Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

No ale na X850PRO to chyba w normie mam, nie?

Sam już nie wiem. W sieci widziałem testy X1900GT z FX-57 i PIV 3.0 Extreme (czy jakoś tak), to było 8500-8700pkt bez podkrętu.

Liczyłem, że jakieś 8k to spokojnie będzie.

Wieczorem coś poćwiczę. Z resztą jutro składam tego nowego kompa. Zobaczę jako to będzie ta czystym systemie.

edit

Trochę zrobiłem OT z tą kartą (ale zawsze jakieś dodatkowe porównanie jest), to teraz bardziej ogólnie: To Ati Overdrive, to jest bezpieczne do automatycznego podkrętu, czy lepiej skorzystać z np. AtiTrayTools?

edit2

Jeszcze ATI Radeon X1800GTO vs. X1900GT from HIS and GeCube. To chyba procek mi ją tak dławi 8|

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO dużo za mały przecież gt ma 2 razy więcej potoków niż na twoim zmodowanym his'ie i 3 razy niż na moim sapku ;/

co masz na mysli "potoki" ?

1900xt ma wiecej ale pixelshader, tmu i rop posiada wiecej modowany gto.

Tam gdzie pixelshader nie jest mocno uzywany podkrecony do tych samych

zegarow gto z modem 16 nie bedzie gorszy.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da sie zmodowac Connect3D X1800GTO? X800GTO sie chyba modowaly z tego co pamietam... bo mam mozliwosc kupienia tej karty w dobrej cenie :? Pozdro!

EDIT: Connect3D @ x1800XL

chyba jednak sie da :D

Edytowane przez Nostromo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladnie?? Tzn jak??

703 / 1650 - juz nie pamietasz ? Wynik uzyskany przy 29C w pokoju. Teraz jestem w trakcie przeprowadzki, gdy bede mial ja juz za soba z nowym chlodzeniem bedzie 750 / 1700 ;)

Edytowane przez SlowsilVa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ladnie krecicie swoje grafy. Chyba sie musze za to zabrac. Na razie nie mam czasu no i moze checi. Dziala czynnik psychologiczny a dokladniej niechcec krecenia z powodu za czestego ostatnio bywania sprzetu w serwisach.............

Na razie chyba powalcze z prockiem moze sie uda go ladnie podkrecic, no a potem biore sie za grafe i mod na 16p :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modzik zrobiony. Jade wlasnie na biosie Xl znalazlem ten bios na PClabie. Na razie wszystko jest wporzadku. Zaraz sie za testy biore.

OFF przelamalem sie (patrz post 919) i upgradowalem biosa na mobo (poprzednia proba skonczyla sie wymiana plyty na nowa sztuke :mur: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe - a ja i tak swoją następną grafe będe męczył :D nie rozumiem twoich problemów ;p

Ehhhhhhhh jak w przeciagu 3 miesiecy oddawales do serwisu kilka komponentow to bys inaczej mowil.

Oddalem:

-2 razy 9600pro w 2 wersjach DH i DE- ultra

-2 plyty DFI infinity (pad po biosie i nie wiem po czym)

EOT

Jakos benching mi nie idzie szyt chyba zasilka mi wymieka, jednak 18A na +12V to za malo troche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanko zanim kupie Connect3D'a X1800GTO, mianowicie jak sprawa wygląda z obsluga wielu moniorow? Ta opcja potrzebna mi jest do pracy, wiem ze sa w tych kartach 2 wyjscia DVI, ale czy jest jakis odpowiednik NVIDiowskiego nView? Pozdrawiam

Edytowane przez Nostromo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po malych bojach ze sterownikami zamieszczam wyniki OC na razie sa dosc skromne.

Zegary 600/600 napiecia mam takie:

VGPU - 1,150V

MVDDC - 1,957V

MVVDQ - 1,960V

A chlodzenie spelnia swoja role bardzo dobrze :) w stresie jest okolo 50 stopni, a wentyl puszczony na ponizej 50%

Dołączona grafika

Bedzie wiecej!!!!

Problemem jest zasilacz niestety. W stresie napiecie +12v wynosilo ~11,68-11,70 a teraz w idle wynosi 11,80V chyba trzeba pozbierac kaske na lepsza zasilke.

Edytowane przez mib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi