desciple Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Planuje kupić pamięć ram i ostatnio dowiedziałem się o kościach firmy A-data. Znalazłem taki oto teścik http://hardpc.pl/readarticle.php?article_id=1&rowstart=0, poczytałem forum i dowiedziałem się że są to wydajne pamięci. Teraz popatrzmy na cenę: A-Data 512MB 400MHz DDR Non-ECC CL3 DIMM [MD400AD512] --- 150 zl DDRAM A-DATA 1024MB DUAL /400 BOX --- 280 zl jak widać cena jest przystępna, ale pojawia sie inny problem, a mianowicie znalezienie jakiegokolwiek komentarza na temat funkcjonowania A-Data 2x1gb dual, nie wiem czy dokupic sobie 2 x 1gb czy moze 4 x 512mb ponieważ nie wiem czy przy 2x1gb nie bedzie jakichś problemów, dodatkowo pojawiła się możliwość kupna Kingmax Hardcore DDR 500 wtedy jednak mółbym sobie pozwolić tylko na 1gb ramu ze wzgledu na cenę. Moj sprzet: dfi lanparty nf4 athlon 64 300+ venice saphire radeon x800gt jeśli ktoś miał jakieś doświadczenia z 2x1gb A-data, albo przeprowadzal jakis test, testował nna nich OC badz tez moze mi powiedziec co bedzie lepsze (2 x 1gb czy 4 x 512) bede wdzieczny bo jestem w kropce i nie wiem co wybrac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jest temat "2x1GB", jest temat "4x512" - wystarczy poszukać i poczytać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...