gutman1 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ojej .. na nie podkręcanej gto miałem ok 6500 ptk na gt tylko 1k więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Cosik chyba nie tak bo ja na swoim HIS'ie 16p )bez o/c oczywiście) mam tyle punktów co ten 1900GT Może u kolegi w biosie coś nie tak jest ustawione bo wynik IMO za niski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 IMHO dużo za mały przecież gt ma 2 razy więcej potoków niż na twoim zmodowanym his'ie i 3 razy niż na moim sapku ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) No ale na X850PRO to chyba w normie mam, nie? Sam już nie wiem. W sieci widziałem testy X1900GT z FX-57 i PIV 3.0 Extreme (czy jakoś tak), to było 8500-8700pkt bez podkrętu. Liczyłem, że jakieś 8k to spokojnie będzie. Wieczorem coś poćwiczę. Z resztą jutro składam tego nowego kompa. Zobaczę jako to będzie ta czystym systemie. edit Trochę zrobiłem OT z tą kartą (ale zawsze jakieś dodatkowe porównanie jest), to teraz bardziej ogólnie: To Ati Overdrive, to jest bezpieczne do automatycznego podkrętu, czy lepiej skorzystać z np. AtiTrayTools? edit2 Jeszcze ATI Radeon X1800GTO vs. X1900GT from HIS and GeCube. To chyba procek mi ją tak dławi 8| Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) @edit1 - atitool Będzie ktoś chciał kupic za 2 tyg nóweczke ati sap x1800gto? EDIT - Jon jakie miałeś temp na rdzeniu w idlu i stressie na zalmanie 700cu? Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam, powiedzcie mi czy oplaca sie kupic ta http://allegro.pl/item119899641_his_radeon...nowe_f_ra_.html karte w tej cenie czy lepiej doplacic do czegos lub kupic http://allegro.pl/item118186894__7600gs_gt...mhz_zalman.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 IMHO dużo za mały przecież gt ma 2 razy więcej potoków niż na twoim zmodowanym his'ie i 3 razy niż na moim sapku ;/co masz na mysli "potoki" ? 1900xt ma wiecej ale pixelshader, tmu i rop posiada wiecej modowany gto. Tam gdzie pixelshader nie jest mocno uzywany podkrecony do tych samych zegarow gto z modem 16 nie bedzie gorszy. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Będzie ktoś chciał kupic za 2 tyg nóweczke ati sap x1800gto?za ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 heh nie wiem :) - coś czuje że i tak raz będe musiał ją włożyc i sprawdzic jak się kręci :D. ~715zł - kilka zł taniej niż w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Czy da sie zmodowac Connect3D X1800GTO? X800GTO sie chyba modowaly z tego co pamietam... bo mam mozliwosc kupienia tej karty w dobrej cenie :? Pozdro! EDIT: Connect3D @ x1800XL chyba jednak sie da :D Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Nostromo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Nie wszystkie ale sie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 tak samo jak neiktore szafirki sie dalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Tez sie ludzilem - proboj - moj Connect sie nie odblokowal ale za to ladnie sie kreci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ladnie?? Tzn jak?? Co do Connecta, na rosyjskich forach jest kilka sztuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Ladnie?? Tzn jak?? 703 / 1650 - juz nie pamietasz ? Wynik uzyskany przy 29C w pokoju. Teraz jestem w trakcie przeprowadzki, gdy bede mial ja juz za soba z nowym chlodzeniem bedzie 750 / 1700 ;) Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Coraz wiecej tych GTO :D Juz mi sie myla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 no ladnie krecicie swoje grafy. Chyba sie musze za to zabrac. Na razie nie mam czasu no i moze checi. Dziala czynnik psychologiczny a dokladniej niechcec krecenia z powodu za czestego ostatnio bywania sprzetu w serwisach............. Na razie chyba powalcze z prockiem moze sie uda go ladnie podkrecic, no a potem biore sie za grafe i mod na 16p :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Mod na 16p powinieneś zrobic na śniadanie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Mod na 16p powinieneś zrobic na śniadanie ... no chyba wlasnie to zrobie :> tylko poszukac musze odpowiedniego biosa do grafy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 po co - lepiej wysdytuj swojego... hystarczy HxDen i po sprawie. masz 16p. pozniej wtylko wgrywasz biosa na grafe i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Albo lykasz byle jakiego biosika do X1800XL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Modzik zrobiony. Jade wlasnie na biosie Xl znalazlem ten bios na PClabie. Na razie wszystko jest wporzadku. Zaraz sie za testy biore. OFF przelamalem sie (patrz post 919) i upgradowalem biosa na mobo (poprzednia proba skonczyla sie wymiana plyty na nowa sztuke :mur: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 hehe - a ja i tak swoją następną grafe będe męczył :D nie rozumiem twoich problemów ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 hehe - a ja i tak swoją następną grafe będe męczył :D nie rozumiem twoich problemów ;p Ehhhhhhhh jak w przeciagu 3 miesiecy oddawales do serwisu kilka komponentow to bys inaczej mowil. Oddalem: -2 razy 9600pro w 2 wersjach DH i DE- ultra -2 plyty DFI infinity (pad po biosie i nie wiem po czym) EOT Jakos benching mi nie idzie szyt chyba zasilka mi wymieka, jednak 18A na +12V to za malo troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 i coś na tym straciłeś oprocz czasu? ja w ost 2 miesiącach odałem proca,grafe i dysk a za to mam nówki z nową gwarancją więc spox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanko zanim kupie Connect3D'a X1800GTO, mianowicie jak sprawa wygląda z obsluga wielu moniorow? Ta opcja potrzebna mi jest do pracy, wiem ze sa w tych kartach 2 wyjscia DVI, ale czy jest jakis odpowiednik NVIDiowskiego nView? Pozdrawiam Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Nostromo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Wydaje mi sie, ze chodzi ci o to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Po malych bojach ze sterownikami zamieszczam wyniki OC na razie sa dosc skromne. Zegary 600/600 napiecia mam takie: VGPU - 1,150V MVDDC - 1,957V MVVDQ - 1,960V A chlodzenie spelnia swoja role bardzo dobrze :) w stresie jest okolo 50 stopni, a wentyl puszczony na ponizej 50% Bedzie wiecej!!!! Problemem jest zasilacz niestety. W stresie napiecie +12v wynosilo ~11,68-11,70 a teraz w idle wynosi 11,80V chyba trzeba pozbierac kaske na lepsza zasilke. Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 No to juz pisalimy 1: Ze potrzebne sa zasilki 400W i wiecej 2: Ze mozna bezpiecznie zmieniac biosy na XL bo karta i tak wstaje tylko ze widzi 12 a nie 16 potokow :D Trzeba czytac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Koledzy widział ktoś GTO2 w sklepie gdziekolwiek w PL ? bo jakoś nigdzie nie moge trafić na tą grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...