Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie dziwna sprawa z tym monitoringiem temperatur (ciekaw jestem czy jest to kwestia ATITool'a ,czy tez karta fizycznie jest pozbawiona czujnikow ) ...

Co do wyzszego krecenia GPU bariera moze okazac sie sekcja zasilajaca, podobna jesli nie identyczna jak w X1800XL (czyli 5 mosfetow) , niemniej osagniety juz wynik robi wrazenie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

"coś" tzn. co? :lol: radiatorek na mostefy ? ;] daj jej wiecej papu i pokaz na co ją stać!!!! kompa wieczorem na okno (tylko uważaj żeby nie wypadł :lol2: )

wiatraczki mocne na karte skierowac i jazda!!!! nic jej nie bedzie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymiana xt pe na x1800gto za te 25zl to calkiem fajny pomysl

ale majac opcje doplaty 300zl do 1900gt wogole bym sie nie zastanawial. w koncu to nowsza grafa , wyzszy model itp itd. ja sie wlasnie nad tym zastanawiam. w przyszlym tyg chce cos sobie kupic... roznica w cenie to dla mnie 350zl, wiec raczej nie majatek ; nie wiem tylko czy warto

tekst o 7900gt przemilcze ;)

szczegolnie ciezka sprawa, ze nie kazda grafa sie tak krei jak jonathan'a

szkoda ze nie wyszlo z tymi potokami, ale coz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonathan ładnie ładnie, to już prawie extreme, to już koniec dla tej karty?? Myśle że jak za tyle kasy to NIC TYLKO BRAĆ!!! Karta jest bardzo podatna na O/C nie wiem czy tylko twój model tak sie kręci ale jakby każda karta chociarz w 3/4 tyle sie kręciła to już by było coś, jak dla mnie BOMBA!!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

chyba najpierw dostep - a pozniej poszukalo by sie czasu :P

nie chodzi mi o selekcje jednej karty (wiadomo, ze kazda kreci sie inaczej) tylko o to, jak ma sie to do ceny - tj. czy warto placic te 350 zl wiecej za 7900gt/x1900gt

Jak masz te 350zyla to mozna doplacac. Ja jak juz pisalem mialem jakis tam fundusz i do wyboru mialem 7600gt badz x1800gto. wybralem tego drugiego i chyba dobrze zrobilem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.........nie chodzi mi o selekcje jednej karty (wiadomo, ze kazda kreci sie inaczej) tylko o to, jak ma sie to do ceny - tj. czy warto placic te 350 zl wiecej za 7900gt/x1900gt

@chase1 w wiekszosci zastosowan X1900Gt narazie przegrywa z 7900GT. W tej kategori cenowej Gf jest nadal liderem(o odblokowaniu PS w X1900Gt nie slyszalem na razie)

Ale po ty m co tu piszecie panowie X1800Gto rzczywiscie wydaje sie lepsza perspektywa od 7600GT

256bit pamiec, spore O/C, a po odblokowaniu potokow doslownie miazdzy Gf'ka :)

Ciekawe kiedy wyjdzie cos w stylu X1800GTO2 :-P To bylby hicior.

Szkoda ze nie mam plyty na PCX :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 9,7k to na jakim cpu? Jeśli wciąż na wenecji, to na opku 10k powinno być realne (czego życzę ;) )

Dokładnie, chase1, opek Jon'a kręci się wyżej niż ten venice. Jasna sprawa, że sam cache niczego nie da.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sama zmiana z venice na opa niewiele zmieni... chyba ze op sie wyzej kreci.

Xan02 - fundusz... poprostu chce nowa grafe; szczegolnie ograniczony nie jest. ale nie chce wydawac jakos specjalnie duzo - wole kupic cos tanszego i sie pobawic. tj - czy jest sens doplacac, czy jest to nieadekwatne do wydajnosci...!?!?

chyba jutro kupie mimo wszystko tego gto. a reszte przepije na jakiejs imprezce ze znajomymi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi