th0rax Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaje pytanie, ale mam mały problem. Posiadam cooller Arctic Freezer 64 Pro i w żadnym programie nie moge sprawdzić jaką prędkość obratów aktualnie ma. Tzn w żadnym programie nie pokazuje mi nic takiego, jedynie mogę sprawdzić ilość obrotów wentylatora w zasilaczu i nic więcej. Nie wiem czy trzeba coś podłączyć jeszcze czy to wogóle nie jest możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 a gdzie masz podłączony ten cooler ? do pinów na płycie głównej czy przez przejściówkę do 4-pin'owego molexa ?? bo jesli tak jak ten drugi sposób to na pewno żaden program nie pokaże ci rpm'ów, cooler musi być podłączony do 3-pin'owych złącz na mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 jest podłaczony do 3 pinowego wtyku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zdaża się że płyty główne nie chcą pokazywać obrotów poniżej ileś tam RPM, mi się wydaje że to może być przyczyna, podlacz inny wentyl i sprawdź, ewentualie może byc ujarany czujnik obrotow, tak kiedyś mialem na abicie kt7a ze na 1 gniezdzie nie chcialo obrotow pokazywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rax Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ja mam nowiutki sprzęt więc nic zjarane nie jest... dodatkowo miałem wcześniej coolera boxowego z 3000+ i też rpmow nie pokazywał. A teraz mój AC freezere 64Pro chodzi na 2200 rpm więc wątpie żeby to była za mała ilość żeby mi płyta wyświetlała ;] Pewnie musze biosa zupgreadować. Chyba że na płycie jest zależne gdzie podłączam coollera bo ja mam 2 wolne "sloty" a podłączonego coollera miałem tylko do jednego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A gdzie podłączyłeś złącze 3pin??Do gniazda podpisanego CPU??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 czasami sa walki takie ze w biosie nie pokazuje a dopiero w windzie w programie do monitoringu. ja tak mialem w msi (corecenter) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...