Skocz do zawartości
v1rus

Doradzcie..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jak widac w sygnaturce mam płyte ,a co za tym idzie procesor pod socket A,oraz karte graf.pod AGPx8.Postanowiłem przesiąść się na platforme s.754,a mianowicie:

Sempron 2800+64 BIT OEM +Arctic Freezer 64PRO

DFI INFINITY NF4 s.754 lub(nie wiem która mobo lepsza,prosilbym o napisanie)ASUS K8N4-E s.754

MSI GF 6600GT 128MB PCI-e lub(która karta jest wydajniejsza,także prosilbym o napisanie) ASUS 1600PRO 256MB(chyba obydwie karty maja po 128bit)

Następne pytanie czy mój Fortron 350W uciągnie to wszystko?,prosze tez o wycene,gdyż takie media jak allegro podają zróżnicowane ceny :Płyta gl.ABIT NF7,duron 1400,Gig.Radeon 9550 128mb/128bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ile masz kasy na modernizacje, ja bym polecił asrock dual sataII i semprona 3000+, nie musisz zmieniać grafy i w tej sytuacji dołożyć ramu.

EDIT: pajak28 ;]

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pajak,jakos mnie ta płytka nie przekonuje do siebie(ASROCK DUAL SATA2s.939),ale teraz mam niespełna 700zł...,w sam raz na to co ty podałes,wiec może zaryzykuje i kupie tego ASROCKA... :D,btw.co mnie tak spychacie z dala od platformy s.754? :-P

Edytowane przez v1rus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

To że umarła (zaraz ktoś napisze że 939 też umiera), a na 939 masz więcej procesorów, na przykład dwurdzeniowe.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pajak,jakos mnie ta płytka nie przekonuje do siebie(ASROCK DUAL SATA2s.939),ale teraz mam niespełna 700zł...,w sam raz na to co ty podałes,wiec może zaryzykuje i kupie tego ASROCKA... :D,btw.co mnie tak spychacie z dala od platformy s.754? :-P

Bo jest martwa. Na 939 jak bedziesz chcial to jakis porzadny dual core wejdzie a na 754 nie ma zadnej przyszlosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sempron 3000+ s. 939 - 350zł

Asrock Dual SataII - 220zł

Arctic Freezer 4 64 - ok.70zł

no to chyba kupie te podzespoły bo nie pozostaje mi nic innego...,aha prosiłbym o wycene(osobno): ABITA NF7 i Durona 1400,z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ma swoje minusy. W bitcomputer nie ma płyty główne Asrock Dual SataII. Znalazłem procesory Sempron 3000 s. 939, które można kupić bez płyty głównej, ale są droższe: http://www.gral.pl/preview/AMDSempron/AMDS...3964-bit_01.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za taka kase to juz sie nie oplaca brac tego sempa.

To juz lepiej kupic A64 3000+ box'a za 485zl http://proline.pl/shop.php?prodid=AMD+64+3000%2B+939+V+B

Chlodzenie box'owe zostawic jako rozwiazanie tymczasowe i za kwote niewiele przekraczajaca 700zl mamy dobrego procka i plyte glowna (AsRock Duak Sata II).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi