Skocz do zawartości
Ziober

nForce2 vs KT400

Rekomendowane odpowiedzi

Moją intencją jest, aby wypowiadać się tu na temat: Który chipset jest lepszy - VIA KT400 czy nVidia nForce2. Po jakimś czasie zebrało by się tu trochę informacji, ktore być może by się komuś przydały :)

mam też małą prośbę do administratorów/moderatorów - ludzi dobrej woli 8) o przyklejenie tego topika - może się kiedyś komuś przyda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moją intencją jest, aby wypowiadać się tu na temat: Który chipset jest lepszy - VIA KT400 czy nVidia nForce2. Po jakimś czasie zebrało by się tu trochę informacji, ktore być może by się komuś przydały :)  

mam też małą prośbę do administratorów/moderatorów - ludzi dobrej woli 8) o przyklejenie tego topika - może się kiedyś komuś przyda

wedlug mnie bardzo duzo bylo juz piwiedziane na temat tych chipsetow jak i plyt opartych na nich i ten topic IMHO powinno sie zablokowac a nie przyklejac :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug mnie bardzo duzo bylo juz piwiedziane na temat tych chipsetow jak i plyt opartych na nich i ten topic IMHO powinno sie zablokowac a nie przyklejac :?

Zastanawiałem się zakładając ten topik. :? Ale nie chciałem pisać o nForce2 czy Kt400 - takich topików było pełno. Chciałem je bezpośrednio skonfrontować - więc prosze tego nie blokować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziober naprawde są na sieci serwisy które tłumaczą jakie ma zalety NF2 i KT400.Na forum też było tego troszke.Zamiast czekać na gotowca, poszukaj troszke.Dla Twojej wiadomości powiem tylko że mobo z NF2 mają możliwość zablokowania PCI/AGp przez co jak podkręcasz magistralą to przy okazji nie podkręcasz grafy, dysku itp, czyli jest mistrzem (można tak powiedzić) podkręcania.Osobiście to bym wilał dopłacić troszke kasy niż kupować mobo na kt400.Mówie to ja, szczęśliwy posiadacz mobo na kt400 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bezapelacyjnie tandem Nvidii : Northbridge- SPP i Southbridge - MCP-T zwycieza nad kt 400 pod wzgledem OC i mozliwosci.

A poza tym temat nForce2 byl walkowany tyle razy i KT400 tez ze poczytaj dokladnie bo pisac po raz n-ty calej spiewki nikomu z szanownych kolegow i mi bynajmniej sie NIE CHCE :P

i to tyle - JEM PRZECIEZ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...