Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

ja chce wlasnie 1 blok na wszystko... ale niestety trzeba to dokladnie pomierzyc - i okreslenie "ok 1,8 - 2mm raczej nie jest satysfakcjonujace 0 szczegolnie, ze zasilanie jest jeszcze wyzej

No ja tez bym chcial ale chyba jest to dosc trudne do zrobienia. No i do tego dochodzi spora masa miedzi (9g/cm3), nie wiem czy jest sens robienia czegos takiego.

Jak masz zamiar zniwelowac wysokosc?? Frezowac czy robiac dokladke z blaszek midzianych?? Ja pewien pomysl mam na taki bloczek ale rowniez potrzebuje dokladnych wymiarow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chce wlasnie 1 blok na wszystko... ale niestety trzeba to dokladnie pomierzyc - i okreslenie "ok 1,8 - 2mm raczej nie jest satysfakcjonujace 0 szczegolnie, ze zasilanie jest jeszcze wyzej

Tylko pamiętaj, że jak założysz taki bloczek i dokręcisz jak trzeba to te 0.2mm różnicy nic Ci nie robi bo karta i tak się odpowiednio "dognie" i ułoży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ice q ??

lepiej poczekaj na gto2 - choc nie wiadomo ile ma kosztowac... ale 512mb to ciekawa opcja

codo niwelacji wysokosci.. chodzi o pomiar, czy juz gotowy blodzek?

chce 1 blok na calosc - bedzie frezowany. nie mam w prawdzie w glowie gotowego pomyslu na konkretny ksztalt kanalikow - staram sie skupic na zewnetrznej czesci. w celu redukcji masy zastanawiam sie nad innym materialem - finalnie bedzie cl, ale na poczatek chyba alu (musze jednak najpierw poszukac materialow w przystepnej cenie)

wiadomo - spod musi byc cieniutki i jeszcze powycinany w niepotrzebnuych miejscach, ale to juz drobiazgi.

qrcze - musze o tym kiedys powaznie pomyslec i pokombinowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ice q ??

lepiej poczekaj na gto2 - choc nie wiadomo ile ma kosztowac... ale 512mb to ciekawa opcja

codo niwelacji wysokosci.. chodzi o pomiar, czy juz gotowy blodzek?

chce 1 blok na calosc - bedzie frezowany. nie mam w prawdzie w glowie gotowego pomyslu na konkretny ksztalt kanalikow - staram sie skupic na zewnetrznej czesci. w celu redukcji masy zastanawiam sie nad innym materialem - finalnie bedzie cl, ale na poczatek chyba alu (musze jednak najpierw poszukac materialow w przystepnej cenie)

wiadomo - spod musi byc cieniutki i jeszcze powycinany w niepotrzebnuych miejscach, ale to juz drobiazgi.

qrcze - musze o tym kiedys powaznie pomyslec i pokombinowac

Idea fajna ale to nie takie proste jest niestety. Juz na poczatku jest problem z miedzia a konkretnie z mozliwoscia zakupu kawalka blachy np 2-4mm wielkosc 200mm na 200mm za rozsadne pieniadze. Samo frezowanie to tez paskudna sprawa miedz jest parszywa do frezowania. No i zostaje problem na co najpierw wode puscic czy pamiec czy gpu.

Mialem troche inny pomysl na taki bloczek. A mianowicie zrobic cos ala szkielet z plexy lub poliweglanu i powycinaneotwory i w nie wsadzone wczesniej przygotowane bloczki z miedzi. Mozejest troche wiecej roboty (duzo kombinacji uszczelnieniem) ale taki bloczek jest lzejszy. No ale bez wymiarow ani rusz. Jak Ktos bedzie mail zbedne wymiary na x1800 to ja poprosze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezly pmysl.. w takim przypadku blok na gpu juz mam :] na mosfety bedzie to praktycznie 1 blaszka, a na memki tez nic trudnego.

musze o tym pomyslec - plexa latwa do zdobycia i w obrobce nieporownywalnie latwiejsza niz metale

Ale to co pisalem jest problem z uszczlnieniem tego!!!!!!! Jak bede mial chwile czasu to sam tez cos wykombunije, ale na razie pracuje i po powrocie do domu nie mam na nic sily

Jak cos wykombinujesz to podeslij fotki :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gto2 już jest na rynku :D - panowie chyba nie czytacie za wiele.

http://www.compu.pl/index.php?option=com_c...6&Itemid=59

tanio - tanio - nawet bardzo tanio!

italy:http://www.topdat.com/scheda.asp?idc=41348

Usa:http://www.ncix.com/products/index.php?sku=19032&vpn=21069-04-20&manufacture=SAPPHIRE

Żabojady:P http://www.perenoel.com/shopping/PGB39705-...ivo-boite.phtml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kombinujecie panowie, kombinujecie :D

Ale sam z checia przytulilbym taki bloczek i skatowal bardziej swoja grafe :P

Bez wymiarow co gdzie jest to ani rusz niestety. Na razie swojej grafy nie bede skalpowal. No ale pomysl mam i chcei tez sa :> wiec reszta to kwestia czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie bedzie kosztowala tyle co xt 512... moze troszke tansza

ale pewnie bardziej kretliwa

a to ze jest , to wiadomo juz od jakiegos czasu

co do chlodzenia - problemow z uszczelnieniem raczej nie bedzie - wystarczy rowek w plexie albo spodzie na o-ring i po sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gto2 już jest na rynku :D - panowie chyba nie czytacie za wiele.

http://www.compu.pl/index.php?option=com_c...6&Itemid=59

tanio - tanio - nawet bardzo tanio!

italy:http://www.topdat.com/scheda.asp?idc=41348

Usa:http://www.ncix.com/products/index.php?sku=19032&vpn=21069-04-20&manufacture=SAPPHIRE

Żabojady:P http://www.perenoel.com/shopping/PGB39705-...ivo-boite.phtml

Jezeli cena niewiele bedzie sie roznic od tego co zapowadaja no to bedzie chyba hit w tym zakresie cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonathan wiedzę że masz oprócz hisa także 7800gt którą kartę lepiej kupić (chodzi głównie o gry w 3dmarki nie gram:)), jak zmienić napiecie na pamieciach w hisie 1800gto (programem czy zabawa z lutowniem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szafirka....

ps. widzieliscie to ? - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAP+X1800XT+256+256

niezla cena... szkoda ze we wszystkich sklepach pusto :P

Najlepsze w tej ofercie są bugi

Chipset VGA - producent nVidia

Typ pamięci - DDR2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja wiem 200zł dopłac za 1-2k ptk w marku 05

EDIT:

Heh - koniec zabawy ... dzisiaj oddaje karte do serwisu - .... nie żyje (nawet nie wiem co jej jest ... nie daje sygnału ...)

Zobaczymy co będzie za 2 tyg. pewno już nie zobacze ukochanych BC14 ;(

EDIT EDIT : A najlepsze jest z tego, że wczoraj kupiłem Zalman VF-900 hehe (brak mi słów - KU*** MAĆ)

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okolicznośc - eh no własnie nie wiem - poprostu - wróciłem za sklepu, z automatu ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa-ide do kuchni - wracam nie działa - lol

Clear Cmos - nie działa ... męczyłęm się chyba z 30 min aż wreszcie wkładam starego 7300gs i monitor się włączył ....

Nie wiem co będe brał najprawdopodobnie to samo - ale wątpie żeby mi się udało na tak ładną sztuke trafi :(

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okolicznośc - eh no własnie nie wiem - poprostu - wróciłem za sklepu, z automatu ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa-ide do kuchni - wracam nie działa - lol

Clear Cmos - nie działa ... męczyłęm się chyba z 30 min aż wreszcie wkładam starego 7300gs i monitor się włączył ....

Nie wiem co będe brał najprawdopodobnie to samo - ale wątpie żeby mi się udało na tak ładną sztuke trafi :(

Wspolczucia!!!!!

Wiem jak boli utrata takiej karty!!!!!

Moze pokusisz sie o 1800gto od HIS'a??:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam też niesmak z tym 1900GT. Składam kompa kolesiowi. Taki sam jak mój. Namówiłem go na tą kartę (i sam też mam taką brać). Wczoraj przyszły prawie wszystkie graty. No to zapiąłem to jego kartę do swojego kompa i w 3DMark2005 - 7585pkt :( Kurde to tak ma być na moim konfigu (nic nie kręcone), czy mam złe ustawienia?

No moim radku z podpisu na def. mam 5200pkt, a na zegarach 850XT PE - ok 5600. Wydaje mi się, że na mojej karcie wyniki są w normie, ale na tej nowej to załamka. Przy takiej różnicy w cenie...

Dobrze, że gość przesiada się z Radka9100...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi