qaz85465 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) witam !!!! moj proc to athlon 1333mhz na sockecie 472 chce sobie kupic jakis nowy wiatraczek, ten co teraz mam kreci sie na ponad 5600 obrotow i jest b. malo wydajny, moze jakis radiator ale ten co mam nie jest taki zly raczej, nie musi byc to sprzet pierwsza klasa no komp jest juz stary a i tak mam go zamiar w niedalekiej przyszlosci sprzedac z gory dzieki za pomoc ps. to moze odrazu polecicie jakas dobra paste do mojego proca ???? Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez qaz85465 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) domyślam się że jest to thunderbird ;) miałem ten sam "piec hutniczy" tylko 1Gh@1333Mhz i chłodziłem go Pentagramem qvc100cu+ i jest elegancki ale ...drogi :P pasta do tego wystarczy arctic ceramique a co do coolera to powinien wystarczyć któryś z Arcting Cooling na ten socket i dobre wentylki na budę ;) edit: domyślam się że to socket A (462) a nie 472 pozdro ;) Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 truman20 sorki za pomylke, oczywiscie ze 462, pomylilem sie, chodzi mi raczej o cos tanszego, bo tak ja mowilem zamierzam sie go pozbyc w najblizszym czasie, ale jeszcze troche musze z nim wytrzymac a twoja propozycja sprawdze i sie rozeznam ile to wszystk obedzie kosztowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 To ile masz hajsu zalezy od tego co Ci polecimy. Moze to byc CoolerMaster CP5-8JD1F-OL Silent za 44 PLN a moze Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe za 149 PLN. Nie liczac oczywiscie ceramique za 16 PLN bo to podstawa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 to w zupelnosci wystarczy http://allegro.pl/item93308612_arctic_cool..._2_cz_temp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 a tak swoją drogą to jak chciałbyś go skutecznie wychłodzić i tanio to najpierw polecałbym zmniejszyc napięcie bo to obniży temperaturę znacząco, ja w moim tak zrobiłem ( tylko nie przesadzaj z obniżaniem U bo ci sie zacznie sypać ;) ) i jak mniemam to masz CoolerMaster 60mm boxowy "huragan" bo takie shity dorzucali do tych procków, jak sprzedawałem mojego to wrzuciłem boxowy radiator i nowy wentyl 70mm jest cicho przy tej samej temperaturze no i obniżonym napięciu, ale sam wentylek też nie był tani :/ dlatego lepiej jak kupisz całego coolera ale najlepiej bez termicznego czujnika obrotów bo przy tych prockach pójdzie i tak cały czas na pełnych obrotach, bo cooler za wszelką cenę będzie chciał zmniejszyć temperaturę, więc kup z ręczną regulacją ( ja na Pentagramie miałem 38-39 stopni w idle, mniej się już chyba nie da) ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 cena ??? no powiedzmy do 100zl ale chcialbym to zrobic jak najmniejszym kosztem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ja tak do tematu sie podepne :) sam mam durona 1300 i czy np. taki odrzutowiec bylby dobry zeby go schlodzic ? http://allegro.pl/item93288876_wentylator_...apromocja_.html tera lata po 60c-65c jakby nie patrzec 37zl (ze strony :) na allegro arche drozesz sprzedaje) to nie tak wiele.. do tego brak kosztow przesylki (chyba) bo sam moge odebrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wystarczy na pewno, kiedys to był bardzo drogi cooler, tylko straszny wyjec z niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 no wlasnie propo glosnosci chodzi mi tez zeby byl w maire cichy bo teraz to wyje okropnie i wogole nie schladza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ja cały czas mówię że grunt to dobre chłodzenie budy (przeciąg) a cooler już sobie da radę sam więc spokojnie jakiś tani Arctic Colling wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 generalnie aero 7 jest wydajniejszy czy jet 7 :) ? a moze cooling copper silent jest w miare wydajny zeby im podolac ? powiedzcie mi jaki wentyl kupic w przystepnej cenie (max 45zl) i jak najwydajniejszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 to co poleci jeszcze ktos cos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) To lub to ewentualnie to! czyli nic innego jak Arctic colling COPPER SILENT 2 TC Rev 2. Mialem takiego samego ale 1400MHz i wiem ze daje rade i jest cicho :) Jedyne co to szlifowanie spodu by mu sie przydalo bo ma glebsze rowki niz płyta winylowa! Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Spire Whisperrock IV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Spire Whisperrock IV Polecam. Umnie na kręconym semproniku (no fajne porównaie szczególnie jeżeli chodzi o proces technologiczny ;) ) razem z AS5 i max 43 stopnie w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Arctic colling COPPER SILENT 2 TC Rev 2 Spire Whisperrock IV mozna cos z tego dostac w zwyklym sklepie nie na allegro wiem ze bedzie troche drozej a i jaka paste do tego , ktos polecil arctic ceramique jest cos lepszego do tego proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Arctic colling COPPER SILENT 2 TC Rev 2 Spire Whisperrock IV mozna cos z tego dostac w zwyklym sklepie nie na allegro wiem ze bedzie troche drozej a i jaka paste do tego , ktos polecil arctic ceramique jest cos lepszego do tego proca http://www.neotec.pl/page.php?id=21 i wszystko jasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Arctic colling COPPER SILENT 2 TC Rev 2 chyba wybiore ten skoro tak go polecacie to moze jakis sklepik w ktorym bym mogl go kupic razem z jakas dobra pasta chyba ze ktos ma jeszcze inne propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 akurat ten arctic zamontowalem u mojego wujka na bartonie 3000 i strasznie sie grzal cichy, hmmm trudno powiedziec. Ale na pewno tani ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 hmm mialem go na athlnie 1400 (staszna grzałka) i miałem go na sempronie 1800MHz i miałem go na bartonie 2300MHz@ 1,65v i wszędzie dawał rade:) moim zdaniem bardzo cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 no to moze jeszcze cos innego, moze byc troche drozszy od Arctic colling COPPER SILENT 2 TC Rev 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donas Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 podlacze sie do tego tematu, rowniez szukam jakiegos chlodzenia do podobnego proca, ma ktos jakies propozycje najlepiej tez z poza allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 czyli co brac Arctic colling COPPER SILENT 2 TC Rev 2 i arctic ceramique, czy macie jeszcze inne propozycje moze to Arctic Cooling Copper Silent 3 sam nie wiem, sory ze tak caly czas zawracam dupe i podbijam temat ale nie znam sie za bardzo na tym dzieki za kazda pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 spire whisperrock - nie jest przesadnie cichy ale Athlon t-bred @ 2,2Ghz 1,86v temp idle: 41*C Temp stres: 55*C i tak już chodzi od 4 miechów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 dzieki victor89, a ja jeszcze raz zapytam sie ktory byscie polecili z tych dowch, ceny podobne, ale jak z ich osiagami to nie wiem Arctic Cooling Copper Silent 2 TC rev.2.0 Arctic Cooling Copper Silent 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donas Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 no wedlug mnie lepszy bedzie silent 2, bo ma dynamiczna zmiane predkosci obrotow, a silent 3 stala 2200rpm dobrze mysle ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz85465 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) no i zakupilem w koncu Arctic Cooling Copper Silent 3 lite i artic ceramique i mam problem, zalozylem wszystko bardzo dobrze i co ??? cicho to jest ale mam teraz 50 stopni w olpcji mp3/net pucha zamknieta to chyba ciut za duzo nie ??? przypomne ze ma athlona 1333mhz thunderbird edit: 51 heee Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez qaz85465 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) ty go chyba chcesz zamrozić :P a tak serio to tych proców nie da się wychłodzić powietrznym chłodzeniem poniżej 40 stopni, ja miałęm ten cooler na nim co mam w podpisie i udało mi się do maks 42-43 stopnie go wychłodzić, ale przy maksymalnym zmniejszeniu napięcia i przy "wichurze" w budzie, ale hałas był niezbyt przyjemny, możesz spróbować jakieś wielkie pasywne chłodzenia z gigantycznymi wentylatorami ale wątpie czy to coś da, niestety taka specyfikacja tych proców p.s a z resztą co sie przejmujesz, te proce wytrzymują 95 stopni a ty masz 50 i się martwisz :P albo druga opcja, zmień go na A64 i po bólu, ja tak zrobiłem i mam ciszę przy temp 25 st. :P Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 powodzenia z tym grzejnikiem, mialem to wiem, nawet @1533 smigal ;]]] przy Volcano 7+CU na max ;DDDD oby 60 stopni nie przekraczalo to norma jest ;> a cooler jak cos to np takie cus jak ja mam z allegro... Zalman Al-Cu 7000 bardzo fajna rzecz, na silentpc-review polecana wiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...