everfast Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Masz calkiem w kit chlodzenie. Mysle ze 1,35V (gpu) i 2,1-2,2 (pamieci). dodatkowo daj nawiew na tylna czesc karty tam gdzie sa regulatory napiecia. Hmm okey GPU udało mi sie ustawić na 1,25 nastepny skok w ATI Trayu mam 1,5 to chyba juz troszke za dużo. Mem ustawiłem na 2,1 I właśnie za chwilke usawię tam nideca TA450DC Beta V 120mm. Jak myślisz jakie są realne w tym momnecie przy takim ustawieniu taktowania dla GPU i Mem zeby z jednej strony nie przegąć a z drugiej strony żeby jednak wykorzystać moc drzemiaca w Karcie :blink: :P Edytowane 17 Maja 2007 przez everfast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Hmm okey GPU udało mi sie ustawić na 1,25 nastepny skok w ATI Trayu mam 1,5 to chyba juz troszke za dużo. Mem ustawiłem na 2,1 I właśnie za chwilke usawię tam nideca TA450DC Beta V 120mm. Jak myślisz jakie sa realne w tym momnecie przy takim ustawieniu taktowania dla GPU i Mem zeby z jednej strony nie przegąć a z drugiej strony żeby jednak wykorzystać moc drzemiaca w Karcie :blink: A dośc ważne co to jest SET Memory IO Voltage dodam że wczesniej było i tam ustawiłem 2,1 Set memory Voltage Krec Overclockerem albo AtiTool. Co do realnych ustawien to musisz je sam sprawdzic. Ustaw na sztywno napiecie a potem jedz z taktami o 5-10MHz az do granicy gdzie bedziesz mial zwieche w 3dmarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
everfast Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Krec Overclockerem albo AtiTool. Co do realnych ustawien to musisz je sam sprawdzic. Ustaw na sztywno napiecie a potem jedz z taktami o 5-10MHz az do granicy gdzie bedziesz mial zwieche w 3dmarkach. Wporządku mam oczywiscie overclockera;-) i AtiToola 2,7 dzieki za pomoc :-) pogrzebie i pochwalę sie jakoś póxniej efektami :) pewnie z 3dMarka 2006 :-) z full scanem :) Edytowane 13 Maja 2007 przez everfast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 everfast: ile po o/c masz pkt w 3dmark05 i 06? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
everfast Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) everfast: ile po o/c masz pkt w 3dmark05 i 06?3dMark 2006 przy GPu 729MHZ Mem 729 : 3445 3DMarks 3DMarks 3dmark 2005 przy GPU 729mhz Mem 729 : 6695 3DMarks 3dmark 2003 przy GPU 729mhz Mem 729 : 13692 3DMarks 3dmark 2001 przy GPU 729mhz Mem 729 : 24140 3dmarks przy napięciu 1,4GPU/2,15mem Proc Pentium D 3,4GHZ ~ 3,80GHZ Ustawiony. 3dMarki to w sumie pikuś głownym problem mam działanie w grach na O/C 729/722 tj albo odrazu od właczenia gry mi siada na czarno ekran albo zaraz pooptym jak sie przełaczy z podstawowego na O/C i qrde nie wiem szczerze poiwiedziawszy co jest grane. Mam monitor EIZO FleX Scan F77S Wywaliłem ATI toola i wszystko zaczeło ładnie smigać Edytowane 17 Maja 2007 przez everfast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Hmm... masz za słaby procesor... widac mocno hamuje wyniki u mnie tak wyglada: 3dmark03 - 15135 3dmark05 - 8230 3dmark06 - 3624 gpu: 708Mhz (1.45V) mem: 720 Mhz (2.15Mhz) i jeszcze nie koniec ;] krece dalej az 10k w 3dmark05 pierdykne ;p tylko musze poczekac az bedzie zimno na dworzu (jesien-zima) przy podkreconym proca 2250Mhz (domyślne napięcie) i pamięci do 250 Mhz niestety proc siada przy 2300-2400Mhz (sypie błedy chyba ramy lub proc) nawet przy 1.6v napieciu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) kupiłem TO. Pytanie moje czy da się ją naprawić? Gosc wgral do niej bios od 1900 i karta mu sypie artefaktami. Podobno na przelotce DVI->D-sub karta działa normalnie w 1280x1024x32. Czy jak wgram jakiś inny bios (od X1800 oczywiscie mysle o jakims od X1800XL dla 16potokow) do niej czy wstanie? Dostane ja z oboma chlodziarkami orginalnym AcceleroX2 i Zalmanem o ktorym mowa w aukcji. Ktorej uzywac? Mam karte Ati Mach64 1MB na PCI wiec moge spokojnie podchodzic do wgrywania biosu na karte PCI-e tylko jaki wgrac? Karta ma zastapic TO mam nadzieje ze zagram na niej lepiej niz na moim 6600. Oczekuje ocen czy warto bylo i jakie mam szanse ja wskrzesic do pelnej pracy na 16potokach i dzialania DVI. Edytowane 17 Maja 2007 przez Mery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Wg mnie po wgraniu biosu od XL karta będzie śmigać normalnie. Jeśli tak będzie to zakup dobry :wink: Także nie czekaj tylko wgrywaj bios. PS ja na AMD X2 2.9Ghz Przy taktowaniach karty bodajże 715/765 i 16 potokach miałem 3dm05: 10780pkt 3dm06: 5200pkt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Reszta sprzetu zostaje jak w sigu narazie nie ma kasy na ram. Jak tylko paczucha przyjdzie (oby przed weekendem) to wgram bios i bede sie modlic. Ktore chlodzenie lepiej uzywac AcceleroX2 czy Zalmana900? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
everfast Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Reszta sprzetu zostaje jak w sigu narazie nie ma kasy na ram. Jak tylko paczucha przyjdzie (oby przed weekendem) to wgram bios i bede sie modlic. Ktore chlodzenie lepiej uzywac AcceleroX2 czy Zalmana900? Zdecydowanie Zalman VF900 bo accelero jakie by ie bylo grzeje w płyte głowną i cóz może sie to kiedyś skończyć hnie miła nie spodzianką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Zdecydowanie Zalman VF900 bo accelero jakie by ie bylo grzeje w płyte głowną i cóz może sie to kiedyś skończyć hnie miła nie spodzianką Witam widze ze rowniez masz Zalmana VF900Cu na X1800GTO wiec mam pytanko jakie masz temperatury? Oczywiscie obudowe mam mocno wietrzona Sunonem 8x8 od przodu w nawiewie i Qoltec`iem 12x12 z tylu na wyciagu + 14x14 w zasilaczu. na chipsecie mam 23* (pasywny Zalman) na procu idle 30* (z Pentagramem Qc92Cu puszczonym na minimum). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
everfast Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Za słaby procesor hmm nie wiem :-) chwilowo nie zamierzam zmieniac mojego P4 D O/C 3,8 GHZ :) a szczerze powiedziawszy jak odpaliłem kilka gier w tym najonwesz. takie jak S.T.A.L.K.E.R to musze powiedzieć że wyniki w 3dmarku to jedo a skok płynnośc w grze to drugie. a W sumie ja O/C mojego szafirka głownie poto robiłem zeby gierki ładniej smigały :-) Witam widze ze rowniez masz Zalmana VF900Cu na X1800GTO wiec mam pytanko jakie masz temperatury? Oczywiscie obudowe mam mocno wietrzona Sunonem 8x8 od przodu w nawiewie i Qoltec`iem 12x12 z tylu na wyciagu + 14x14 w zasilaczu. na chipsecie mam 23* (pasywny Zalman) na procu idle 30* (z Pentagramem Qc92Cu puszczonym na minimum).hey u mnie temperatury proca grafy to 39-40 a w stresie max 58C Pamięci max 38 się meldowały Przyczym ja uzywam w sumie 4 wentylatorów poza zalmanem i mam miedziane radiatory pamięci. 2 nidecki 120 i dwie 90 jedna Zalman F2 drugi nidec 90. Ogólnie temperatura wewnatrz mojego kompa to 21C :D ale jakby nie bylo mam 2 Nidecki 120 wyciągające plus 120 chłodząca tył karty temperatura proca P4 36C jak sie upre to 27 przy zamknietej obudowie jak otworze to wieksze osiągi mrożące. W stresie około 40C jesli chodzi o zasilacz to mam 120/120 od dołu i 80/80 wyciagajacy urok dwóch wentylatorków :) poprawia osiagi a jest bezgłośny. Platinium Power 600 Black edition Grunt to naprawde duża i przestronna obudowa i wydajne chłodznie. W sumie jesli byś chciał to mam do sprzedanbia kilka nidecków i Papsty dwa i pare innych http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=234294 zajrzyj jak jetses zaintersowany Edytowane 17 Maja 2007 przez everfast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) @mery A ja myśle , że bedzie lipa z tym biosem. Juz mówie dlaczego a to dlatego , że koleś pewnikiem próbował bios x1800xl i teraz zwymyśla sobie żeby ją opchnąć. Takie moje zdanie. Powodzenia. P.S. A co tam robi klej superglu ;) ?? Edytowane 17 Maja 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) @mery A ja myśle , że bedzie lipa z tym biosem. Juz mówie dlaczego a to dlatego , że koleś pewnikiem próbował bios x1800xl i teraz zwymyśla sobie żeby ją opchnąć. Takie moje zdanie. Powodzenia. P.S. A co tam robi klej superglu ;) ?? Dzwonilem do goscia. Mowi ze z biosem od XL karta pracowala dlugi czas i dzialala z 16potokami. Pozniej malo mu bylo O/C wiec zaczal kombinowac z biosem od 1900 rzekomo wieksze Vgpu. Karta mu sie z tym biosem rozkraczyla i nie ma jak wgrac spowrotem biosu od XL bo nie ma karty na pci (a ja mam :D ) wiec z wgraniem biosu nie bedzie problemu. Ostatecznie wgram orginalny bios od GTO i bede sie modlic :D pozniej podejscie z biosem XL. Moze sie uda :D. Co do superglu to zaraz sie sprobuje dowiedziec ;). @evefast Faktycznie chlodzenia masz spoooro. Ale ja mam przestronnie w budzie bo nie mam tam praktycznie nic wiecej poza 2HDD i CDRW. Dzwiek i siec zintegrowana mi starcza. Co do dolozenia wiatrakow to null problemos wyciagam 2szt 8x8 Sunona z szuflady i zrobie wsparcie powietrzne dla grafiki :D. Ekstremalne O/C karty dla lepszej wydajnosci jest poki co zbedne bo i tak przy 512MB ramu to nie mam z czym szalec do np STALKERA ale to sie zmieni wkrotce 1GB Geila 2,5-3-3-6 beda pracowaly na stock bo musialbym wyciagnac moje Blitzy ktore 2,5-3-3-6-1T pokazaly max przy 240MHz. Wiecej nie chca isc ani o 1MHz wogole jestem pod wrazeniem O/C tych pamieci. Te timingi i taktowanie to max stabilne jakie z nich wydusilem. Edytowane 17 Maja 2007 przez Mery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) @Mery Słuchaj po 1 1900gt nie ma wiecej V w biosie na gpu po 2 w ati tray toolu masz regulację V na gpu od 0,85 do 1,6 V czy jakos tak węc kolo ściemnia. Po 3 co za problem kupic karte na pci za 2 zł i zamienic biosa i sprzedac karte za 450 a nie za lekko ponad 100zł. Jesli Ci się uda i kolo pisze prawdę to jesteś super szczęsliwym posiadaczem x1800 za grosze. Jeszcze raz życzę powodzonka ;). Edytowane 17 Maja 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) no to zmienie procesor z athlona 3000+ na jakiegos dwujajcowego bo moj nie daje rady podkrecic powyzej 2.5Ghz i przy 1.6v takze odkrecone pamieci poprostu zawiesza... mam pytanie: jak podlacze do tv przez grafike to trzeba kupic przejsciowke avivo czy normalnie kabel tv-out? Edytowane 17 Maja 2007 przez Curly18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Nie znam wogole ATItool bo nigdy jeszcze nie mialem zadnej karty ATI. od zawsze bylem zwolennikiem nVidii. Mialem od Rivy Vanty 16MB pokolei az do 6600 obecnego. Starcie z X1800GTO to moje pierwsze starcie z kreceniem radkow. koles twierdzi ze superglu to pozostalosci po mocowaniu wiatraka chlodzacego uklady stabilizacji. Wiem ze moge sie stac posiadaczem X1800GTO z tego co wyczytalem w testach dobrej karty za grosze i mam nadzieje ze sie uda. Gosc twierdzi ze caly czas na niej pracuje przy uzyciu przejsciowki DVI<->D-SUB w rozdzialce 1280x1024x32 i nie ma artow. Natomiast jak nie korzysta z przejsciowki to ma arty co jest conajmniej dziwne. Zdjecie na allegro przedstawia monitor z boku i podobno aukcja byla wystawiana na tej wlasnie karcie dlatego te zdjecie obudowy i kawalka monitora na ktorym widac ze faktycznie jest w wysokiej rozdzialce i nie ma artow. W obudowie ten wiatrak na dole kreci wiec wyglada jakby komp pracowal albo to zreczna mistyfikacja ;). Modle sie zeby sie udalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Zeby wgrywac do X1800 bios od 1900 to trzeba byc niezlym idiota. To sa zupelnie inne GPU. Wydaje mi sie ze karta jest uszkodzona- bios najprawdopodobniej. Jak sie uda to masz mega szczescie albo koles ktory to sprzedaje jest mega idiota. PS da sie wgrac bios bez pomocy innej karty na PCI kilka razy tak robilem ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Nie znam wogole ATItool bo nigdy jeszcze nie mialem zadnej karty ATI. od zawsze bylem zwolennikiem nVidii. Mialem od Rivy Vanty 16MB pokolei az do 6600 obecnego. Starcie z X1800GTO to moje pierwsze starcie z kreceniem radkow. koles twierdzi ze superglu to pozostalosci po mocowaniu wiatraka chlodzacego uklady stabilizacji. Wiem ze moge sie stac posiadaczem X1800GTO z tego co wyczytalem w testach dobrej karty za grosze i mam nadzieje ze sie uda. Gosc twierdzi ze caly czas na niej pracuje przy uzyciu przejsciowki DVI<->D-SUB w rozdzialce 1280x1024x32 i nie ma artow. Natomiast jak nie korzysta z przejsciowki to ma arty co jest conajmniej dziwne. Zdjecie na allegro przedstawia monitor z boku i podobno aukcja byla wystawiana na tej wlasnie karcie dlatego te zdjecie obudowy i kawalka monitora na ktorym widac ze faktycznie jest w wysokiej rozdzialce i nie ma artow. W obudowie ten wiatrak na dole kreci wiec wyglada jakby komp pracowal albo to zreczna mistyfikacja ;) . Modle sie zeby sie udalo :D Powodzenia :) Mam nadzieję ze bedzie true :D Ten koles który sprzedaje to naprawde idiota jakich mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Wszystko sie okaze jak paczucha dotrze mam nadzieje ze bedzie dobrze ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 zaniedługo doołączam ( nasteępnym tygodniu ) do grona posiadaczy Radosława x1800gto :) Zakupiłem Hisa iceq 3 turbo , powszechnie chyba znanego :-P Mam dwa zasadnicze pytania : Czy to prawda że po odlbokowaniu pokotów karta o wiele słabiej się podkręca ? Jakie najwyższe V dla gpu i mem mogę zapodać ? Temperatury raczej będą ok bo iceq to wydaje chłodzenie i dam jeszcze nawiew z boku ;) aa i jakie sterki poklacie ? Ostatnio tylko w nvidi siedziałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 zaniedługo doołączam ( nasteępnym tygodniu ) do grona posiadaczy Radosława x1800gto :) Zakupiłem Hisa iceq 3 turbo , powszechnie chyba znanego :-P Mam dwa zasadnicze pytania : Czy to prawda że po odlbokowaniu pokotów karta o wiele słabiej się podkręca ? Jakie najwyższe V dla gpu i mem mogę zapodać ? Temperatury raczej będą ok bo iceq to wydaje chłodzenie i dam jeszcze nawiew z boku ;) aa i jakie sterki poklacie ? Ostatnio tylko w nvidi siedziałem :wink: witam, na pytanie o potokach raczej Ci nie odpowiem, ale poczytaj ten watek i sam wyciagnij refleksje, np. uzytkownik MIB calkiem przyzwoicie "pogonil" swoja karte nawet po odblokowaniu potokow.. co do chlodzenia - posiadam karte taka jak w podpisie i .. to cale IceQ wcale nie jest rewelacja.. Proponowalbym zmiane, a przynajmniej własnoręczne przesmarowanie rdzenia.. ;) napiecie hmm.. do 3D musisz sam sprawdzic jak bedzie z o/c karty.. ale nie przekraczaj 1.5v na AC.. taka moja rada bo jak juz wspominalem to IceQ wcale rewelacyjne nie jest.. nawet z nawiewem. