MariuszDW Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Takie pytania to do wątku o BF2 A teksturki i teren ustawione na "średnie"? Chociaż przy 1.5GB powinno ci starczyć na max. Ja skończyłem z wymuszaniem w sterach. Kiedyś tak mi się w tej grze pokaszaniło, że potem w ogóle nic się nie zmieniało mimo różnych ustawień. Dopiero za którymś razem przy jednoczesnej zmianie rodziałek i AA gra spowrotem zaczęła się stosować do jej własnych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Omegi były dobre dla r9800 i to nie do konca. Nie stosuję już omeg bo sie nie nadają . Ostatnio nawet warcatsy cos obnizyły swoją jakosc i przelazłem na stery od panów , którzy robią jeszcze ze zwykłym cp i na takich jade. Mam tylko 1gb ramu i bardzo odczuwam to jak wywalilem dotnet fx z systemu i ccc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 To jakich sterow uzywac ? tych od ATI ? Teraz na GF7600GS to gram nawet w detalach ultra high i mam super plynnie (znienia sie to gdzies samemu) wiec po wlozeniu ATI sie doslownie zalamalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Cos namieszales. A moze syf w systemie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Kiedy instalowałeś tą grę? Czy nie jak na pokładzie było GF? Może należało by pousuwać konfigi z giery, albo ją przeinstalować. Niektóre gry przecież (np. GTASA) potrafią się nie uruchomić po zmianie grafy i trzeba robić właśnie takie zabiegi, a BF2 robi sobie optymalizację shaderów przy kaźdej aktualizacji sterów. No i z mojego doświadczenia (z wymuszaniem ustawień na X850Pro) wynika, że potrafi ześwirować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 W sterach się ustawia kontrolowane przez aplikacje a nie na jakas wysoka jakosc. Pozatym zainsatluj sobie driver cleanera , zrob to co należy , zainstaluj 6.11 http://www.ngohq.com/showthread.php?t=8370 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Orientuje sie ktos czy X1800GTO Powercolor sie moduja, czy tylko HIS'y? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 tylko his'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Bo tak naprawde Hisy to tylko Xl'e (dziwny troche marketing hisa:?) Żadna GTO (choc mówią że 1 na 100) się nie modują - w mojej opini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem X1800GTO Sapphire OEM za 580 zł nówka :D Po zdjęciu chłodzenia ukazały mi się memki Samsung 1,4ns :D Natomiast rdzeń jest "dziwny". ATI MOBILITY RADEON X1800216PQKCKA15 FGN44521.000626AAPTAIWAN Z tego wnioskuję, że rdzeń jest z 26 tyg 2006 roku :lol: Karta niestety się nie moduje... choć jakoś to nikogo nie zdziwi :wink: Natomiast OC jest przyzwoite B-) Rdzeń przechodzi marki na 750 - 760 (1,6v) Memki na 800 - 825 (2,38v) Jak widać memki kuleją (lekko zaostrzone alphy) Chłodzenie to Zalman 700 VFC, nagie memki i na kartę wieją 2x120MM na 12V (Revoltec Airguard). Wyniki są najwyższe dla X1800GTO (12 potoków) w PL (i chyba na świecie :lol: ), Co prawda dużo wkładu ma w wyniki moja platforma (E6600 @ ~ 3,65 GHz, ~ 500 MHz 4-4-4-14), ale jak ścigać się iść na całego :wink: Testowałem marki na omegach 6,7 i 6,9 (i na tych są robione wyniki). Na jakich sterownikach osiągnęliście najwięcej punktów? Bo mam chrapkę na więcej :D System to Win XP bez optymalizacji, nie używałem LOD Biasu Wyniki: 03 05 To nie jest ostatnie słowo :wink: Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 noo widzę że szalejesz :) 11k w smarku 05 :brawo: fajna karta... sprawdź proszę na jakiejs grze (najlepiej fear ) ile masz klatek min avg i max na ust maximum/maximum 1280x9 jak ją będziesz gonił na codzień ? btw gdzie ją tak wcześnie kupiłeś :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dałeś 1,6 na zalmanie? Wnioskuje że gdzieś na dworze czy cuś :) Mamki - żadna rewelacja (bez obrazy) całkiem normalny wynik ale z corem to już dowaliłeś ;) - ponad 40-50 mhz więcej niż wszyscy - no ale nikt nie bawił się z takim napięciem. Wynik w 3d marku - hehe - oprócz dobrej karty dochodzi c2d (ponad przeciętny - czyli ładny) i wypasiste memki 500 przy 4-4-4-4) No i troche skilla w optymalizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 chuop pewnie znowu szybko pożegna się z grafą :PP ma talent do psucia :P a tak poważnie to zakłądaj bloczek i jazda !! no i daj wyniki z feara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Dałeś 1,6 na zalmanie? Wnioskuje że gdzieś na dworze czy cuś :) Mamki - żadna rewelacja (bez obrazy) całkiem normalny wynik ale z corem to już dowaliłeś ;) - ponad 40-50 mhz więcej niż wszyscy - no ale nikt nie bawił się z takim napięciem. Wynik w 3d marku - hehe - oprócz dobrej karty dochodzi c2d (ponad przeciętny - czyli ładny) i wypasiste memki 500 przy 4-4-4-4) No i troche skilla w optymalizacji. C2D jest padaką i zalicza się poniżej normy :wink: Pamięci max grafy przechodzą na 871 MHz (standard alphy) ale wyniki są słabsze niż na ciasniejszych ustawieniach (dużo słabsze, 03 -> 21,2k, 05 10,2k). Karta uzyskuje max 75 stopni w stresie, a komputer jest w obudowie :D Nawet nie otworzyłem okna :D Może się zmobilizuję i założę W/C dzisiaj na kartę... Ale czuję , że jej brakuje napięcia już :? (zresztą jak prockowi - max P5B Deluxe, czyli 1,7v (real 1,64). System nie ma żadnych optymalizacji :D Jak znacie jakieś to się podzielcie :rolleyes: Gdzieś czytałem, że X1800GTO/XL niektóre w ogóle nie pracują na rdzenia na ~ 1,45v i w góre :D @ Kuba Nie sprawdzałem max stable, ale będzie to na pewno 650/700, może i więcej (zależy jakie papu karcioszka będzie chciała B-) ). Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ja max jaki dalem na rdzen to 1.4 Vco dalo mi 730MHz takiego napiecia nawet nie probowalem, pamiatki tez widze niezle pogoniles. 2.1V dalo 735MHz najwydajniej. Max 755 ale wyniki spadaly. Uwazaj na rdzen ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Hmm, czyli miałeś zapas :) Miałeś wersję mobility czy zwykłą? Ponawiam pytanie - jakie stery używaliście? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Karta uzyskuje max 75 stopni w stresie, a komputer jest w obudowie icon_biggrin3.gif Nawet nie otworzyłem okna icon_biggrin3.gifTo chyba na chacie nie grzejesz :) ja miałem przy 1,4 80c w stressie przy tym samym chłodziwie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 powiedz lepiejjakie chlodzenie zalozyles na mosfety od zasilaniai jakie masz tempy przy takim napieciu :] moze zapodaj jakiegos screena z stawieniami - timingi (najlepiej z rabita) i napiecia - atitray ? ladne wyniczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 a jeszcze niedawno ktos pisal ze 1,5v spokojnie styka na ta grafe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) To chyba na chacie nie grzejesz :) ja miałem przy 1,4 80c w stressie przy tym samym chłodziwie:) Rdzen ~ 80C w stresie na maks taktach, w pokoju temp. 25 stopni (sam jestem zdziwiony tym :| ze taka niska temp). powiedz lepiejjakie chlodzenie zalozyles na mosfety od zasilaniai jakie masz tempy przy takim napieciu :] moze zapodaj jakiegos screena z stawieniami - timingi (najlepiej z rabita) i napiecia - atitray ? ladne wyniczki Na mosfety nic nie nałożyłem, jedynie na parę scalaków SMD, gdyż się mocno grzały. Temp otoczenia według Atitoola to 45 stopni... Chłodzenie to zalman + 2x120MM 12v ~ 1450RPM Screen, prosisz i masz! (Dziekuje za biosik :D) Jak widać puściłem grafe na 15 min w Atitraytools, co bardziej rozgrzewa grafe od 3Dmarka :wink: Co prawda tylko 730 MHz, ale leci już test 20 min (!) :D a jeszcze niedawno ktos pisal ze 1,5v spokojnie styka na ta grafe :D 1,525 to mam zamiar mieć docelowo na 24/7 (będzie to ok. 700 na codzień) Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Na rdzeniu ma napis "Mobility" a mobilne karty przecież zawsze sie mniej grzały, może dlatego ma takie niskie temperatury? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ktos juz mial taka i sie trgicznie krecila..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ja z tego co pamietam mialem zwykly rdzen. Zadne Mobility ;] Jechalem na detonatorach 6.5, no ale to jakis czas temu bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Na rdzeniu ma napis "Mobility" a mobilne karty przecież zawsze sie mniej grzały, może dlatego ma takie niskie temperatury? :>Mobilne mniej się grzeją , bo pracują przy mniejszym napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dokładnie, są dużo bardziej wytrzymałe jeśli chodzi o temperaturę pracy oraz maksymalne dopuszczalne napięcie :wink: Najnowsze wieści z boju :D Puściłem Artifact test w ATT na 3h 20 min, zero błędów :wink: Ustawienia -> GPU @ 715 1,6v MEM @ 750 2,1v Wynik na default proc to @ 10100 punktów w 3Dmark 05 :D Póki co jestem zadowolony z karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dokładnie, są dużo bardziej wytrzymałe jeśli chodzi o temperaturę pracy oraz maksymalne dopuszczalne napięcie :wink: Najnowsze wieści z boju :D Puściłem Artifact test w ATT na 3h 20 min, zero błędów :wink: Ustawienia -> GPU @ 715 1,6v MEM @ 750 2,1v Wynik na default proc to @ 10100 punktów w 3Dmark 05 :D Póki co jestem zadowolony z karty :) Nie sadze aby karta dlugo pozyla. Napiecie prawie o 50% podniosles. A wyniczki calkiem ladne nie powiem. Sporo procek robi nie ma co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 No no... Nie powiem takie wyniki na 12p robią wrażenie ;) GL! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 To nie koniec, założę W/C na karte tylko i zobaczymy (na proca nie ma sensu, V za mało na Asusie :lol:). Jak padnie to wezmę inną sztuke, może będzie robić takty na niższym V. Lubię sprzęty, które chcą V, czemu? Bo wtedy czuję, że "żyją" :wink: BTW dlaczego mam nick "Xtreme Addict" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) To nie koniec, założę W/C na karte tylko i zobaczymy (na proca nie ma sensu, V za mało na Asusie :lol:). Jak padnie to wezmę inną sztuke, może będzie robić takty na niższym V. Lubię sprzęty, które chcą V, czemu? Bo wtedy czuję, że "żyją" :wink: BTW dlaczego mam nick "Xtreme Addict" :wink: HEHE niezle Ja swoja karte na razie pobujalem do 700/1320MHz okolo nie pamietam dokladnych taktow. Nie mam screenow. Wyniki i tak mam slabsze niz Ty i to sporo :( Proc nie wyrabia :( 3dmark2005 9207 na taktach 621/616 (napiecia 1,25V / 1,9711V) Zrobie wiecej tylko musze troche podlubac. Na karcie docelowo bedzie WC i radiatorki na memki Edytowane 3 Grudnia 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) 715/775 (na codzien) na default (2,4 GHz proc) mam 10100 marków. Na 3,6 GHz (OC 50%) i te same takty mam 10600 punktów (równe wartości). Więc proc tak dużo nie daje :wink: 10k jest z samej karty :D @ mib Ale ty masz His? (16p)? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...