XibalbaPL Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Mówiąc szczerze to wole nie eksperymentować. No chyba, że na zdjęciu ktoś będzie miał jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 a co to za eksperyment :-) poprostu robisz przejściówke "made in home" a nie nowy zasialacza za X zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Powiem Ci szczerze, że szukałem w google jak zrobić taką przejściówke z molexa na pci-express i nic nie znalazłem ! Edytowane 24 Października 2006 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) i co znalzłeś?? Edytowane 24 Października 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) zadana filozofia, 6 kabli, 3 zolte, 3 czarne, w zasilkach wszystkie takie same, wiec nie da sie podlaczyc zle. Dowiedz sie tylko z ktorej strony wpadaja zolte, a z ktorej czarne. nikt nie bedzie tego opisywal, bo to jest za proste zeby cos o tym pisac. //edit: moze tylko bardziej przystepnie :D w kazdym razie tu nie ma czego szukac na tych googlach................ Edytowane 25 Października 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Można powiedziec ,że przerobiłeś to co napisałem 6 postów later :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Troche z innej beczki, uzywa ktos z was, najlepiej ludzi z modem na 16potok linuxa? Bo mi juz ktoras dystrybucja nie chce wstac, albo jest czasrny ekran, albo wyskakuja jakies arty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Bo do [brzydkie określenie na linuksa]a to chyba masz za dobry sprzęt ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Witam, jest sens wymiany X800GTO@530/600(robi ponad 12K w 3d marku 2003) na x1800gto?? Zalozmy, ze X1800GTO bedzie sie bardzo slabo podkrecac, wiec jaki bylby sredni przyrost wydajnosci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nawet jeśli Ci sie 1,8gto słąbo będzie kręcić to i tak powienienś liczyć na wyniki w granicach 17-18k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Witam, jest sens wymiany X800GTO@530/600(robi ponad 12K w 3d marku 2003) na x1800gto?? Zalozmy, ze X1800GTO bedzie sie bardzo slabo podkrecac, wiec jaki bylby sredni przyrost wydajnosci?? Luki2 ja tez przesiadłem sie z x800gto 16potokowego i powiem Ci że różnica jest dość spora. Czasami nawet do 40% więcej fsów. Nie wspone juz ze coj jest grywalny w najwyzszych detalach w 1280x1024 z cieniami na maxa. Na x800gto poprostu 1024x768 i cienie na medium i rwalo w trawie jak łolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Zapytam dla pewnosci czy kazdy x1800gto ma pamiec 256bit czy moze zdarzaja sie jakies kastraty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Jeszcze nie widzialem 128 bit . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witajcie X1800XL :) No mam też i zasilacz ? I 1 odpelenie i pytanie działa, czy nie :) Działa :) Jak pisałem wcześnie pamiątki są 1,4 NS. Zainstalowałem Ati Toola i Eweresta najnowszego. I w obydwu programach liczba potoków :) "16" więc napewno tak jak pisze X1800XL i tak mi się wyświetla. Podkręcanie dzisiaj wieczorem, gdyż jeszcze po pracy musze powalczyć z TPSą "NeoZdradą" Narazie 560 Mhz na rdzeniu i 620 Mhz na pamiątkach, bez zmiany biosu i podbijania napięcia. Xibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Czyli na standardzie . Napiecia w górę i bedzie na rdzeniu na bank 650 . ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 W domu chce potestować programy do podnoszenia napięć: Bawił się ktoś tym? Overclocker przyjazny program do zmiany taktowań oraz napięć rdzenia i pamieci. Czy trzeba podmieniać bios na jakiś zmodowany, czy odrazu można podnosić napięcia w Overclocker? Xibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja jednak nie kupilem x1800GTO, bo cena jaka osiagnela jest troszke dziwna LINK Za 600zł jest nowka sklepowa x1800GTO, a za 715zł x1950pro asusa, wiec pozstaje pogratulowac zwyciezcy tej aukcji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) W domu chce potestować programy do podnoszenia napięć: Bawił się ktoś tym? Overclocker przyjazny program do zmiany taktowań oraz napięć rdzenia i pamieci. Czy trzeba podmieniać bios na jakiś zmodowany, czy odrazu można podnosić napięcia w Overclocker? Xibi Można od razu tylko program sie sypie trochę. Przynajmniej u mnie jak lece w górę z mhz to czasem tzn jak za dlugo lece suwakiem do podnoszenia mhz to wraca spowrotem do default i znow trzeba czekac az sie podniesie o 200 mhz np memory. Dla mnie troszkę kicha lepsze att. Luki za 600 zł to chyba netto ;) , a tak pozatym za 550 zika to sie typowi opłacała i chyba jestes zły, że Cię wyrolował :). Edytowane 31 Października 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 tez niebardzo rozumiem w czym problem - chba w tym, ze tanio poszla ?! w prawdzie krecic to sie nie bedzie jakos szczegolnie, ale bedzie dzialac - napewno lepiej niz 7600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Dokładnie za 555,55 zł to i tak dobra cena, nawet jakby miało OC = 0 to wtedy możesz sprzedać za tyle samo i nie stracisz. :) Z drugiej strony sprzedawca ma konto zawieszone i dostał negatywa ostatnio. Może z drugiej strony dobrze, że nie wylicytowałeś bo może byś dostał Cegłe z nalepką ATi :) Edytowane 31 Października 2006 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ja wlasnie kupilem za 575 zl Gigabyte X1800XL z tej aukcji http://www.allegro.pl/item138533278_radeon..._2xdvi_box.html Zobaczymy jak dojdzie co sie z niej wycisnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 hehe - a kumplowi sprzedawna (juz po aukcji) napisal, ze dostal za nia 600. - ciekawe kto sciemnia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ja tyle zaplacilem z przesylka. A na poczatku mialo byc 500 zl i prawie sie udalo ale niestety nie dalo rady tak tanio, lecz w sumie nie jest zle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Tzn, nie zloszcze sie, bo juz przed koncem aukcji zrezygnowalem ze wzgledu na wydajnosc(mam swoje w pewnym sensie zasady przy kupnie np grafy, zeby nowa byla conajmniej 2xwydajniejsza). A co do ceny to wg mnie porazka, bo karta bez pudla z gwarancja 12m-cy, ktora jest pewnie realizowana w Niemczech. A co do tego sprzedawcy to pewnie sprowadza sprzet z zagranicy co by tlumaczylo to, ze jest bez pudla. 659zł pelna 2-letnia gwara Macie jeszcze jakies watpliwosci?? :wink: Edytowane 31 Października 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 660 to nie 600 :] tak czy inaczej - kup sobie gx2 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 660 to nie 600 :] tak czy inaczej - kup sobie gx2 :] za 610 mozna znalesc, ale nie napisalem o tym, bo dostepnosc zerowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ja sie swojej bede pozbywal Czas chyba na jakies zmiany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ja sie swojej bede pozbywal Czas chyba na jakies zmiany :D I ja się swojej pozbywam :wink: Jon - może będziemy rywalizować (o/c, marki) w tej samej kategorii? :) byłoby ciekawie. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Moze... Sie zobaczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Zdrata w teamie ? no Panowie nie ładnie ;) i to userzy godnie reprezentujacy kategorie się wyłamują :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...