mib Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 715/775 (na codzien) na default (2,4 GHz proc) mam 10100 marków. Na 3,6 GHz (OC 50%) i te same takty mam 10600 punktów (równe wartości). Więc proc tak dużo nie daje :wink: 10k jest z samej karty :D @ mib Ale ty masz His? (16p)? Tak mam HIS'a z odblokowanymi potoczkami. Wynik i tak jest spora za niski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Rzeczywiście wynik kuleje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Rzeczywiście wynik kuleje :? I nie mam pojecia dlaczego jest taki niski :( Moze system juz zawalony albo kijowe stery. Zrobie testy stock proc i karta i potem podkrecony procek i stock karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 widzialem juz kolesia ktory na his'a puszczal 1,7V i ponad 2,4V na pamieci :] Xtreme Addict - masz aparat ? pokaz jakas fote karty - co dokladnie poobklejales :] i czym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ja dałem już max na pamięci czyli 2,48 ale max co daje efekt to 2,4v (ale na omegach, na warcatach (6.11) wlacza sie throttling. W kazdym razie na memki jade na codzien 2,2v (775 mhz). Mam aparat i zrobie foto jeszcze dzis :) obleilem tylko 2 uklady kolo sekcji zasilania :) Hmm widzieliście linki z vmodami dla X1800GTO/XL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 No dobra maly update :D Na razie mam 9734 w 3d 3005 Takty jak w screenie. Jest troche lepiej bede walczyl o wiecej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Jeśli chodzi o radeon x1800 mobility to ja miałem wcześniej , ale na 1,3 v to ona ledwo 651 mhz robiła. Więcej nie dawałem bo bałem się że padnie i wymieniłem na r520 który leci przy tym samym V o 20 mhz więcej. Pytałem się Jonathana wczesniej co ma za rdzen i miał się pochwalic bodajrze w jakiś poniedziałek ,ale mu nie wyszło ;) . Tak czy inaczej moje mobility było do [gluteus maximus]. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Moje mobility robi 650 na 1,35v o ilę pamiętam dobrze :D @mib Tak czy siak wynik jest niski. Spróbuj najnowszych omeg. Powinno być grubo ponad 10k Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja na taktach 675/1400 mam 8415 w 3dMarku 05, 1.35/2.25V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 715/775 (na codzien) na default (2,4 GHz proc) mam 10100 marków. Na 3,6 GHz (OC 50%) i te same takty mam 10600 punktów (równe wartości). Więc proc tak dużo nie daje :wink: 10k jest z samej karty :D Bardzo ciekawe ze proc nic nie daje, az nie chce mi sie wierzyc, u mnie na 7900gto krecenie karty dawalo niewiele, a za to w przypadku proca skakalo wysoko (pd915) przy SLI ronica miedzy kartami na stock a po oc byla praktycznie zerowa, za to fsb o 1 wyzej i duzo pktow. 915tka nie nadaje sie do 3d, ale w koncu 2k5 lubi proca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 hmmm - zsmieszna sprawa. zaczolem sie bawic atitrayem i... - nie mam wogole zakladki V :] wersja 1.2.6.955 . Xtreme Addict - jakiie ustawiasz napiecia w atitoolu ? ps. nie ma przeciez omeg na catalystach 6,11 - najnowsze sa na 6,9! co wiec lepiej - omegi na 6,9 , czy warcatsy na 6,11 ? i co to jest ten "throttling" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja uzywam na razie 6.11 originalnych sterow ATI. Zobacze potem Warcatsy. Zrobie testy na pocietym OS moze bedzie wiecej. Zastanawia mnie rowniez sprawa kozystania z 2 rdzeni przez 3Dmarka. Ustawie na sztywno uzycie tylko 2go (wolnego rdzenia) przez 3dmarka. W koncu 2800MHz to malo nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 ale jak jednego - wydaje mi sie, ze 2 jajka wiecej dadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 ale jak jednego - wydaje mi sie, ze 2 jajka wiecej dadza. Jest mozliwosc ustawienia w menadzeze zadan w windzie z ktorego rdzenia ma kozystac aplikacja. Chce zrobic tak ze winda jest na 1 rdzeniu a 3dmark na 2 gim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 To będzie gorzej, bo 3DM potrafi chyba korzystać z dwóch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Ale chyba nie 3dmark05 ;). Hihi temat still alive , juz myslałem , że każdy pobiegł i kupił 8800 ;) . Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zrobie testy na stock karcie i zobacz jak to wychodzi :> Gregor1230 przciez to nadal mocna karta i niektore egzeplarze sie ladnie kreca. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Każdy gto leci na 9k pkt . Jeśli nie leci na tyle znaczy , że coś go spowalnia ;). Mib rzeciez ja wiem ,że 9k w 3dmarku05 to aż taki dramat nie jest i na obecne czasy wystarcza w zupełności do płynnej gry w prawie każdy tytuł. Muszę się przełamać i dać z 1,375 V na gpu i dobic do 720 mhz i zapuścić marka tym samym przekraczając 9,5k . 11k to chyba nie dla mnie Xtreme Addict jest poza zasięgiem ;) - krejzak z niego jak cholera, ale efekty są , Pozdrawlaju. Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jak najbardziej dobrze wykrecony X1800GTO@XL spokojnie wystarczy jeszcze na kilka miesiecy i jak narazie nie widze sensu zmiany. Z reszta ceny jeszcze sa troszke wysokie i narazie pozostaje nam i tak czekac na aplikacje wykorzystujace DX 10 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Ja na taktach 675/1400 mam 8415 w 3dMarku 05, 1.35/2.25V Na podobnych taktach mam grubo ponad 9,5 Bardzo ciekawe ze proc nic nie daje, az nie chce mi sie wierzyc, u mnie na 7900gto krecenie karty dawalo niewiele, a za to w przypadku proca skakalo wysoko (pd915) przy SLI ronica miedzy kartami na stock a po oc byla praktycznie zerowa, za to fsb o 1 wyzej i duzo pktow. 915tka nie nadaje sie do 3d, ale w koncu 2k5 lubi proca.... Różnica jest, ale tylko 500 punktów, a OC proca jest duże (ponad 50%) do tego dochodzi OC memek :D Też mnie to zastanawia, bo myślałem, że sam proc da mi ok. 1000 marków :? Wniosek tego z taki, że karta nie jest ograniczana poprzez E6600 na default :D hmmm - zsmieszna sprawa. zaczolem sie bawic atitrayem i... - nie mam wogole zakladki V :] wersja 1.2.6.955 . Xtreme Addict - jakiie ustawiasz napiecia w atitoolu ? ps. nie ma przeciez omeg na catalystach 6,11 - najnowsze sa na 6,9! co wiec lepiej - omegi na 6,9 , czy warcatsy na 6,11 ? i co to jest ten "throttling" Jadę na Warcatsach, ale na omegach lepszy wynik jest, poza tym wydają mi się bardziej "dopracowane" ( i na catalystach i na warcatsach (obie paczki 6.11) nie mam controlpanel, instaluje sie poprawnie ale go nie ma, omegi i po problemie :wink: choc i tak uzywam ATT). A co do napięć to już pokazałem screen z ATT :wink: Throttling - zwalnianie grafy przez zbyt dużą temperaturę bądź MHz. To będzie gorzej, bo 3DM potrafi chyba korzystać z dwóch Jakis tam boost jest, ok. 100 czy 200 punktów Ale chyba nie 3dmark05 ;). Hihi temat still alive , juz myslałem , że każdy pobiegł i kupił 8800 ;) . oj nie, obecnie kupowanie 8800 jest dla mnie nieoplacalne, czekam co powie ATI, poza tym karta pokroju X1800GTO @ OC wystarcza do wszystkiego (szczerze to mnie wystarczala 6800U :D) Zrobie testy na stock karcie i zobacz jak to wychodzi :> Gregor1230 przciez to nadal mocna karta i niektore egzeplarze sie ladnie kreca. :] Na stock ale z 16 potokami? Ja na stock (Caly komp) mam 7,2k w 05 i 14,5k w 03 Każdy gto leci na 9k pkt . Jeśli nie leci na tyle znaczy , że coś go spowalnia ;). Mib rzeciez ja wiem ,że 9k w 3dmarku05 to aż taki dramat nie jest i na obecne czasy wystarcza w zupełności do płynnej gry w prawie każdy tytuł. Muszę się przełamać i dać z 1,375 V na gpu i dobic do 720 mhz i zapuścić marka tym samym przekraczając 9,5k . 11k to chyba nie dla mnie Xtreme Addict jest poza zasięgiem ;) - krejzak z niego jak cholera, ale efekty są , Pozdrawlaju. No jak widać nie każdy :P Dziękuję :) Jak najbardziej dobrze wykrecony X1800GTO@XL spokojnie wystarczy jeszcze na kilka miesiecy i jak narazie nie widze sensu zmiany. Z reszta ceny jeszcze sa troszke wysokie i narazie pozostaje nam i tak czekac na aplikacje wykorzystujace DX 10 :DDla mnie lepszą inwestycją od 8800 jest x1900XT 512 mb uzywka, taniej, a póki co całkiem dobrze :wink: Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 pokazales atitraya -> ale widze ze masz atitoola... jakie tam pokazuje V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Kręcę w ATT :) Atitool coś się kaszani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 chodzi mi o o, ze mi atitool i attray pokazuja inne napiecia na gpu - roznica niewielka, bo 0,025V, ale zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Atitool -> 1,575v (max w atitool) rdzeń szedł mi tak samo jak na ATT ->1,6 (też max) :wink: Edit jakie macie wyniki w 06? bo ja mam jakiś wyjątkowo niski -> ledwo 5k :( Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja na swoim egzemplarzu skończyłem zabawe na 1,475V na rdzeniu ale widze że chyba jednak trzebabędzie troche podcianać jeszcze dalej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ponawiam pytanie - jakie macie wyniki w 06? Hipo Ty sie nie liczysz :P masz 16 potokow :D chyba, że @ 12 potoków zrobisz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 5k to sporo jak na 2k6. zaraz zobacze ile jest u mnie. na jakich taktach zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zrob na 715/775 (chyba, ze grafa nie wyrabia to na 650/750) oraz na maksymalnych jakie możesz uzyskać :wink: OCzywiscie proc na maxa :) Stery najlepiej warcatsy 6.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 nie wiemxczy uda mi sie tyle na gpu zrobic... pobawie sie napieciami jeszcze i jutro sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Oks czekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...