Skocz do zawartości
Slow

Ati Radeon X1800GTO

Rekomendowane odpowiedzi

No ładnie HIS jednak dał po garach :wink: 16 potoków robi z tej karty niezłego potwora jak na tą cene, w takiej sytuacji karta mogłaby byc porównywalna z 7800GT :rolleyes: ten radek jest boski B) ale cena jak zwykle......,,troche,, wygórowana

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luki2 napisał(a):

His podobno zaspal obnizke cen. Juz niedlugo za 850zł :D

7600gt bedzie musiala kosztowac 500zł zeby ktos sie tym czyms zainteresowal :lol2:

no i tyle własnie kosztuje... 7600GS GALAXY :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale taki GS podkręci sie co najwyżej troche ponad GT, a jak widać X1800GTO ma większy potencjał O/C i IMO lepiej brać Radka gdyby tak na allegro pojawiły sie selekty @16p to już wogóle wybór prosty :D

Pozdro

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy taki prosty, 7600Gs na DDR3 kosztuje troche ponad 500 zl a x1800GTO okolo 750 wiec chyba nie ma sensu tego porownywac :? , w takim wypadku mozna rownie dobrze stwierdzic ze za 300 zl wiecej jest 7900GT i nie oplaca sie brac 1800GTo :lol2:

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh... no rzeczywiście coś radzio leci w góre, może za jakis czas zetną ceny, pożyjemy zobaczymy :wink: jeżeli Radek będzie długo kosztował w granicach 750 zł to jedank warto pomyśleć o 7600GS/GT, mam nadzieje że sie myle :rolleyes: bo bardzo mi sie spodobał ten Radek B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fredus napisał(a):

... może za jakis czas zetną ceny, pożyjemy zobaczymy ...

Hehe i bedziemy tak czekac do usranej smierci az wejdzie dx 11 :) albo GTO bedzie juz ledwo ciagnac nowe gry ...

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Hehe i bedziemy tak czekac do usranej smierci az wejdzie dx 11

Ta.... mam nadzieje że po wakacjach ceny spadną, B)

Pozdro

Cytat

Czekam na dostawe Hisów ICE Q 3 Turbo do dystrybutora i zamieniam mojego Galaxy icon_wink2.gif dopłace moze z 20zł i będzie nowa grafa ;]

Heh zazdroszcze ci bo te HIS-y fajne są może sie nawet zmoduje jak będziesz go miał to napisz co i jak :-P

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo x1900gt...

swoja droga - gdzie ty chcesz to zamieniac, skoro his w sklepach kosztuje ok 200zl wiecej niz szafir... a 7600gt jest jeszcze tansze

aaa - i jeszcze 1 pytanko do @jonathan'a ; jakie masz temp po oc na zalmanie, i ile ci sie krecila bez modow?

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chase1 napisał(a):

albo x1900gt...

swoja droga - gdzie ty chcesz to zamieniac, skoro his w sklepach kosztuje ok 200zl wiecej niz szafir... a 7600gt jest jeszcze tansze

aaa - i jeszcze 1 pytanko do @jonathan'a ; jakie masz temp po oc na zalmanie, i ile ci sie krecila bez modow?

Tam gdzie kupiłem grafe :P Tyle ze ja sobie kupuje częsci w cenach netto + 3% także... :P A, no i HIS ma kosztować te 830zł brutto w detalu, więc netto bedzie pewnie jakies 650zł, w dodatku bede miał dobrą cene kupienia karty. Zresztą jeszcze się zastanowie, bo w sumie to 7600gt i tak jest b. wydajny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale za to 20 - 50zl to nie ma sie co zastanawiac.

zmieniaj i tyle

choc na twoim miejscu zastanowil bym sie nad przejsciem na cos lepszego - skoro masz takie ceny...

ps. co do nowych cen his'a czytalem juz dawno - ale jakos nic sie nie zmienialo, wiec ciezko mi uwierzyc w obnizke "z dnia na dzien" o 150zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chase1 napisał(a):

ale za to 20 - 50zl to nie ma sie co zastanawiac.

zmieniaj i tyle

choc na twoim miejscu zastanowil bym sie nad przejsciem na cos lepszego - skoro masz takie ceny...

ps. co do nowych cen his'a czytalem juz dawno - ale jakos nic sie nie zmienialo, wiec ciezko mi uwierzyc w obnizke "z dnia na dzien" o 150zl

Nie będe kupował nic droższego raczej bo nie ma sensu, za duzo traci na wartości :P Zresztą za 800zł kupuje karte na której bez problemów pogram w natywnej rozdzielczości LCDka którego kupiłem dziś ;) Zmieniam na radeona raczej dlatego ze ma ciche chlodzenie i chcę się pobawić nową grafą (:P) niz po to zeby było bardziej wydajnie, bo i tak mało gram :) po prostu takie hobby :D W przyszłym tygodniu się okaże jakie ceny. Normalne X1800GTO np. Sapphire ponizej 600zł netto kosztuje, ale z 7600gt raczej nie warto zmieniać na zwykłaka, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chase1 napisał(a):

mysle, ze i tak warto.

mnie ospobiscie 7600 odt\straszal 128bit memkami. wiem, ze sa wyzj taktowane i ladnie sie kreca, ale bez przesady

ja sie dzisiaj postaram zalozyc wode naradka i zobaczymy ile poleci na stockowych V...

Ja mam pełnego 7600GT na referencyjnej płytce, jedna z pierwszych kart jakie w ogóle trafiły do hurtowni, i pamięci się podkręcają na 935Mhz, rdzen 610, takze fillrate powinien miec taki sam jak radeon z 256bit. 128bit pamięc to akurat największy problem nie jest, bo karta w 1200x1024 i wszystko na high+aa daje rade. (no ale radeon lepszy i ma fajne chłodzenie :D )

Black_war napisał(a):

grzesiu nie myslales nigdy zeby kupowac te karty w cenach netto a na allegro w cenie o 20zl nizszej niz w sklepach sprzedawac :) ?

Myślałem ;) problem w tym, ze jak kupuje karte w cenie netto to nie mam faktury/paragonu (gwarancja jest), no i nie moge brać za dużo częsci, jedynie "dla siebie" :P

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

nom siadlaby, nie powiem... ;] tylko czy to bedzie tylko bicie zysku przez producenta na opinii starej x800gto2??

ale w sumie to by bylo takie sklejone

karty sapphire raczej sie nie moduja, bo producent ten odkładał 16p procesory na "połkę" i teraz bedzie gto2 ;]

ale ogolnie napweno przynajmniej spadna ceny zwyklych gto, bo jak np dadza te gto2 za 800, to nikt za 750 gto nie wezmie, a jak dadza za 850-900, to ludzie (przynajmniej w polsce ;)) beda polowali raczej na cos lepszego ;]

Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi