chase1 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) troszke t trwalo... 650/750 -> 2005 - 9,3 k 2006 - 4,4 k c2d @ 2,5ghz , pamieci 425 5 5 5 15 Edytowane 5 Grudnia 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Mała różnica w 06 jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 pytanko gram maks w rozdziałce 1024/768 czy semp 3000 nie bedzie za duzym "wąskim" gardziołkiem dla takiego gto? aha semp lata na aok 2550mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Wiadomo ze nie możesz liczyć na maksymalne osiagnięcia ale myśle że ten proc spoko wyrobi do normalnego użytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Nie bedzie problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 chase1 coś kiepskie masz te wyniki, ja takie miałem na starym a64@2,5ghz, teraz w 3dmarku 2005 mam 10400 przy traktowaniu procka na 2946mhz i najnowszych sterach od ati 6.12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ale kolega ma 12potoczków ;) a Ty masz Hisa chyba że nie modowałeś to uznaj ze nie ma tego postu tutaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Musiał modować :D za duży wynik :wink: Powoli przymierzam się do zwodowania karty :D + użycia "zima cooling", tylko czekam na lepszego proca, bo w 3D padaka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 powiem tak - po zdjeciu wody i zalozeniu zalmana temp gpu wzrosla o kilka 'C, ale generalnie karta sie chyb amniej grzeje (zasilanie, pcb), co CHYBA poprawi nieco wyniki oc. jutro postaramsie cos pobenchowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 wgrałem "specjalny bios jonathan'a " do mojej karcioszki, na stand pamieci ok 1300 (ddr) teraz ok 1500 (ddr) wszystko na stand chłdozeniu, wiec na innym powinno byc lepiej aha mam pytanie czy w tym biosie jest odblokownay czujnik temp? bo ja cos temp nei widze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Byly jakies problemy z tego co pamietam. Ja sprawdzalem palucham ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 to ja jestem troche murzyna przy tobie :D bo nie mam termometru w paluszkach :D ale na "palca" temp są ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 To co sie martwisz? [; Tam gdzie parzylo ponaklejalem radiatory i ognia!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 i tez tak zrobie :D aha jedno pytanko jezle iwgram bios z x1800xl, powiedmzy ze potockzi sie nei odblokują (bo nie ma na co liczyc, karta sapphire) to co sie stanie karta nie wstnaie czy ebdzie widziana jako x1800xl z 12poptoczkami, bo wsumie zalezało by mi wmiare na mierniku temp , ale ot po 24 grudnia bo z 2 dni trzeba sobie pogra,c niedajborze by sie zpesuła i powrót do 6600le/ 7300gt, wiec nie ładnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 bedzie widziana jako XL 12p. bedziesz pewnie musial od nowa instalowac stery, bo winda wykryje nowy sprzet... ale nie koniecznie. spcjalny - to ktory ?! kilka ichbylo juz linkowanych na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) W koncu zwodowalem kompa. Grafe dopiero teraz :> Na razie grafa nie krecona z brakuy czasu. Po malym tescie okolo 1h NFS'a temperaturka az 43 stopnie (poprzednio bylo ponad 55). Na zasilanie od grafy wieje Fanderek 120mm wiec nie jest im cieplo. W siweta pobawie w krecenie grafy :> PS Wesolych Swiat Edytowane 22 Grudnia 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 specjalny, wersja z faq p.s na sapphire były monotwane róznego radzju pamieci czy tlo jeden rodzaj? bo moje cos kiepawo 1500, wg co poniektórych 1700, aka lae oczywiscie to jest (chyba) na stand napieciu dla ramu, tylko poluzowane timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ten co byl w FAQ nie byl chyba tym maxi. Mial ciut nizsze napiecie na rdzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 wsumie mi to nie przeszkadza bo jade i tak na stand chłodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zmieniaj chlodzenie ;] Ta karta ma potencjal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) no musze cos wmiare taniego kupic, moze pentagram, lub coś z arctica, jeszcze zobacze edit to mi sie dosc podoba http://allegro.pl/item149024396_evercool_v...e_i_ciche_.html http://allegro.pl/item149222393_arctic_coo...e_wydajny_.html ten accelero dośc ciekawe opinie zbiera http://allegro.pl/item151463816_revoltec_f...e_warszawa.html i jeszcze jedno ten http://allegro.pl/item151198745_zalman_vf700cu.html powinien pasowac, tzn nie ma w specyfikacji ze wchodzi na x1800 ale....? Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Dawidsfuturx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zalman VF700?? Oj nie czytalismy tematu, do faq tez nie zagladalismy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 ja kupilem mojego zalmana urzywke tydzien temu za 30zl wiec szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 czytaliśmy temat, czylaiśmy, tylko przeoczyliśmy :D tez chyba go wyrwe bo dosc tnaio na allegro go mozna dostac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Tylko niektore uzywki lekko terkocza ;/ Accelero tez jest swietnym wyborem, mi na 7800 sprawowal sie sie swietnie i ciszej pracowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja mam accelero od nowosci i daje rade. Zamieniłem zanim odpaliłem kartę więc nie mam porownania do oryginalu. Jam jest zadowolony: dobrze dziala i jest w w miare cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 te 708 na rdzeniu to na jakim napieciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A te memki na ile V chodzą bo moje przy 2,15 V nie idą ponad 1460 mhz na oryginalnym biosie chyba że masz tego od jonathana ;) to wtedy tez tyle idą , ąle tylko cyferki idą do góry a wydajność nie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Majac troche czasu pobawilem sie troche X1800. Na razie wynik taki sobie- 10218. Niestety nie mam radiatorow na pamieciach poza originalnymi i nie krece za bardzo pamieci. Talty jak widac na screenie sa. Woltazu nie podam :P Mam zapas na procku i pamieciach oraz na gpu/memkach. Bede wlaczyl o wiecej. 11k jest w zasiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 jak nie podajesz na jakim V , to powiedz na jkaim chlodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...