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 zaniedługo doołączam ( nasteępnym tygodniu ) do grona posiadaczy Radosława x1800gto :) Zakupiłem Hisa iceq 3 turbo , powszechnie chyba znanego :-P Mam dwa zasadnicze pytania : Czy to prawda że po odlbokowaniu pokotów karta o wiele słabiej się podkręca ? Jakie najwyższe V dla gpu i mem mogę zapodać ? Temperatury raczej będą ok bo iceq to wydaje chłodzenie i dam jeszcze nawiew z boku ;) aa i jakie sterki poklacie ? Ostatnio tylko w nvidi siedziałem :wink: Witam :] Ta karta jest zajefajna. Grzeje sie dosc mocno. To cale IceQ nie jest za wiele warte aby naprawde pogonic karte. To chlodzenie z czasem bedzie coraz glosniejsze. Dopieor woda na rdzen i dobry nawiew na radiatorki na memkach naprawde umozliwiaja ladne OC. 1. Karta sie wcale tak zle nie podkreca. W zaleznosci od rdzenia na jaki trafisz mozesz uzyskac cos kolo 750MHz moze wiecje jak bedziesz mial szczescie. 2. Ja dawalem maxa jaki jest mozliwy z tymze na wodzie i to izmnej wodzie :D Na mekach mialem okolo 2,1-2,2V wiecje nic to nie dawalo. Na co dzien o ile dobrze pamietam mialem takie ustawienia: rdzen 750MHz na 1,35-1,4V memki 750MHz na 2,15V Max jaki udalo sie wyciagnac z karty to bylo ponad 800 na rdzeniu i pamieciach nie pamietam dokladnie taktow. Zycze powodzenia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Jak będziesz miał mobila to mozesz dac jeszcze wieksze napięci np 1,45-1,475 ;) i na wodzie 800 nie będzie problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 no wody nie będę miał , na razie pomęczę go na tym iceq jak mi nie spasuje to zakupie evercoola bo widziałem ze już ktoś montował i dobrze sie spisywał :) Ps. Czy tak karta dorowna wydajnością Radkowi x1950pro po mocnym o/c i odblokowaniu potoków ? :-P Tak z ciekawości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Witam dostalem wczoraj karte i faktycznie opis sie zgadza. Mam pelny komplecik z Flatoutem wlacznie. Wszystkie kable, przejsciowki itp itd. Karta na DVI wali takimi smieciami ze makabra na przlotce D-Sub obraz w 1280x1024x32. Niestety nie ma mowy zainstalowania jakichkolwiek driverow ATI. Probowalem wlasnie wgrac bios ale niestety mam klopot. Odpalam ATIFLASH -ii otrzymuje odpowiedz devices not found. Wiec jak mam sflashowac karte jaki nie mam mu jak pokazac na co ma mi wgrac bios? robiac atiflash -f -newbios -p 0 HIS.binwywala mi jakis error. Mam bios dla X1800GTO HIS IceQ3 ViVO z pclab.pl z odblokowanymi potokami. Mam zalozone IceQ3 i nie mam zalozonych radiatorkow na ramach. Te ktore mam sa w zestawie z IceQ3 czy z AcceleroX2 ktore mam. Ktorej chlodziarki uzywac? IceQ3 chodzi jak czolg. Prosze o pomoc z biosem ide do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Witam dostalem wczoraj karte i faktycznie opis sie zgadza. Mam pelny komplecik z Flatoutem wlacznie. Wszystkie kable, przejsciowki itp itd. Karta na DVI wali takimi smieciami ze makabra na przlotce D-Sub obraz w 1280x1024x32. Niestety nie ma mowy zainstalowania jakichkolwiek driverow ATI. Probowalem wlasnie wgrac bios ale niestety mam klopot. Odpalam ATIFLASH -ii otrzymuje odpowiedz devices not found. Wiec jak mam sflashowac karte jaki nie mam mu jak pokazac na co ma mi wgrac bios? robiac atiflash -f -newbios -p 0 HIS.binwywala mi jakis error. Mam bios dla X1800GTO HIS IceQ3 ViVO z pclab.pl z odblokowanymi potokami. Mam zalozone IceQ3 i nie mam zalozonych radiatorkow na ramach. Te ktore mam sa w zestawie z IceQ3 czy z AcceleroX2 ktore mam. Ktorej chlodziarki uzywac? IceQ3 chodzi jak czolg. Prosze o pomoc z biosem ide do pracy. Z tego co pamietam to karta jest zabezpieczona przed wgrywaniem biosow. Mozna to obejsc :D Tak powinna wygladac komenda: atiflash -f -p 0 original.bin Sprobuj powinno zadzialac. BTW IceQ nie jest udanym chlodzeniem niestety po pewnym czasi jest glosne :/ i to sporo za duzo. Powodzenia w reanimacji karty:D Ps. Czy tak karta dorowna wydajnością Radkowi x1950pro po mocnym o/c i odblokowaniu potoków ? Tak z ciekawości Nie bedzie tak samo wydajna (3dmark2005). Natomiast jezeli chodzi o gry to moze byc roznie. W grach wymagajacych potokow renderujacych to tak, a grach kozystajacych z Shader pixels to X1950 bedzie wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Jakkolwiek bym nie wpisal komendy z flashem dostaje ERROR 0FL01 Device not foundJak chce uzyc atiflash -l zeby sobaczyc liste urzadzen to dostaje no ati devices found. Czarno to widze..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) SUKCES!!!!!!! Ozywilem karte :D Musialem skorzystac z TEJ SZTUCZKI Z DRUTEM i wgrac bios empty. Po resecie wgralem referencyjny HISa i karta odpalila. Pozniej oczywiscie Bios od XL i mam sprawna karte na 16potokach :D. Ryzykowna ta sztuczka z drutem (odpinanie drutu w locie na pracujacej karcie) ale udalo sie po wgraniu empty wyciaglem karte posprzatalem po druciku i karta zyje. Dziala w pelni oba wyjscia DVI TV-out 3Dmarki wszystkie przeszedla. Teraz biore sie za O/C poki co mam 1.2Vgpu i 600/1250 ze stock 500/1000. 55* na VRM 52* na GPU. Mam pytania odnosnie chlodzenia ile V mozna dac na stockowym coolerze i do ilu sie szarpac uzywajac IceQ3. Jakie max temperatury dla GPU/VRM zalecacie?? Warto zmienic IceQ3 na AcceleroX2?? Zastanawiam sie bo accelero chlodzi jednoczesnie ram i gpu jednym radiatorem a IceQ3 ma odseparowane pamieci. Tylko ze IceQ3 troszke slyszalny jest.... Slucham propozycji czy na Accelero podkrece wyzej czy na IceQ3? Prosze o wmiare lopatologiczne podpowiedzi to moj pierwszy ATi mialem chyba z 15kart nVidii. EDIT: Podlaczylem Tv przez tv-out i mam czarnobialy ekran a na 6600 dzialal normalnie na tym samym kabelku gdzie szkopul? (Lacze sie przez przelotke z S-video na chinch i kabelkiem chinch-chinch do tv Daewoo 25" jakis 10latek :P) Edytowane 27 Maja 2007 przez Mery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Teraz biore sie za O/C poki co mam 1.2Vgpu i 600/1250 ze stock 500/1000. 55* na VRM 52* na GPU. Mam pytania odnosnie chlodzenia ile V mozna dac na stockowym coolerze i do ilu sie szarpac uzywajac IceQ3. Jakie max temperatury dla GPU/VRM zalecacie?? Warto zmienic IceQ3 na AcceleroX2?? Zastanawiam sie bo accelero chlodzi jednoczesnie ram i gpu jednym radiatorem a IceQ3 ma odseparowane pamieci. Tylko ze IceQ3 troszke slyszalny jest.... Slucham propozycji czy na Accelero podkrece wyzej czy na IceQ3? Prosze o wmiare lopatologiczne podpowiedzi to moj pierwszy ATi mialem chyba z 15kart nVidii. Gratulacje ozywienia karty. Miales szczescie :D zlosliwie napisz do kolesia co ja sprzedal ze karta jest w 100% sprawna :] Co do napiecia to tak: na gpu okolo 1,4V moze spokojnie dac na memki okolo 2,1-2,2V wiecej nie ma sensu VRM obowiazkowy nawiew jest potrzebny, za wysoka temperatura chamuje OC i to znacznie (max okolo 55-60 stopni) Zaloz Accelero i daj inne radiatorki na memki i powinno byc git IceQ jest srednim chlodzeniem nie jest az takwydajne i do tego po pewnym czasie staje sie glosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...