xor_ew Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 witam! mam grafę i resztę jak w podpisie... jako ze to 'gs' to chodzi podkręcona na firmowych ustawieniach. wszystko było ok (temperatury, obraz, stabilność itp), przez grubo ponad rok bo w piątek, kiedy grałem w hl2, dwa razy pojawiły się arty (psychodeliczne tekstury) i zawiesił się komp... restarcik i było ok. kiedy na drugi dzień odpaliłem kompa to ciary przeszły po plerach - krzaki i pionowe linie podczas postu BIOSA! wyłączyłem kompa, sprawdziłem czy karta dobrze siedzi, ale wiedziałem że to złudne nadzieje.... włożyłem rakietę zwaną riva vanta :P i było ok (na niej teraz pracuję). zasilacz wiadomo odpada, zresztą sprawdzałem i napięcia primo. poszły pamięci? dlaczego?? ja tam rozumiem no name, ale gainward?? mam jeszcze 2 lata gwarancji i chyba skorzystam, no ale muszę być pewien że to nie moja wina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Pamieci sa pewnie uwalone. Jak na gwarancji to i tak musisz oddac. Co ci da wiadomosc ze to z twojej winy. Zaniz takty ponizej standardowych i potestuj na roznych sterach. Jak bedzie dalej to samo to wiadomo pamiatki/gpu poszly sie.. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jak masz gwarancje to jazda do serwisu ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 mam gwarę w systemie s.o.s., więc zapakowałem i poczekam aż skontaktują się i przyjadą :P... sprawdzałem na innym kompie - to samo... taktowań nie obniżę bo i tak nic nie widać :P ...teraz tylko czekać B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 mam gwarę w systemie s.o.s., więc zapakowałem i poczekam aż skontaktują się i przyjadą :P... sprawdzałem na innym kompie - to samo... taktowań nie obniżę bo i tak nic nie widać :P ...teraz tylko czekać B) Jak podkrecales poprzez zmiane biosu to [gluteus maximus] blada masz pozamiatane, gwarancja nieuznana. Jak nie - nowa karta na Cie czeka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zawsze może powrócić do poprzedniego biosu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 spoko w biosie nic nie kombinowałem :P expert toolem dołączonym tylko... jako że to 'gs' to mogła w ramach gwary chodzić na odpowiednio podciągniętych zegarach.... swoją drogą ten gainward trochę po chamsku zaprojektowany - radiator na pół karty, zakrywa pamięci, ale pomiędzy nimi a coolerem jest ze 2,5 mm przestrzeni! w ogóle nie sa chłodzone, absurd! może tym się stopniowo wykończyły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...