Skocz do zawartości
Wu

[ Java ] Dynamiczne Zmainy Tekstu W Tabelkach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pzrewertowalem kilka kursow o javascript, ale niestety nie udalo mi sie uzyskac jasnej odpowiedzi na pytanie : w jaki sposob moge zmienic tekst (wyswietlony np w tabelce). Pisze wlasna galerie fotograficzna, i chcialem zrobic cos takiego :

Na dole wyswietlam miniaturki zdjec, ktore po najechaniu kursorem, zemiaja postac duzego zdjecia na gozre strony, co stosunkowo jest latwe. Problem jest natomias z opisem zdjecia. Chcialbym by obok (wyswietlane w formie tabelki informacje o zdjecu (np. czas otwearcia pzreslony, jego tytul , ISO, i krotki opisk skladajacy sei z kilku linijek tekstu) zostal zamieniany rowniez po wywolaniu onmousemove().

Problem moj polega na tym, ze wiem jak zmieniac dynamicznie jedynie pola typu (INPUT type=text) co nie do konca jest rozwiazaniem problemu (moge tak ustawic ich wlasciwosui by bylu niewidoczne), jednak bede tez potzrebowal pola <textarea> by wyswietlic opis do zdjecia....

Szczerze mowiac, nie mam pojecia jak rozwiazac ten problem - moze ktos podrzuci kilka pomyslow ?

Z gory dzieki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze to chyba nie JAVA tylko JAVASCRIPT.. to są 2 różne rzeczy

text do textarea wstawia się tak:

var text=' to bedzie wstawione do textarea';document.form_name.textarea_name.value=text;

i tak powinno działać.. forma_name to nazwa forma w którym znajduje się textarea, a textarea_name to nazwa textarea... :)

np

<form name="forma_name">

...

</form>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi