Skocz do zawartości
Piotr_Sz

Gadu Gadu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Jak najbardziej można. Kiedy miałem jeszcze nortona to przy uruchamianiu gg praktycznie zawsze jego porty były skanowane chodźby netbus-em ;) Teraz mam AQQ i bitdefendera który żadnych ataków poprzez luki (widocznie nie istniejące ;) lub nie użyte jeszcze) aqq nie widzi :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

nie wiem czy wiesz ale aqq szpieguje swoich uzytkownikow... (tzw: spy)

"luki (widocznie nie istniejące ;) "

zebys sie tu nie przejechal ;)

To że szpieguje to leję na to ;) nic ogólnie nie robi co mogłoby mnie wirusem zarazić. A co do luk to chodziło mi o to że JA i\o żadnej poważnej nie słyszałem ale wcale nie miałem zamiaru ich wykluczać - aqq na pewno ma luki nie ma programu doskonałego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma programu doskonałego icon_wink2.gif

TEX :) - podobno jest programem który nie zawiera żadnego błędu a jeśli już to chyba najmniejszą z możliwych :)

Mówiąc jeszcze o lukach... W konnekcie jest np luka, która de facto nie jest luką ale może zostać jako taką wykorzystana... Mianowicie wysyłanie plików za pomocą protokołu przesyłania obrazków. Jak wiadomo użyszkodnik konnekta może sobie włączyć automatyczne odbieranie takich plików.. które są zapisywane w jakimś katalogu... No to nie mażadnego problemu żeby wysłać komuś trojana a ten ktoś potem niehccący odpali sobie ten program :)

Dlatego warto wiedzieć z czego się korzysta i na co trzeba uważać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEX :) - podobno jest programem który nie zawiera żadnego błędu a jeśli już to chyba najmniejszą z możliwych :)

Mówiąc jeszcze o lukach... W konnekcie jest np luka, która de facto nie jest luką ale może zostać jako taką wykorzystana... Mianowicie wysyłanie plików za pomocą protokołu przesyłania obrazków. Jak wiadomo użyszkodnik konnekta może sobie włączyć automatyczne odbieranie takich plików.. które są zapisywane w jakimś katalogu... No to nie mażadnego problemu żeby wysłać komuś trojana a ten ktoś potem niehccący odpali sobie ten program :)

ta "luke" sie wylacza w opcjach programu :) kazdy lepszy komunikator ma taka opcje.. wiadomo, wlacza sie to tylko na osoby ktorym sie ufa ;)

co to ten TOX ?:) bo tak przegladam google ale nic konkretnego nie znalazlem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi