jonathan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 No i lipka moja karta sie nie moduje na 16 potoczkow :( Jedyne pocieszenie to to ze nawet jak nie zmoduje wam sie karta to nie musicie uzywac zadnych kart pci. Tak jak mowilem poprostu komp sie uruchamia i widzi wciaz 12 potokow Pobawilem sie chwile w OC tej karty Testy robilem na: - Venice 3200+ - default - DFI Infinity NF4 - 2x512 Crucial Ballistix 3200 - default - Sapphire x1800gto + zalman VF700Cu LED - Chieftec 450W Karta na standartowych zegarach 500/500 (1000) w 3dmarku03 osiagnela 11889 pts http://img209.imageshack.us/my.php?image=def5ak.jpg Po oc 15237 http://img209.imageshack.us/my.php?image=oc22jj.jpg Jak widac karta ma potencjal OC. W biosie podniesione leciutko zostalo napiecie (1.215V) Moze jutro jak bede mial czas przycisne karte bardziej. Podniose troszke napiecia i podkrece procka Zastanawia mnie tylko dlaczego sterowniki nie podaja mi temperatury :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) moze ma laserowe cięcie jak x800pro miały?? jakbyś mial okazje to przyjżyj się rdzeniu i moze porownaj wszystko do x1800xl i zobacz czy cięcie nie ma (taka malutka ciemna ledwo widoczna kreseczka między rezystorkami np) ;) pozdr edit1 co do wyniczkow to pikne :] sprawdzales atitoolem czy arcikami nie wali po konkretnym rozgrzanie?? dawales radiatorki na memki?? edit2 ale wynik na defaultowych zegarach troszke slaby..... :( w testach wypadały lepiej :) edit3 :] a te biosy od xl to otyginalne na samsungi 1,4 wgrywales i nic sie nie stalo? Edytowane 2 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Atitool wytrzymuje nawet wiecej :> Na memkach mam radiatorki zalmana :/ Podniose dzisiaj jeszcze troszke napiecie i podciagne zegary. Wyniki mysle ze nie sa zle biorac pod uwage ze ani pamieci ani procek nie sa krecone. Ale przetaktowanie pamieci z 1000 na 1800 bardzo mi sie podoba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Witam, Moja karta (patrz podpis) byla w serwisie i wymienia mi na nowa. Moge za doplata wziac jakas inna. Poniewaz nie chce szastac kasa zwrocilem uwage na X1800GTO (doplata 25zl) i X1900GT (doplata 360zl :? ). Myslalem ze X1800GTO jest o klase lepszy od mojej karty, ale czy rzeczywiscie tak jest? Czy taka zamiana sie oplaca? Wyniki OC nie najgorsze w porownaniu do mojej karty (dzialajacej na 16p). Zdaje sobie sprawe, ze kolega jonathan nie podkrecal procka ani ramu oraz nie przesadzal z OC swojej karty. Poczekam wiec czy uda sie osiagnac jakies extremalne osiagi :) Ciekawe czy uda mu sie wskoczyc ponad 16k w 03? Tak czy siak nadal jestem w kropce... Co myslicie? Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Wymiana na GTO hmm...nie zyskasz za wiele, wydajność w starszych grach troche spadnie, ale za to w nowych wszystko uruchomisz i pomimo mniejszej liczby klatek gra będzie ładniejsza :) Wymiana na GT jest imo bez sensu (dopłata troche duża), zapytaj ile miałbyś dołożyć do 7900GT :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) NV odpada :twisted: +325zl. PS. Jakie masz wyniki na swojej karcie w 3DM 03 i 05? Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Prosze bardzo: Proc 250x10 Pamiec 250 2,5-4-2-8 Grafa 640/1600 Takie OC na szybko http://img77.imageshack.us/my.php?image=2507wm.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 No i ladniutko ;) Dawaj dalej :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Jade na stockowym coolerku na procku. Jak sie bede ktoregos dnia nudzil to wezme karte znowu podepne pod DFI ultra-d i opteronka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Tak czy siak zdecyduje sie chyba na tego X1800GTO. Wydajnosciowo ladnie, dodatkowo PS 3.0, VS 3.0, HDR (?), a doplata ~25zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Za dopłatą 25 zł opłaca się. W starczych grach nie odczujesz spadku wydajności, bo jest niewielki, w nowych natomiast zyskujesz i o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 W starych gierkach raczej nie bedzie roznicy, w nowych pojawi sie. Do tego dojda nowe standarty. Taki oblivion duzo fajniej wyglada :D Wiem co mowie przerabialem juz to na 9700pro, 6800, x850xt pe, 7800gt i x1800gto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ja poproszę o wyniki marka 05 i 06 jeżeli nie sprawi to probelmu... :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 06 nie tykam bo straszna z niego lipka :D 05 jak znajde to zarzuce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nie wiecie czy odblokowali w koncu crossfire na nim przy dwoch 1800gto siedzacych w kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Z tego co wiem standartowo nie wymaga kart master Dobra na zyczenie 2005 Ustawienia proca i pamieci jak wyzej http://img57.imageshack.us/my.php?image=20054yb.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 nie wymaga master... ładna karcioszka jonathan ;)....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 nie wymaga master... ładna karcioszka jonathan ;)....... To , ze niby nie wymaga to ja wiem. Tylko w catalystach 6.3 bylo zablokowane i sie pytam czy drivery juz to obsluguja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Update Proc to samo i pamieci Karta 700/1610 http://img73.imageshack.us/my.php?image=052rx.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Toż to jest XT 256MB z uszkodzonymi potokami, tylko chłodzenie dali od XL. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 No sztuka chyba niezla :D Ludzi na zagranicznych forach nazekali ze wymieka im karta przy 690 na pamieciach Rdzen zeby lepiej szedl byloby cudo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 No no można powiedzieć, że jest to mały potworek :) Nawet bez odblokowanych potoków, chociaż trzeba przyznać również, że trafiła się sztuka jak Jordi'emu XL :wink: Szkoda, że nie tykasz marka 06, ale i tak dzięki za test :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mystic-3000 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 No i lipka moja karta sie nie moduje na 16 potoczkow :( Jedyne pocieszenie to to ze nawet jak nie zmoduje wam sie karta to nie musicie uzywac zadnych kart pci. Tak jak mowilem poprostu komp sie uruchamia i widzi wciaz 12 potokow [...] to bardzo dobra informacja. hmn tak mysle masz dobre chlodzenie wiec mozesz jescze napiecie zwiekszyc. btw szczerze to niespodziewalem sie takich dobrych wynikow, a to w sumie jescze nie koniec. ładna karcioszka Ci sie trafila :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nie no super sie ta karta podkręca, jonathan dużo zmieniałeś napięcie?? Heh fajnie by było jakbyś dobił do 10k w 3d marku 05 :twisted: Ta karta coraz bardziej mi sie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 nom karta full wypasik sam bym ja kupil ale ni moge znalezc kupca na moja xt pe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Na rdzeniu jest 1.31V Wcale nie tak duzo. Mam jeszcze maly zapasik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jak mozesz to podaj jakie temperatury masz w ATITool'u ... Gdyby zastosowac lepsze chlodzenie moglbys zwiekszyc znaczaco napiecie na GPU - 1,4 - 1,575 gdzie realne wydaje sie juz byc taktowanie na poziomie od 720 MHz w gore ;) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 To jest wlasnie najdziwniejsze. Ani sterowniki ani attitool nie podaja mi temp. Everest nie wykrywa procesora graficznego :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Szkoda, ale sprawdzaj ją reką :wink: czy jest zimna czy nie, a na tym napięciu to już koniec, czy poleci jeszcze?? Ale ogoolnie karta wypasik, ciekawe czy wyjątkowo twoja sztuka tak sie kręci czy większość..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 lec teraz z wiekszym vcore.. co to jest 700mhz ;) ? dales do dzialu extreme a zostalo ci jeszcze przynajmniej 0,2v na rdzeniu (do extreme powinienes przynajmniej przekroczyc bezpieczna granice;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...