Skocz do zawartości
adelar

Winfast A400tdh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z kartą jak w temacie. Karta się wyłącza w czasie wymagających gier 3D i 3DMarku03. Polega to na wyłączeniu karty i monitora, tak jak przy wyłączaniu komputera, ale komp się nie wyłącza. Wgrałem już różne sterowniki i nowy system, ale nic nie pomogło. Karta jest dopiero włożona do komputera. Wcześniej miałem Asusa 6600 zmodowanego na 1,5V i podkręconego na 470 GPU oraz 660 pamięcio. Chodziła bez problemu. Wymontowałen Winfasta i z powrotem założyłem Asusa i jest O.K. Zasilacz jest 550W, 512 ram Eliksir, Płyta GA K8U, procesor Athlon64 3000+. Tempoeratura Winfasta w czasie pracy pod windowsem 45-46 stopni. W ekstremalnych warunkach 65-66 stopni, jak oczywiście chodziła w grach. udało mi się raz ją podkręcić na 400 GPU i 800 pamięci i wszystko chodziło. Później było różnie, nawet na ustawieniach fabrycznych się resetował. W Easy Tune pokazuje napięcie AGP 1,5V. W biosie -płyty mam ustawione na auto. Nie można ustawić na 1,5V. można zwiększyć procentowo. Włączałem fast write i wyłączaałem, ale nie było różnicy. Nie wiem co może jeszcze być przyczyną. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest firmy Tagan. Ale wcześniej pracował z kartą 6800GT i to podkręconą i nie było żadnych problemów. Była inna płyta główna.

Znalazłem błąd. Nie było przykręcone śróbami do końca chłodzenie i nie stykało ściśle z GPU i pamięciami. Tzmało się tylko na zaciskach, a śróbki mocujące na sprężynkach były luźne. Po dokręceniu wszystko jest już O.K. DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem błąd. Nie było przykręcone śróbami do końca chłodzenie i nie stykało ściśle z GPU i pamięciami. Tzmało się tylko na zaciskach, a śróbki mocujące na sprężynkach były luźne. Po dokręceniu wszystko jest już O.K. DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE.

Mam podobny (w zasadzie identyczny) problem, tyle ze zaczelo sie to po dolozeniu drugiej karty. Musze sprawdzic moje Winfasty 6800GT czy tez chlodzenie jest dobrze przykrecone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi