Gość Polandmet*2 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) albo Sapphire Radeon X1800 GTO 256MB GDDR3, 256bit, PCI-E, VIVO/Dual DVI, lite retail cna 725zł. Edytowane 12 Października 2006 przez Polandmet*2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 albo Sapphire Radeon X1800 GTO 256MB GDDR3, 256bit, PCI-E, VIVO/Dual DVI, lite retail cna 725zł. No jeśli masz tylko taki wybór (szkoda że nie ma HIS-a) i na Sapphire-a też masz taką zniżkę to bierz go bez dwóch zdań przynajmniej będzie się dużo lepiej kręcił (powinien) niż ten Powercolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Za ile mniej wiecej mozna teraz kupic X18GTO uzywke , bo od dluzszego czasu patrze na allegro i ebay i nic z uzywanych nie ma , tylko same nowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 a kto ci bedzie relatywnie nowa karte teraz sprzedawal ? Pomysl. Ja moze bede opylalGF 7600GS z zalmanem ale tylko jak ten ATI bedzie lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 hmm mysle ze juz trzeba czekac na X1950 Pro :) i az stanieje na 200 $ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 ja sprzedam... zapraszam na pw/gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 ja moge sprzedać ci mojego hisa oczywiście modowalny, działa jak w sygnaturce z tymże rdzeń leci lepiej ale na wyższym napięciu, jak jesteś zainteresowany to pisz na priwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Witam! Już niedługo dołącze do grona szczęśliwych posiadaczy karty Ati x1800 :) Wczoraj ją kupiłem zobaczcie :) Mega wyczes CENA !!! Ati 1800 Gościu wysyła mi dzisiaj kurierem grafe zobaczymy co i jak. Napewno będe robił jakieś OC i po przeczytaniu 50 stron z waszymi opisami i waszą pomocą coś się uda wyciągnąć :) Problem mogę mieć z wgraniem nowego biosa, ale widząc wasze opisy powinno być NO PROBLEM. Patrząc na wyniki ponad 10k w 3dMarku05 no to OC na MAXA i FuLL Respect q(o_O)P Pozdrawiam Xibi B-) Edytowane 16 Października 2006 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Niezly wal Kolo w tytule podaje X1800XL a w samym opisie 12 potokow ;> No moze cos wyskrobiesz z niej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Na 99% jestem pewien, że to X1800Gto, ale luzik. Najlepsze jest to, że X800Xl sprzedaje, za 400zł :) którą kupiłem za 370zł Box + Chłodzenie zalmana Cu VF700. Orginalne od Ati X800Xl zakładam spowrotem, a to na nową grafe :) Raditory na pamięci też są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 GeCube, ciekawe jak twoja sztuka bedzie sie krecila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 zastanawia tylko ten tyt. aukcji - XL ... ciekawe ile to ma (moze miec) potokow - kto wie - moze si eodblokuje?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Mam pytanko. Wiadomo na chipset zakładam Zalmana, na pamiątki też raditorki. Moje pytanko, gdzie jeszcze zakładałeś radiatorki. Na zdjęciu zaznaczyłem jeszcze coś takiego: Dobrze? Czy jeszcze gdzieś zakładał ktoś radiatorki? zaznaczone na żółto :) Xibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ja tam zalozylem pocietego spire Dotknij paluchem gdzie jeszcze sie grzeje grafa i po sprawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 I jeszcze druga ważna sprawa. Zasilacz mam teraz Modecom Fell 350 i na 100% będe wymieniał tylko pytanie, czy: Chieftec (GPS-450AA-101A) 450W 2356039[/snapback] Ja tam zalozylem pocietego spireDotknij paluchem gdzie jeszcze sie grzeje grafa i po sprawie :D Dokładnie dobry pomysł :) Tam gdzie ciepło, trza zrobić zimno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Tam trzeba zalozyc radiatorki i zapewnic ruch powietrza. Co do Zasilacza to obydwa dobre i starcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Topek ma mocniejsze linie 12V - bierz go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Witam . Przesiadłem sie w koncu na pcie i od razu zakupilem x1800gto sapphira. Mam kilka pytanek : 1.) Ile V na core jest bezpieczne?? (chłodzenie boxowe;) ) 2.) Czy szafirka mozna zmodować na 16 potoka?? Bez podnoszenia napiecia na core wycisnełem 560 mhz -chyba mało coś , a na memkach tylko 550 :(. Edytowane 17 Października 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Witam . Przesiadłem sie w koncu na pcie i od razu zakupilem x1800gto sapphira. Mam kilka pytanek : 1.) Ile V na core jest bezpieczne?? (chłodzenie boxowe;) ) 2.) Czy szafirka mozna zmodować na 16 potoka?? Bez podnoszenia napiecia na core wycisnełem 560 mhz -chyba mało coś , a na memkach tylko 550 :(. A czy czytales FAQ na poczatku tematu?? Bo widze po pytaniach ze nie!!!! 1. Nie odpowiem mam HIS'a z innym chlodzenie ale pewnie 1,3V to spoko 2. Nie da sie tylko sie HIS moduje na 16p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Czytałem , ale myslałem że może obecnie szafirki tez sie modują . A z tym podkrecaniem to troche lipa 560 na default vcore :(((. Chyba trafilem na najgorszego szafirka jaki był w sklepie , ale przynajmniej dobra cena jak za niupla bo 650 zyzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 mój też lecił 550 na def core dopiero pózniej volty dodały mu skrzydeł (a potem ucieły :-)) 1,3v - bezpieczna granica, mój padł przy 1,36 :-) Memki naprawde tylko 560? straszne padaki moje lekko leciały 730 (innych też 1,4ns i 2ns może zniana na luzzniejszy bios (timingi) doda mu skrzydeł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 no oki zapodam 1,25 v na gpu i na memki ile?? Na karcie sa 2.0 ns wiec chyba 600 mhz to bedzie góra. I tak po x800gto @16 potoka to niebo a ziemia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Jakies 2 na 100 x1800gto (pomijam HIS'a) Sapphire'ow, Connect3D itp. sie modowalo. Sprawdzic zawsze mozna, skutkow ubocznych sprawdzania jeszcze nikt na tym forum nie doswiadczyl. Jesli chcialbys podkrecic karte troche bardziej, polecalbym zakup lepszego chlodzenia (zalman, evercool, revoltec, thermalright) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Fakt mam x1800xt, ale na rdzeń puszczone 1,45V plus nawiew na układy zasilania oczywiście chłodzenie standardowe na grafie typowe dla XT dwuslotowe + podwyższone obroty max. temp. w stressie na rdzeniu 70 stopni na układach zas. max 74 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 no oki zapodam 1,25 v na gpu i na memki ile?? Na karcie sa 2.0 ns wiec chyba 600 mhz to bedzie góra. I tak po x800gto @16 potoka to niebo a ziemia. Tez mam 2.0 pamieci i jakosmi tonieprzeszkadza, zmien chlodzenie iladuj moj bios, zobaczysz cokarta potrafi i czy siemoduje. Nic prostrzego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) No to tak jak mówiliście karta nie moduje się :( . Pamięci idą jak burza ustawiłem 630 i artów narazie nie widzę. W ATT na rdzeniu mam 1,25V i doszedłem do 630mhz i narazie wiecej nie próbowałem , bo poprostu styka. (boję się że coś pierdyknie i bede bez kompa). Ide się nacieszyc Coj , bo na x800 jakoś nie mogłem.Pozdro. Edytowane 18 Października 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Hmmmm czego sie boisz Zmien ciut napiecia. Na pamieciach mozesz spokojnie. Jakos super sie nie grzeja. Rdzen zalezy juz od sztuki. Mam identycznego Sapphira jak Ty zmienione chlodzenie na Zalmana 700cu, radiatorki na pamieciach i mofsetach i zmieniony bios. Rdzen 730 pamieci 830 bez artow. Jest roznica?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 No jest i to spora ;). Ile masz markow w 05 ?? Czy te po lewej wyniki sa na x1800gto ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 To sa wyniki z GTO ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Sorki ze takie lipne ale nie mam czasu na zabawe. Ostatnio i tak najwiecej siedze na lapie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...