Cobra Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Faktycznie dziwna sprawa z tym monitoringiem temperatur (ciekaw jestem czy jest to kwestia ATITool'a ,czy tez karta fizycznie jest pozbawiona czujnikow ) ... Co do wyzszego krecenia GPU bariera moze okazac sie sekcja zasilajaca, podobna jesli nie identyczna jak w X1800XL (czyli 5 mosfetow) , niemniej osagniety juz wynik robi wrazenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Czekam az przesla mi tasme termoprzewodzaca. Wtedy ciut pozmieniam chlodzenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Nie boisz sie że przedobrzysz z napięciem?? :wink: Heh co jak co ale ja bym sie bał szarżowac w karcie za ,,tyle,, kasy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Na karcie za 2k to bym sie bal. Ta kosztuje troszke ponad 700. Co do przerabiania hisa to dla mnie bezsens. Wole doplacic 100 i miec karte ta sama tylko na lepszych pamieciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Z tym niewykrywaniem temperatur to nie jest przypadkiem wynik wgrania innego biosu, czy spowrotem wrzuciłeś oryginalny? Edytowane 3 Czerwca 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Od poczatku mi nie wykrywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 a jakie "troszeczke" inne chlodzenie bedziesz wkladal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Pomontuje jakies radiatorki na mofsetach. Moze zmienia radiatorki na pamieciach. Mam Volcano 7 pociete troszke i myslalem aby z niego cos zrobic, ale obrobka miedzi latwa nie jest w domowych warunkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 "coś" tzn. co? :lol: radiatorek na mostefy ? ;] daj jej wiecej papu i pokaz na co ją stać!!!! kompa wieczorem na okno (tylko uważaj żeby nie wypadł :lol2: ) wiatraczki mocne na karte skierowac i jazda!!!! nic jej nie bedzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 jonathan nie myslales nigdy o wc ;) ? mieszkasz w bloku czy domu ? jezeli blok goraco polecam wystawienie komputera na balkon tam mozna sobie spokojnie i co najwazniejsze chlodno pracowac :) wszystko przed toba, dopiero w czwartek sie ociepli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 No niestety mieszkam na 2 mieszkania. Kompy czesto sa w ruchu i bardzo czesto sie cos w nich zmienia. Do tego sa w obudowach ze wzgledu na zwierzaki (tchorzofretki) ktore lubia sobie pogryzc gume :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 wymiana xt pe na x1800gto za te 25zl to calkiem fajny pomysl ale majac opcje doplaty 300zl do 1900gt wogole bym sie nie zastanawial. w koncu to nowsza grafa , wyzszy model itp itd. ja sie wlasnie nad tym zastanawiam. w przyszlym tyg chce cos sobie kupic... roznica w cenie to dla mnie 350zl, wiec raczej nie majatek ; nie wiem tylko czy warto tekst o 7900gt przemilcze ;) szczegolnie ciezka sprawa, ze nie kazda grafa sie tak krei jak jonathan'a szkoda ze nie wyszlo z tymi potokami, ale coz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Z ciekawosci. Jonathan przy podmianie biosow bawiles sie w ich edycje, czy jedynie flashowales? (roznie to bywa :D ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Oczywiscie ze edytowalem biosy Jak ktos chce moge na maila poslac :D Nowe wyniczki: 3dmark01 - 35084 3dmark03 - 17891 3dmark05 - 9694 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jonathan ładnie ładnie, to już prawie extreme, to już koniec dla tej karty?? Myśle że jak za tyle kasy to NIC TYLKO BRAĆ!!! Karta jest bardzo podatna na O/C nie wiem czy tylko twój model tak sie kręci ale jakby każda karta chociarz w 3/4 tyle sie kręciła to już by było coś, jak dla mnie BOMBA!! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 mam prosbe zapodaj wyniczki z 3dm 2006... tak dla zaspokojenia ciekawosci mojej i innych userow. jestem bardzo ciekaw jak wypadnie w porownaniu z 6800gs i 7600gs ktorymi sie ostatnio bawilem oraz 7900gt/x1900gt ktore znowu zaczynaja taniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ale to jakos po 23 o ile mam go na dysku :D ale pewnie mam bo i tak jestem zajebisty hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 jak nie masz, to zapodaj sciag juz teraz :P z gory dzieki czekam wiec na wyniki... jutro chcialem zamawiac cos dla siebie i wolal bym sie upewnic czy ten gto jest na 100% dobrym wyborem (szkoda ze potoki sie nie odblokuja - no ale coz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja bym nie kupował karty sugerując się wynikami jednego egzemplarza, dobrze wiadomo, że memki u jonathana kręcą się ponadprzeciętnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Tez sie dziwie ile potrafia :D Ale jakos narazie nie placze. Moze jakbym mial czas i dostep to bym poselekcjonowal takie karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 :) chyba najpierw dostep - a pozniej poszukalo by sie czasu :P nie chodzi mi o selekcje jednej karty (wiadomo, ze kazda kreci sie inaczej) tylko o to, jak ma sie to do ceny - tj. czy warto placic te 350 zl wiecej za 7900gt/x1900gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ale jakby każdy inny X1800GTO kręcił sie chociarz w 65% to by było dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 :) chyba najpierw dostep - a pozniej poszukalo by sie czasu :P nie chodzi mi o selekcje jednej karty (wiadomo, ze kazda kreci sie inaczej) tylko o to, jak ma sie to do ceny - tj. czy warto placic te 350 zl wiecej za 7900gt/x1900gt Jak masz te 350zyla to mozna doplacac. Ja jak juz pisalem mialem jakis tam fundusz i do wyboru mialem 7600gt badz x1800gto. wybralem tego drugiego i chyba dobrze zrobilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 .........nie chodzi mi o selekcje jednej karty (wiadomo, ze kazda kreci sie inaczej) tylko o to, jak ma sie to do ceny - tj. czy warto placic te 350 zl wiecej za 7900gt/x1900gt @chase1 w wiekszosci zastosowan X1900Gt narazie przegrywa z 7900GT. W tej kategori cenowej Gf jest nadal liderem(o odblokowaniu PS w X1900Gt nie slyszalem na razie) Ale po ty m co tu piszecie panowie X1800Gto rzczywiscie wydaje sie lepsza perspektywa od 7600GT 256bit pamiec, spore O/C, a po odblokowaniu potokow doslownie miazdzy Gf'ka :) Ciekawe kiedy wyjdzie cos w stylu X1800GTO2 :-P To bylby hicior. Szkoda ze nie mam plyty na PCX :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 NO ja narazie miazdze na 12 potokach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Te 9,7k to na jakim cpu? Jeśli wciąż na wenecji, to na opku 10k powinno być realne (czego życzę ;) ) Dokładnie, chase1, opek Jon'a kręci się wyżej niż ten venice. Jasna sprawa, że sam cache niczego nie da. Edytowane 5 Czerwca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 sama zmiana z venice na opa niewiele zmieni... chyba ze op sie wyzej kreci. Xan02 - fundusz... poprostu chce nowa grafe; szczegolnie ograniczony nie jest. ale nie chce wydawac jakos specjalnie duzo - wole kupic cos tanszego i sie pobawic. tj - czy jest sens doplacac, czy jest to nieadekwatne do wydajnosci...!?!? chyba jutro kupie mimo wszystko tego gto. a reszte przepije na jakiejs imprezce ze znajomymi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 chetnie bym odpowiedzial na Twoje pytania chase, bo mam na stanie sapphire 1800gto i 1900gt, ale z wyborem grafy trafiles na poczatek zaliczen i czasu mam mniej niz malo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Niemiec, to 2 minuty zabawy. Flasciach!esz i wiesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 dokladnie przetestuj kilka szt, i wszystko bedzie jasne. ps. zgaduje ze masz same szafirki?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...