Skocz do zawartości
Belthar

Zintegrowana Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum.

Od jakiegoś czasu wyszukuję na wielu forach internetowych informacje odnośnie zinegrowanej grafiki na nf4. Zastanawiałem się też nad s.939 vs 754 (omówione w innych tematach). Interesuje mnie czy posiadacie wiedzę,jak wielka jest różnica w wydajności pomiędzy gf6100 a gr 6150. CO daje nv 410 a co nv 430. Oczywiście chodzi mi o praktykę. Zauważyłem na forum,że najlepiej omówiony jest asrock na 754 gf 6100. (nie zauważyłem aby wspomniano o asrocku na 939 gf 6100). Czy ktoś miał styczność z płytką foxconn 6150K8MA-8EKRS. Z tego co podają w testach chyba jest najszybsza (gf6100 gf 6150). A Albatrony z gf 6100...

Noi najważniesze czy ktoś to kręcił (wiem asrock s.754omówiona), szczególnie foxconna... Czy wa rto qpić...

Dzięki za porady

Pozdrawiam

Belthar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty wogole chcesz robic na tym sprzecie bo pograc to mozesz słabo no jak dobrze podkrecisz to nfsmw,bf2 ale na minimum.jak chesz zaoczedzic pieniadze to asrock k8nf4g i jakis selekt to jakies 550pln a teraz policz ile plyta pod 939+proc selekt i masz odpowiedz.

za róznice masz grafe i integra niepotrzebna a asrock oferuje sporo,oczywiscie po zrobieniu modów porównałbym ja możliwosciami nawet do dfi :)

Edytowane przez GenetiX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

GenetiX: to 550 zł to asrock+6600 ? :)

Zinegrowana grafa interesuje mnie od dłuższego czasu... Zastosowanie u mnie...hmmm może homm5, ale głównie internet i office. Na tym pic polega, że nie wiem czy np. lepiej mieć np płytkę na nv 430 z glanem... i czy grafa 6100 podkręcona jest lepsza od grafy 6150...

Pozdrawiam

DraKoN

Na marginesie dodam tylko, że moja styczność z podkręcaniem skończyła się kiedyś jeszcze to się chyba nazywało socket 7 jak spaliłem 3 duroniki i 2 gadające solteki.

Edytowane przez Belthar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi