560Mhz. :] Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Wystarczy spojrzeć na wyniki :-) (*po) EDIT - hehehe :) to jest dopiero synchro Grzechu Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Panowie może ktoś zapoda wyniki marka06 :? Robicie testy w starszych benchmarkach, a ten najnowszy delikatnie mówiąc omijacie :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 spoko jak tylko wróce na chate zapodam specjanie dla ciebie marka 06 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Bo 2006 jest jakis kulawy. Cpu test jest poprostu masakryczny. Na FX60 mialem max 3fps :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Kulawy nie kulawy to teraz on wyznacza poziom odniesienia, a cpu test można sobie odpuścić i patrzeć tylko i wyłącznie na game-testy :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Bo 2006 jest jakis kulawy. Cpu test jest poprostu masakryczny. Na FX60 mialem max 3fps :| Ja miałem 0 fps ;D tak mnie to wkur... myślałem że zejde 1 test 30 min ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja ostatnio jak testowałem markiem 2006 to miałem chyba 3800pkt, ale od tego czasu troche karcioszke przycisnąłem i wynik byłby teraz większy. Pozdrawiam UPDATE Przy taktowaniach jak wyżej wynik w 3DM2006 - 4027 pkt Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ja w 2006 mialem ciagle jakies zonki wiecznie cs sie wypalo, w koncu zostalem przy 3,6k... jak widze 1fps, to az mnie skreca :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 gutman1 i co z tymi wynikami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Nie ma mnie w domku =/ Wracam w niedziele, w poniedziałek jade po chłodzonko We wtorek postaram się coś zrobić bo w środe znowy jade .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 a jak tam z woda na cala grafe ? ktos juz kombinowal ? albo moze macie jakies wymiary (roznice wysokosci miedzy gpu/mem/zasilaniem) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja nadal kombinuje, ale nigdzie nie moge miedzi o takich wymiarach dostac jakich potrzebuje. Róznica między rdzeniem a pamięciami to ok 2mm (1.8-2mm). Po zjeździe w Gdańsku zabiore się za bloki i jesli nie dostane miedzi to zrobie 2 bloczki oddzielne - jeden na rdzen drugi na pamięci. Przewiduje jeszcze na układy zasilające - najłatwiejszy bloczek. Więcej info po zjeździe. Pozdrawiam PS Jonathan - ile wyciągasz u Siebie na tym kulawym marku (3dm2006)?? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ja chce wlasnie 1 blok na wszystko... ale niestety trzeba to dokladnie pomierzyc - i okreslenie "ok 1,8 - 2mm raczej nie jest satysfakcjonujace 0 szczegolnie, ze zasilanie jest jeszcze wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...