Gubernator Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Czy moge włożyć Athlona XP 1700+ do płyty Abit Kt7A RAID? To niby wytrzymuje 1200, ale gdzieś słyszałem że z innym biosem wytrzyma więcej. Z góry dzięki! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 U znajomego z nowym biosem chula jak na każdej innej płycie tzn. jako XP1700+ :). Trzeba tylko ręcznie ustawić (dla pewności mnożnik 11x i fsb 133). Bios to chiba wersja a64. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 musisz mieć revision płyty 1.3 , rev.1.0,1.1,1.2, nie obsługują procesorów Athlon XP, nie chodzi tu o możliwość że tylko do 1200, bo tam jest mnożnik 12i większy a zresztą XP sa na FSB133,np.XP1500 ma mnożnik10, w wersji 1.3 zostały wprowadzone jakieś poprawki, ale na starszych nie da rady tego proca nawet jesli pujdzie to będzie niestabilny, niestety taka wada tych płyt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 musisz mieć revision płyty 1.3 , rev.1.0,1.1,1.2, nie obsługują procesorów Athlon XP, nie chodzi tu o możliwość że tylko do 1200, bo tam jest mnożnik 12i większy a zresztą XP sa na FSB133,np.XP1500 ma mnożnik10, w wersji 1.3 zostały wprowadzone jakieś poprawki, ale na starszych nie da rady tego proca nawet jesli pujdzie to będzie niestabilny, niestety taka wada tych płytChodzi też na wcześnieszych rev. tylko jak mówiłem trzeba ręcznie ustawić mnożnik i fsb no i musi to być KT7A-R Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 nie rozsmieszaj mnie, dobry jestes musi być z raidem, co ma qwa raid do tego to sa te same płyty tylko jest raid dodany, tylko musi byc mnoznik i FSB recznie, koles zastnow sie, to jest kwestia biosu w najnowszym jest juz (133) , a jesli wkladasz proca nie malowanego to mnoznik jest zablokowany wiec obojetne jaki bedzie ustawiony, jedynie FSB moze być 100 to wtedy dać 133, i nie sluchaj go nie mozna na temte wczesniejsze revisiony przeczytaj sobie cos lepiej o tej plycie owszem sa przypadki gdzie wkladano XP na wczesniejsze revisiony niz 1.3 ale nie ma gwarancji ze to bedzie chodzic , na wiekszosci nie chodzi, oficjalnie nie obsluguje XP, jesli by sie dalo to poco robili by zmiany na rev1.3, przeczytaj sobie chocby na stronie abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 nie rozsmieszaj mnie, ....Nie chodziło o raid'a tylko o KT133A. Bo o ile wiesz to KT7 (KT133) nie obsługuje fsb133. Najlepszym wyjściem jest wzięcie płyty do sklepu (bądź proca (XP żeby nie było niedomówień) od kumpla i sprawdzenie czy chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Wielkie dzięki! Co ja bez was bym zrobił :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 jak napisaleś KT7A-R to myslalem ze o raida chodzi a to ze KT7A to logiczne bo XP jeszcze na FSB mniejszym niz 133 to niemialoby sensu, dlatego taką niską magistralę mam bo KT7 nawyzszej jest proc niestabilny,ale na KT7A puszczalem go na FSB150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjojox Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Nic się ciekawego nie dowiedziałem a mam ten sam problem. Mam Abita kt7a i Athlona 1.4 Bios 3r. Chcę sobie teraz włożyć Athlona XP i szukam biosu. Znalazłem że na pewno Abit obsłuży XP tylko nie mogę znaleźc namierzyć biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Specyfikacje biosu dla KT7A/KT7A RAID BIOS ID: 3R 1. Update BIOS code. 2. Enhance ISA PnP compatibility. 3. Enhance SCSI adapters compatibility. 4. Add 1400(133) Athlon support for KT7A/KT7A-RAID. 5. Add new option "1200 above" for high speed Athlons with 100FSB. KT7 / KT7-RAID / KT7A / KT7A-RAID / KT7E only support 1.4G(100) Athlon with L1 bridges disconnected. Check L1 before you buy a CPU please! 6. For Creative SBLive 5.1 sound card users, you may try these two options while experience sound quality issue. PCI master read caching, default setting=Disabled PCI master time-out, Default setting=1 Setting above options to Disabled/3 will lead to the same result with VIA Latency patch V0.14 and may help SB Live 5.1 sound issue. If the system experiences low performance after these settings, enable the "PCI master read caching" please. Enhance the high speed 133FSB Athlon stability for KT7A/KT7A-RAID. 7. HPT 370 RAID BIOS version 1.11.0402 for KT7-RAID/KT7A-RAID. This BIOS version is also for non RAID boards and HPT BIOS will be automatically disabled while RAID controller chip not detected. Specyfikacje biosu dla KT7A/KT7A RAID V 1.3 BIOSID: 8T 1. Support AMD XP CPUs up to 2100+. 2. Support AMD Thoroughbred (0.13 micron process) CPUs. 3. HPT 37x BIOS version 2.0.1024. The RAID function is for KG7-RAID only. This BIOS version is also for non RAID boards and HPT BIOS will be automatically disabled while RAID controller chip not detected. 4. BIOS compile date: 04/11/2002. Decyzja należy do ciebie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 jak malemu dziecku :? www.biosy.do.kt7a.com.pl :P Sobie wybierz.. ale radze sprawdzic rev na plycie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Mi tam pisze na opakowaniu Athlon XP ready ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...